طراحی لباس ایرانی تبلیغات می خواهد - طراحی لباس در ایران
طراحی لباس در ایران
برگزیده ها به نقل از مدآنلاین : نوید عطارزاده فعال عرصه مدو لباس عقیده دارد پوشاک ضعیف ترین صنعت کشور است و مسئولین از آن غافل مانده اند.
مدیر روابط عمومی شرکت تولیکا در مورد فعالیت های این مجموعه گفت: این مجموعه کار خود را از سال 71 با هدف تولید پوشاک خانم ها و هدف گذاری برای پوشاک زنان 16 تا 36 سال آغاز کرد. از سال 78 با رونمایی از لوگوی جدید خود برندسازی را شروع کردیم و اولین برندی بودیم که به این موضوع به صورت جدی توجه کردیم.
وی در گفت وگو با هنرآنلاین افزود: زمینه اصلی فعالیت ما پوشاک نیمه مجلسی است و به تازگی مانتو و لباس های خانگی بانوان را هم به خط تولید خود اضافه کرده و سعی کردیم کالایی تولید کنیم که در شان زن ایرانی باشد.
عطارزاده افزود: ما یک خط پوشاک خانگی را هم زمان با مانتو راه اندازی کردیم که به صنعت تریکو مربوط می شود و آن هم نیازمند طراحی است. دنیا به سرعت در حال تغییر است و اگر نتوانیم خودمان را با این تغییرات هماهنگ کنیم از آنها عقب می مانیم و جای خود را به رقبای خارجی می دهیم. پوشاک خانگی هم از این قاعده جدا نیست و علاوه بر کیفیت لباس باید مد روز را در نظر بگیریم. ما با توجه به نمونه های خارجی سعی کردیم هم کیفیت کار را بالا ببریم و هم طراحی را به روز کنیم.
انواع مانتوهای مارک تولیکا
عطارزاده افزود: در مجموعه ما یک دپارتمان طراحی وجود دارد که 5 خانم فارغ التحصیل طراحی لباس در آن فعالیت می کنند. بخشی از طرح های این افراد برگرفته از ذوق و سلیقه شخصی آنهاست و بخش دیگری را از طرح های خارجی الهام می گیرند. البته برای ما مهم است که این طرح ها هویت داشته باشد و با شرایط فرهنگی ما هماهنگ باشد، بنابراین از طرح های خارجی هم بر اساس الگوهای ایرانی اسلامی استفاده می کنیم.
او با اشاره به نحوه طراحی لباس ها گفت: ما یک تیم تحقیقات بازار داریم که به صورت روزانه سلیقه مشتری را رصد می کنند. این موضوع اهمیت زیادی دارد اما بسیاری از تولیدی ها روی آن هزینه نمی کنند. ما علاوه بر اینکه از طرح های اروپایی در کار خود الهام می گیریم از هنر و تاریخ ایران هم در کارها بهره می بریم . به عنوان مثال حاشیه فرش ایرانی یا سقف عالی قاپو از مواردی است که در طرح های ما استفاده شده است.
او ادامه داد: بزرگترین مشکلی که طراحان لباس در ایران دارند این است که لباس های بسیار خاص و زیبایی طراحی می کنند که قابل تولید در فاز صنعتی نیست. اما طراحان مشغول در تولیدی با وجود استفاده از المان های ایرانی و طرح های جذاب و متنوع، لباس هایی قابل تولید طراحی می کنند.
عطارزاده در مورد اهمیت بسته بندی و ارائه محصولات گفت: باید برای مشتری اهمیت قایل شد و این نکته ای است که بسیاری از تولیدکنندگان برای عرضه کالای خود در نظر نمی گیرند. با توجه به اینکه بسته بندی مناسب و ارائه اطلاعات کامل در مورد محصول اهمیت زیادی دارد ما برای ارائه لباس های خانگی بسته بندی هایی با عکس و اطلاعات کامل تهیه کردیم و مانتو های خود را هم در پوشش های مخصوص به فروشگاه ارائه می دهیم. در مرحله بعدی این رسالت مسئول فروشگاه است که بتواند کالا را با استاندارهایی که در نظر گرفته شده ارائه دهد.
او با بیان اینکه مواد اولیه را از ترکیه وارد می کنیم، افزود: طراحی و بافت این پارچه ها به صورت اختصاصی برای مجموعه ما انجام می شود. قطعا اگر تولیدکننده ها بدانند کالای با کیفیت در ایران تولید می شود ترجیح می دهند از آن استفاده کنند و هیچ وقت به دنبال تهیه مواد از خارج کشور نمی روند که باعث خروج ارز از کشور شود. اما متاسفانه نیازهای تولیدکننده از نظر طراحی و کیفیت برآورده نمی شود چون زیرساخت های نساجی در ایران فرسوده است و فقط 30 درصد ظرفیت آن کار می کند. البته ما فقط مواد اولیه را وارد می کنیم و با اشتغال زایی در کشور به آن مواد ارزش افزوده می دهیم. امیدواریم با پیشرفت صنعت نساجی بتوانیم به زودی از پارچه های ایرانی استفاده کنیم.
عطارزاده با اشاره به علاقه مردم به اجناس خارجی گفت: متاسفانه از گذشته تا به حال مردم ما چیزی را که به عنوان جنس خارجی به آنها داده می شود با علاقه می خرند و اهمیتی نمی دهند که آن محصول در صورتی که واقعا خارجی باشد جنس درجه سوم است. برای خرید جنس ایرانی باید فرهنگ سازی شود و این به خود برندهای ایرانی بر می گردد که محصولی تولید کنند که بتواند اطمینان مخاطب را جذب کند چون این حق مصرف کننده است که جنس با کیفیت مصرف کند.
او ادامه داد: پوشاک ضعیف ترین صنعت کشور است که متاسفانه از آن غافل مانده ایم، در صورتی که می تواند سود زیادی داشته باشد. اما مشکل بزرگ ما قاچاق کالا است که مبارزه با آن اراده و عزمی جدی می طلبد. ما هیچ ترسی از رقابت نداریم اما به شرطی که این رقابت با محصول شناسنامه دار برندی باشد که در کشور خود ثبت شده و به صورت قانونی وارد ایران شود. اما در شرایط فعلی کسی که بخواهد تولید خود را گسترش دهد مشکل پیدا می کند و قاچاقچی ها براحتی رشد می کنند.
عطارزاده افزود: اگر هر روز مسئولین به رادیو و تلویزیون به مردم بگویند از کالای ایرانی استفاده کنند این کار هیچ تاثیری ندارد. فرهنگ مصرف را باید با اطلاع رسانی و تبلیغات گسترش داد و این در حالی است که تولید کننده ایرانی اجازه تبلیغ محصول خود را ندارد. تا زمانی که این جریان سازی صورت نگیرد فرهنگ مصرف به سمت ماهواره خواهد بود و تولید کننده ایرانی مهجور می ماند چون نمی تواند محصول خود را نشان دهد.
,