وقتی چشم خونریزی می‌کند - خونریزی چشم بر اثر ضربه

وقتی چشم خون ریزی می‌کند

به طور معمول، خون ریزی چشم خطرناک نیست و با درمان و به مرور زمان برطرف می‌شود. پارگی عروق چشم ممکن است بر اثر ضربه به چشم، افزایش فشار چشم، بیماری دیابت ، اختلالات انعقادی خون (کمبود فاکتورهای انعقادی خون )، پارگی شبکیه و همچنین افزایش فشار خون ایجاد شود.

خونریزی چشم بر اثر ضربه

خونریزی چشم بر اثر ضربه

خون ریزی داخل چشم، اتفاقی است که خیلی خطرناک به نظر می‌رسد، اما این اتفاق معمولا خطرناک نیست و با درمان و به مرور زمان برطرف می‌شود. البته تجربه هر شخص از خون ریزی بافت‌های داخلی چشم متفاوت است، یعنی بعضی بیماران، احساس ناشی از آن را شبیه به مگس‌پران و برخی شبیه به تار عنکبوت توصیف می‌کنند.

 

بعضی هم می‌گویند مثل این است که از پشت یک پرده تاریک یا لکه‌های متراکم یا سیاهی‌های تکه‌ای که با یک هاله نازک‌تر احاطه شده است، نگاه می‌کنند.

 

البته دکتر سیدحسام هاشمیان، فلوشیپ قرنیه چشم به نکته مهمی در این‌باره اشاره می‌کند، این‌که خون ریزی به خودی خود، دردناک نیست، ولی از دست دادن دید، بویژه اگر ناگهانی باشد، ترسناک و پریشان‌کننده است.

 

این جراح قرنیه با اشاره به بروز خون ریزی در بافت‌های داخل چشمی می‌گوید: خون ریزی شبکیه در داخل زجاجیه اتفاق می‌افتد، ولی در اغلب موارد نه به دلیل خون ریزی مستقیم در داخل زجاجیه، بلکه در نتیجه خون ریزی عروق شبکیه یا لایه عروقی زیر آن (کوروئید) اتفاق می‌افتد.

 

گاهی اوقات نیز خون ریزی در داخل عنبیه می‌تواند به خون ریزی داخل زجاجیه منجر شود.

 

این خون ریزی معمولا در افراد بالای 50 سال دیده می‌شود، اما در موارد معدود، ممکن است در سنین پایین‌تر نیز اتفاق بیفتد.

شایع‌ترین عارضه بیماری دیابت ، خون ریزی شبکیه چشم است. البته تعداد عمده‌ای از موارد نابینایی ناشی از دیابت ، با معاینات و درمان بموقع از سوی چشم پزشکان قابل پیشگیری است وقتی عروق شبکیه پاره می‌شود

خون ریزی چشم، معمولا در بزرگسالان مشاهده می‌شود، اما این عارضه در کودکان نیز بر اثر ضربه به چشم می‌تواند ایجاد شود. البته به گفته دکتر هاشمیان، به طور معمول، خون ریزی چشم خطرناک نیست و با درمان و به مرور زمان برطرف می‌شود.

 

پارگی عروق چشم ممکن است بر اثر ضربه به چشم، افزایش فشار چشم، بیماری دیابت ، اختلالات انعقادی خون (کمبود فاکتورهای انعقادی خون )، پارگی شبکیه و همچنین افزایش فشار خون ایجاد شود.

 

دیابت و خون ریزی شبکیه چشم

شاید سوال شما نیز این باشد که آیا پرفشاری خون یا دیابت می‌تواند شخص را مستعد بروز خون ریزی چشم کند؟

 

دکتر هاشمیان در پاسخ به این پرسش، با تاکید بر این‌که شایع‌ترین عارضه بیماری دیابت ، خون ریزی شبکیه چشم است، می‌گوید: البته تعداد عمده‌ای از موارد نابینایی ناشی از دیابت ، با معاینات و درمان بموقع از سوی چشم پزشکان قابل پیشگیری است.

 

متاسفانه، بیمارانی که بموقع برای ارزیابی و درمان مراجعه نکنند، یا به هر دلیلی تحت درمان مناسب چشم‌‌پزشکی قرار نگیرند، بیشتر در معرض خطر کوری هستند. فراموش نکنید خون ریزی‌های شبکیه چشم منجر به کاهش بینایی خواهد شد.

 

به بیان دیگر، این نوع خون ریزی‌های چشمی پس از گذشت پنج تا ده سال از بیماری دیابت ، بروز می‌کند. این جراح قرنیه می‌افزاید: رتینوپاتی دیابت ی (عوارض چشمی دیابت )‌ نیز ناشی از نرسیدن اکسیژن به شبکیه است و باعث رویش عروق جدید می‌شود. متاسفانه عروق جدید غیرطبیعی هستند و تمایل به پاره شدن و خون ریزی داخل زجاجیه‌ای دارند. علاوه بر کاهش ناگهانی دید، این وضعیت باعث بروز عوارض ماندگارتری نظیر پارگی شبکیه و آب سیاه نیز می‌شود.

 

عوارض چشمی ناشی از پرفشاری خون

با آن‌که دیابت ، در مقایسه با فشار خون ، افراد بیشتری را گرفتار عوارض چشمی می‌کند، اما خون ریزی و انسداد وریدی شبکیه می‌تواند از عوارض چشمی ناشی از فشار خون نیز باشد که تورم، خون ریزی و فشار روی وریدهای شبکیه را در پی دارد.

 

خون ریزی زیر ملتحمه چشم

رگه‌ها و لکه‌هاى خون قرمز روشن که به‌طور خودبه‌خودى و بدون درد در سفیدى چشم‌ها بروز مى‌کند، خون ریزى زیر ملتحمه خوانده مى‌شود.

آنها معمولا به‌دنبال ضربه‌ جزئی، زور زدن، عطسه و یا سرفه ایجاد مى‌شوند.

علت این عارضه پارگى عروق خون ى کوچک ملتحمه است.

 

این نوع خون ریزى کاملا بى‌ضرر است و خودبه‌خود طى دو هفته ناپدید مى‌شود.

قطره‌هاى چشمى مخصوصا ضد احتقان‌ها کمک چندانى نمى‌کنند.

اگر همراه خون ریزى در چشم تب یا درد بروز نمود، فورا با چشم‌پزشک مراجعه کنید.

لیزر کارآمدترین روش درمانی برای خون ریزی چشم است پس از خون ریزی، چه باید کرد؟

بی‌شک پس از وقوع خون ریزی داخل چشمی باید در اولین فرصت به چشم پزشک مراجعه کرد.

 

البته دکتر هاشمیان تاکید می‌کند: اگر بینایی بشدت دچار اشکال شده باشد، شاید از بیمار خواسته شود چند هفته صبر کند تا خون در چشمش جذب شود. در چنین شرایطی، چشم پزشک می‌تواند

منبع : tebyan.net


,