ورم معده یا گاستریت چیست-آکا - گاستریت معده

گاستریت معده , گاستریت چیست , گاستریت معده چیست

گاستریت معده

ورم معده چیست؟علت آن چیست؟ درمان ان چگونه است ؟


گاستریت یا ورم معده به تنهایی یک بیماری نیست اما موجب التهاب بافت‌های معده شده و زمانی اتفاق می‌افتد که بافت درون معده تحریک‌پذیر می‌شود. به نقل از منابع اینترنتی، گاستریت ممکن است در کوتاه‌مدت بروز کند و یا به تدریج و در مدتی نسبتا طولانی فرد را مبتلا کند که معمولا قابل درمان است. عوامل بروز این عارضه عبارت از ترشح بیش از حد اسید معده ، استفاده بیش از حد مشروبات الکلی، سیگار کشیدن، خوردن بیش از اندازه و خوردن غذا‌های بسیار داغ و ادویه ‌دار، استفاده‌ طولانی مدت از داروها ی بدون استروئید و ضدالتهابی و یا عفونت حاصل از باکتری «هلیکو باکترپیلوری» است.

گاهى اوقات نیز این بیمارى پس از یک جراحى مهم، آ سیب ‌هاى شدید، سوختگى‌ها و یا عفونت‌هاى شدید بروز مى‌کند. به علاوه برخى بیماریها از قبیل کم خون ى‌هاى مضر ، اختلالات سیستم ایمنى خودکار بدن و رفلکس‌هاى کبد ى مى‌توانند موجب بروز گاستریت شوند. گاهى اوقات نیز این بیمارى بدون هیچ عاملى بروز مى‌کند. از شایعترین علائم این بیمارى دردها و گرفتگى‌هاى شکمى و برگشت اسید معده یا به اصطلاح همان ترش کردن است. ممکن است پس از صرف هر وعده غذا بیمار تا 5 ساعت احساس سوزش در ناحیه معده داشته باشد.
سایر علائم نیز شامل بروز تب، درد قفسه سینه ، باد گلو، بازگشت اسید معده به دهان، نفخ شکم ی، تهوع و استفراغ یا احساس کامل آن و یا احساس سوزش در اعضاى بالایى شکمى و نیز بى‌ اشتها یى است.
همچنین، وجود خون در استفراغ یا مدفوع سیاه از نشانه‌هاى خون ریزى در معده است که مى‌تواند نشان‌دهنده مشکل جدى باشد که نیازمند رسیدگى‌هاى فورى پزشکى است.
گاستریت از طریق یک یا تعداد بیشترى آزمایشات پزشکى قابل تشخیص است.
1) آندوسکوپى اعضاى شکمى بالایى که در این روش پزشک مربوطه یک لوله نازک شامل یک دوربین بسیار ظریف را از راه دهان یا گاهى موارد مجارى بینى وارد بدن مى‌کند و آن را به سمت معده مى‌فرستد تا بافت‌هاى معده را مشاهده کند. پزشک التهاب‌هاى بافت را بررسى کرده و ممکن است یک نمونه کوچک از بافت معده را نیز براى آزمایش بردارد. عمل کندن بافت را براى نمونه‌بردارى بیوپسى مى‌نامند.
2) روش بعدى آزمایش خون است که پزشک مى‌تواند گلبول‌هاى قرمز خون را شمارش کرده و با کنترل آن متوجه شود که فرد دچار کم خون ى است و این به آن معنى است که تعداد گلبول‌هاى قرمز خون بیمار به حد طبیعى نیست. این کم خون ى گاهى اوقات مى‌تواند به دلیل خون ریزى از معده باشد.
3) آخرین شیوه آزمایش مدفوع است که در این آزمایش وجود خون در مدفوع که دلیل آن ممکن است خون ریزى از معده باشد کنترل مى‌شود.
گاستریت معمولا با تغییر رژیم غذایى و دارویى قابل بهبود است. درمان این بیمارى معمولا شامل مصرف دارو براى کاهش تولید اسید معده است که از این طریق علائم بیمارى بهبود یافته و به تدریج سلامت ى حاصل شود چرا که اسید معده بافت‌هاى ملتهب معده را تحریک مى‌کند.
همچنین، جلوگیرى از مصرف برخى غذاها ، نوشیدنى‌ها و داروها ى خاص در این خصوص توصیه مى‌شود. چنانچه عامل گاستریت بیمار عفونى باشد نیز درمان آن امکانپذیر است؛ براى مثال ممکن است پزشک آنتى بیوتیک‌هاى خاصى را براى از بین بردن میکروب هلیکوباکتر تجویز کند.
محققان توصیه مى‌کنند که پیش از متوقف کردن مصرف هر دارو و یا شروع هر شیوه درمانى حتما باید با پزشک مشورت کرد.
انتخاب نوع روش درمان این بیمارى با در نظر گرفتن فاکتور‌هایى چون سن، سلامت عمومى بدن، تاریخچه‌ پزشکی، گسترش بیماری، طاقت بدن در برابر دارو‌ها و روش‌هاى درمانى ویژه و در نهایت انتخاب و ترجیح خود بیمار صورت مى‌گیرد.
به طور کلى پزشکان به منظور جلوگیرى از شدت یافتن بیمارى توصیه‌هایى دارند که به قرار زیر است:
1-م صرف غذا ها و نوشیدنى‌هاى سبک و عدم فراموش کردن یا به تعویق انداختن وعده‌هاى غذایی
2-عدم م صرف غذا ‌هاى داغ و ادویه ‌دار که براى هضم دشوار هستند.
3-عدم مصرف نوشید‌نى‌هاى الکل‌دار و کافئین‌دار مانند چای ، قهوه و ...
4-ترک و یا حداقل استفاده از سیگار
هر بیمار نیز باید حساسیت‌هاى فردى خود را نسبت به یک خوراکى خاص تشخیص داده و از مصرف آن خود‌دارى کند


گاستریت چیست , گاستریت معده چیست