نکات پخت مربا، چند نکته مهم در مورد پخت مرباها -آشپزی آکا - علت شکرک زدن مربا

در این بخش از سایت برگزیده ها نکات مهم پخت مربا را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد. 

وقتی می خواهید مربای خانگی تهیه کنید، تجربیات و نکاتی هست که می تواند دست پخت شما را از مبتدی به حرفه ای برساند. کافی است هرگاه قصد درست کردن مربا را دارید، این نکات را به یاد داشته باشید تا مربایی لذیذ و خوشرنگ و خوشمزه داشته باشید. با برگزیده ها همراه شوید تا این نکات کلیدی و مهم را فراگیرید.

علت شکرک زدن مربا , جلوگیری از شکرک زدن مربا , شکرک زدن مربا

علت شکرک زدن مربا

نکات کلیدی پخت مربا

نکاتی که در هنگام پخت مرباها ، باید مورد توجه قرار گیرد :

در صورتی که شکر تمیز نبوده و رنگ آن زرد است ، می توانید برای هر یک کیلو شکر، یک عد سفیده تخم مرغ را با چنگال خوب به هم بزنید و آن را به شربت در حال جوش اضافه کرده ، از صافی ظریف رد کنید تا رنگ آن سفید و شفاف شود.

1 - میوه هایی که برای مربا در نظر می گیرید ، سالم و بدون لک بوده و زیاد رسیده نباشند.

2 - در صورتی که شکر تمیز نبوده و رنگ آن زرد است ، می توانید برای هر یک کیلو شکر، یک عد سفیده تخم مرغ را با چنگال خوب به هم بزنید و آن را به شربت در حال جوش اضافه کرده ، از صافی ظریف رد کنید تا رنگ آن سفید و شفاف شود .

3 - برای این که مربای مورد نظرتان نرم و لطیف شود ، حتماً میوه ها را قبل از اضافه کردن به شکر، بپزید ، زیرا شکر باعث سفت شدن پوست میوه می شود .

4 - شربت مربا را آن قدر بجوشانید تا قوام بیاید ، یعنی اگر مقداری از مربا را در نعلبکی بریزید و با یک قاشق وسط آن خطی بکشید ، دو قسمت کاملاً جدا به وجود بیاید .

5 - همیشه برای یک کیلو میوه ی ترش ، یک کیلو شکر و برای یک کیلو میوه ی شیرین ، 750 گرم شکر در نظر بگیرید .

- هیچ وقت مربای گرم را در شیشه نریزید . صبر کنید تا خنک شود .

8 - برای جلوگیری از شکرک زدن مربای میوه های شیرین از آب لیمو استفاده کنید . علت شکرک زدن مربا، جوشیدن بیش از حد آن است. در این شرایط بهتر است یک تا دو فنجان آب جوش به آن اضافه کرده، بگذارید 4-3 جوش بزند. سپس کمی آب لیمو به آن اضافه کنید تا شکرک مربا برطرف شود .

9 - ممکن است مربا بعد از مدتی کپک بزند. در این شرایط شربت مربا به اندازه کافی ، قوام نیامده است. برای برطرف کردن این مشکل باید مقداری شکر به مربا اضافه کرده، بگذارید کمی بجوشد . فراموش نکنید در صورتی می توانید این کار را انجام دهید که مقدار کپک آن کم باشد و ترش نشده باشد .

10 - همیشه، آب لیمو را 15-10 دقیقه قبل از برداشتن ظرف مربا از روی حرارت به آن اضافه کنید .

11 - ظرفی را که برای پخت مربا استفاده می کنید ، باید لعابی باشد ، به جز مربای به که بهتر است درظرف مسی پخته شود.

12 - موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن تغییر نکند ، به جز مربای به که باید حتماً در ظرف را بگذارید تا رنگ آن سرخ ارغوانی شود.

13 - مقدار شکری که در تهیه مربا مورد استفاده قرار می گیرد بستگی به طول مدت نگهداری مربا دارد. چنانچه قصد دارید برای مدت زیادی آن را نگه دارید، مقدار شکر بایستی حدود ۵/۱ برابر میوه باشد. 

14 - جدا کردن کف از روی مربا باید در پایان کار صورت گیرد. جهت جلوگیری از تولید کف، می توان به اندازه یک قاشق کره به آن اضافه کرد. 

15 - پخت مربا بایستی سریع با شعله زیاد و منظم و ضمن هم زدن مرتب با کفگیر صورت گیرد. هر چه میوه ریزتر باشد، عمل حرارت دادن باید سریع تر انجام شود. در مورد میوه های درشت عمل پخت به آهستگی صورت می گیرد تا آب میوه به راحتی وارد شربت شده و قند شربت نیز به داخل میوه نفوذ پیدا کند. 

16 - هر بار بیش از دو کیلو میوه را مربا نکنید، چون هر چه مقدار میوه بیشتر باشد، زمان بیشتری برای طبخ لازم است و این در کیفیت مربای شما تاثیر خواهد گذاشت! سعی کنید عملیات آماده سازی ( پوست کندن ، خرد کردن و... ) و پخت مربا زیاد طول نکشد. این مراحل را سریع انجام دهید تا رنگ و بافت میوه سالم تر بماند.

17 - بعضی از میوه ها را با شکر مخلوط میکنیم و یک شب در یخچال قرار میدهیم، این کار را درون ظرف مسی انجام ندهید! یعنی مربا چه قبل از پخت و چه بعد از پخت، نباید داخل ظرف مسی استراحت داشته باشد. روی رنگ مربای شما تاثیر خواهد گذاشت.

18 - اگر میزان مربایی که درست کرده اید زیاد است، آن را در ظرفهای کوچک دربسته بریزید و از ریختن مربا داخل ظرفهای بزرگ خودداری کنید. این کار باعث خواهد شد، به میزان مصرف درب یک شیشه کوچک را باز کنید و در مدت کوتاهی آن را استفاده کنید و مدام درب ظرف بزرگ مربا را برای مدت طولانی باز و بسته نکنید.

19 - برای جلوگیری از تغییر رنگ و خوشرنگ شدن مربا بهتر است، مربا و شربت را در ظرف لعابی یا استیل تهیه کنید.

20 - به طور کلی موقع طبخ مربا باید در قابلمه باز باشد تا رنگ آن تغییر نکند، مگر مربای به که در ظرف باید بسته باشد تا رنگ آن قرمز شود.

امیدواریم با رعایت این نکات مهم و کلیدی، مربایی خوش طعم و خوش عطر تهیه کنید تا لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.

گردآوری: آشپزی آکا


جلوگیری از شکرک زدن مربا , شکرک زدن مربا