راههای کاهش پوسیدگی دندان کودکان - فلوراید تراپی در دوران بارداری



فلوراید تراپی در دوران بارداری

فلوراید تراپی در دوران بارداری

 از نظر علمی با رعایت کامل بهداشت دهان و دندان می‌توان هیچ‌گونه دندان پوسیده‌ای در دهان نداشت، برای این کار اگر بتوانیم پلاک میکروبی یعنی پوشش لزج و چسبنده  را که درصورت مسواک‌نزدن روی سطح دندان با بین دندان ‌ها به وجود می‌آید   حذف کنیم،  هیچ پوسیدگی نخواهیم داشت.
 
ولی برخی افراد می‌گویند این عملی نیست بنابراین باید‌ درصد پوسیدگی را از طریق کاهش پوسیدگی‌زایی پلاک میکروبی از طریق مصرف مواد غذایی کم قند یا افزایش مقاومت دندان جبران کنیم که ما در این مسیر ٢ راه را در پیش داریم یکی فلورایدتراپی و دیگری فیشورسیلنت در کودکان .

فلورایدتراپی کار ساده‌ای است در قیاس با این‌که درباره شبکه آبرسانی کشور اقداماتی انجام دهیم چرا که اطلاعات و اشراف ما درباره مقدار فلوراید محلول در آب آن‌قدر نیست که بدانیم در چه مناطقی باید فلوراید اضافه کرد و در چه مناطقی اضافه نکرد.

برای فلوراید تراپی لازم نیست که کودکان به مطب‌ها مراجعه کنند بلکه در شبکه‌های بهداشت و درمان سراسر کشور به راحتی می‌توان این کار را انجام داد.
 
روش معمول فلورایدتراپی این‌گونه است که دو طرف دندان ‌ها و فک پنبه گذارده می‌شود و روی دندان پماد مورد نظر مالیده می‌شود و پس از ١٥ دقیقه پماد را از روی دندان پاک می‌کنند.

سنین توصیه شده برای فلورایدتراپی زمانی است که دندان ‌های شیری کاملا روییده است تا زمانی که دندان ‌های دایمی رشد کرده است و این اقدام در این زمان بسیار مناسب و موثر است.


در فلورایدتراپی فلوراید روی سطح دندان می‌نشیند و استحکام سطح دندان بالا می‌رود و روش دیگر فیشورسیلنت است یعنی زمانی که دندان بچه رویش می‌کند شیارهایی عمیق دارد که خیلی زود پوسیده می‌شود و فیشورسیلنت می‌تواند از این پوسیدگی خودداری کند که هر دو این اقدامات در شبکه‌های بهداشتی دولتی ارایه می‌شود و با این اقدام سطح دندان ‌هایی که مستعد پوسیدگی هستند دیرتر پوسیده شود.  

پوسیدگی دندان کودکان, پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان, مهمترین عامل پوسیدگی دندان,بیماری های کودکان ,بیماری نوزاد ,بیماری کودک

   فیشورسیلنت در کاهش پوسیدگی دندان بسیار مفید است و اجرای آن نیازمند یونیت‌های دندانپزشکی است. در این روش باید سطح دندان را تمیز کرد، مقدماتی برای آماده‌کردن سطح دندان با استفاده از ماده‌ای اسیدی صورت می‌گیرد و سپس روی سطح دندان کامپوزیت پرکردنی روانی را قرار می‌دهند که به علت روانی تمام شکاف‌های دندان ‌ها را پر می‌کند.

 برای سفت کردن این کامپوزیت روان از دستگاه نوری استفاده می‌شود باید رول پنبه و ساکشن وجود داشته باشد تا بزاق دهان کودک جمع شود بنابراین نیازمند یونیت است اما تخصص خاصی نمی‌خواهد و فکر می‌کنم بهداشت کاران هم آموزش این اقدام را دیده باشند.

   

پوسیدگی دندان کودکان, پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان, مهمترین عامل پوسیدگی دندان,بیماری های کودکان ,بیماری نوزاد ,بیماری کودک

 فیشورسیلنت از زمان رویش دندان دایمی تا ٣‌سال بعد است یعنی اگر دندان ی رویید تا ٣‌سال می‌توان آن را فیشورسیلنت کرد.

 

منبع:isna.ir
گردآوری کودک آکا ایران
,