درباره ایمپلنت پروتز چشم بیشتر بدانیم - مدرک پروتز چشم
مدرک پروتز چشم
رایج ترین نوع چشم مصنوعی ایمپلنت های کروی در اندازه و شکل چشم است که جراح در کاسه چشم که همان مدار چشم است بعد از تحلیه چشم قرار میدهد. همانطور که فرایند درمان را می گیرد، دیگر بافت ها و عروق خون ی به داخل و اطراف ایمپلنت در محل نگهدارنده مدار قرار داده میشود
عمل تخلیه چشم عبارتست ازبیرون آورن کامل کره چشم و یا محتویات آن که بدلایل مختلفی صورت می پذیرد. از دلایل شایع آن عدم وجود دید درچشم همراه با درد پیشگیری ازصدمه به چشم مقابل برداشتن تومورهای داخل چشم و اصلاح وضیعت ظاهری بیمار می باشد.در مواردی که فرد، فقط دچار مشکل ظاهری دریک چشم نابینا باشد عمل تخلیه چشم می توان از لنزهای تماسی مشابه باقسمت رنگی چشم (شامل قرینه عنبیه و مردمک) استفاده کرد.
دربرخی موارد نیز می توان طی یک عمل جراحی نسبتا کوچک، حس خارجی ناحیه چشم راکاهش داد و سپس از پروتزهای نازک شامل بخش رنگی و سفید رنگی خارجی کره چشم استفاده کرد. درصورت عدم تحمل نهایتا تخلیه چشم تنها راه اصلاح ظاهر بیمارخواهد بود .درهنگام تخلیه چشم یک بافت اسفنجی شبیه به استخوانهای بدن بجای کره چشم قرارداده می شود و عضلات چشم به آن متصل می گردد . در انتهای عمل یک پروتز بی رنگ ( کونفورمو) در زیر پلکها روی بافت جایگزین کره چشم قرار میگیرد پس از حدود۶ هفته پروتز بی رنگ بایک پروتز شبیه به چشم طبیعی تعویض می شود.
۱۲- ۶ماه پس ازعمل جراحی و پس از تستهای موید رشد عروق به داخل بافت اسفنجی، عمل سوراخ کردن بافت اسفنجی انجام می شود و تا ۲هفته بعد اتصال پروتز صورت می گیرد تاحرکت کامل در پروتز مشابه با چشم مقابل حاصل گردد. گاهی به علت حرکت قابل قبول در پروتز عمل سوراخ کردن انجام نمی شود. توصیه حتما جهت م حافظ ت از تنها چشم سالم از عینک استفاده شود. پروتزهای چشمی درگروهی از بیماران تولید حساسیت در بافتهای چشم و ترشح می کنند که ضروری است مشاوره باپزشک جراح صورت گیرد. خارج کردن و شستشوی پروتز با فواصل زمانی مناسب و طبق دستور پزشک انجام شود، زیرا انجام این عمل بیش از حد توصیه شده، سبب افزایش ترشح می شود.
گاهی ماهها تاسالها پس از عمل جراحی و قراردادن پروتز برخی اعمل جراحی از قبیل اصلاح افتادگی پلک اصلاح شلی پلک پایین و برداشتن بافتهای اضافی رشد کرده و…. ضرورت دارد
در حال حاضر در کشور ما مبحث چشم مصنوعی به دو بخش تقسیم بندی می شود :
۱-چشم های مصنوعی پیش ساخته (آماده ساخت)
۲- چشم های مصنوعی سفارشی (Custom Made) که همگی از جنس آکریلیک ساخته می شوند که با توجه به چشم حقیقی بیمار قالب گیری و رنگ آمیزی می شوند.
هشدار:
متاسفانه به دلیلی عدم وجود نظارت کافی و استفاده از تبلیغات نادرست و سود جویانه همچون :
– ساخت پروتز از مواد آمریکایی خاص که همان مواد PMMAموجود و رایج در بازار داخلی می باشد.
– استفاده از دستگاههای پیشرفته (CNC) که این دستگاهها به دلایل مستند هیچ کاربردی در این زمینه ندارند و استفاده از آنها در ساخت پروتز غیر ممکن می باشد.
– فقدان هر گونه مدرک دانشگاهی و تخصص کافی و علمی در این زمینه از جانب برخی سازندگان پروتز
اقدام به دریافت وجوه میلیونی از این بیماران نیازمند که علاوه بر مشکل جسمی و روحی با مشکلات عدیده ای همچون انجام مراحل درمانی و عمل های جراحی تخلیه که مستلزم صرف هزینه بسیار سنگین می باشد، می نمایند. لزا توصیه می شود هنگام سفارش چشم مصنوعی به نکاتی چون جنس پروتز ،تخصص و سواد شخص سازنده ،و قیمت تمام شده و دستگاههای استفاده شده در ساخت پروتز دقت لازم به عمل آید.
,