پرسشنامه بارداری - انواع پرسش نامه برای سلامت مادران باردار
اگر تصمیم دارید بچه دار شوید و یا اگر دریافته اید که باردار هستید به این پرسشها پاسخ دهید. شاید بعضی از این پرسشها به شما مربوط نباشد. اما مهم این است که همه ی آنها را از خوتان بپرسی ، با همسرتان نیز صحبت کنید، زیرا بعضی از این پرسشها مستقیما به او مربوط می شود. اگر پاسخ بعضی از پرسشها موجب نگرانیتان شد به پزشک مراجعه کنید.
آیا در قبال سرخجه واک سینه شده اید؟
ابتلا به سرخجه در دوران بارداری ، خصوصا اوایل بارداری که اعضای داخلی بدن جنین در حال شکلگیری است می تواند موجب نواقصی جدی در جنین شود. بنابراین قبل از اینکه باردار شوید از پزشک درخواست آزمایش خون کنید تا مطمئن شوید که از این بیماری مصون هستید. اگر نبودید می توانید واکسن بزنید. این آزمایش را سر فرصت انجام دهید زیرا دست کم تا سه ماه بعد از واکسیناسیون نباید باردار شوید.
آیا در خانواده شما و یا همسرتان سابقه ی بیماری موروثی وجود دارد؟ انواع پرسش نامه برای سلامت مادران باردار
برخی بیماری ها مانند هموفیلی، فیبروز کیسه ای موروثی هستند. اگر در بستگان نزدیک شما این بیماری وجود دارد ، احتمال دارد به فرزند شما نیز منتقل شود. در این صورت قبل زا سعی در باردار شدن با پزشک مشورت کنید و در صورت توصیه او به مشاوره ژنتیک بروید . این را بدانید که در اکثر موارد اگر زن و شوهر هر دو حامل ژن بیماری باشند خطر به ارث رسیدن آن به کودک جدی خواهد بود.
آیا سابقه بیماری طولانی دارید؟
اگر دارای اختلالات جسمانی مانند دیابت و یا صرع هستید، باید قبل از بارداری با پزشک مشورت کنید. پزشک ممکن است رژیم دارویی شما را عوض کند، گاهی به این دلیل که دارو مصرف می کنید ممکن است بر جنین اثر بگذارد و باردار شدن را دشوار کند.
آیا قرص ضد بارداری مصرف می کنید یا قبلا مصرف می کردید؟
بهتر است مدت زمان طولانی قبل از بارداری ، مصرف قرص را کنار بگذارید تا بدن شما فرصت کافی برای بازگشت به چرخه ی طبیعی را داشته باشد. قبل از تلاش برای بارداری بگذارید سه بار قاعده شوید (در این مدت می توانید از کاندم استفاده کنید) اگر قبل از منظم شدن قاعدگی باردار شوید، پیش بینی تاریخ زایمان دشوارخواهد بود.
وزن شما چقدر است؟
بهترین حالت آن است که وزن شما حداقل شش ماه قبل از باردار شدن با قدتان متناسب باشد، بنابراین اگر خیلی اضافه وزن و یا کمبود وزن دارید به پزشک مراجعه کنید و برای داشتن وزنی مناسب برنامه ریزی کنید. جز در صورتی که مشکلات وزن شدید داشته باشید، هرگز در زمان بارداری رژیم نگیرید، زیرا با این کار بدنتان را از مواد غذایی حیاتی محروم می سازید.
آیا تغذیه شما سالم است؟
اگر رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید احتمال باردار شدن و به دنیا آوردن کودک سالم افزایش می یابد.
آیا اسید فولیک مصرف می کنید؟
قبل از اقدام به باردار شدن ، شروع به مصرف اسید فولیک کنید. اسید فولیک ویتامینی است که مانع از بروز نواقص مادرزادی همچون اسپینا بیفیدا (مهره شکافته) می شود. در 12 هفته نخست بارداری هر روز 400 میکروگرم از این ویتامین مصرف کنید.
,