اشتباهات رایجی که هر مادری مرتکـب می‌شود... - اتابک پلاستیک اسباب بازی

چه شما تازه به دنیای مادرها وارد شده باشید چه یک مادر کار کشته و دلسوز، در هر حال ممکن است اشتباهاتی را در بزرگ کردن بچه مرتکب شوید که ناخودآگاه و بدون آگاهی اتفاق می‌افتند. در این‌جا از 9خطای مشترک بین مادرها برای شما می‌گوییم. اگر شما هم این خطاها را انجام می‌دهید اصلا ناراحت نباشید چون تنها نیستید، بیشتر مادران و پدر ان حداقل یکی از این خطاها را در تربیت بچه‌ها مرتکب می‌شوند.

اتابک پلاستیک اسباب بازی

اتابک پلاستیک اسباب بازی





   با نوزاد روی یک تخت نخوابید

ممکن است برای شیر دادن، بغل کردن یا حتی تعویض پوشک، کوچولوی‌تان را روی تخت خودتان بگذارید یا برای بهتر شنیدن صدای او شب‌ها هم او را پیش خودتان بخوابانید. اما آیا می‌دانستید ممکن است با این کار بچه عزیزتان را در معرض خطر قرار بدهید؟
طبق پژوهش‌های دانشگاه سنت لوئیس، احتمال خفگی در نوزادانی که کنار پدر و مادر خود می‌خوابند 40 برابر بیشتر از این احتمال در نوزادانی است که تخت و اتاق مستقل دارند.
چرا؟ بچه‌ها موجودات ظریف‌، ضعیف و کوچکی هستند که توان اعتراض یا نجات خود از شرایط سخت را ندارند. وقتی شما خوابید ممکن است غلت بزنید و او را له کنید؛ ممکن است بچه بین ملحفه‌ها‌ گیر کند و راه تنفسی او بسته شود. حتی ممکن است بچه غلت بزند و بین فاصله سر تخت و تشک‌گیر کند.
برای این‌که بتوانید با آسودگی در کنار بچه بخوابید ولی به او آسیب نزنید، بهتر است تخت جداگانه‌ای برای بچه تهیه کنید و آن را در کنار تخت خود قرار دهید. برای تخت بچه، تشکی سفت انتخاب کنید و با ملحفه کش دار و مناسب روی تخت را بپوشانید. روی تخت بچه را با عروس ک و بالشتک‌های تزئینی پر نکنید تا از بروز هر خطری جلوگیری کنید. پتوهای بزرگ و سنگین هم برای تخت بچه مناسب نیستند. می‌توانید برای گرم نگه‌داشتن کودک زیر 1 سال خود از کیسه خواب‌های مخصوص نوزادان استفاده کنید. یادتان باشد بهترین حالت برای خواباندن بچه، قرار دادن او روی کمر است، به‌صورتی که صورتش رو به بالا باشد و کمرش روی تشک. این شیوه خوابیدن احتمال سندرم مرگ ناگهانی نوزادان را که بر اثر خفگی در خواب ایجاد می‌شود به حداقل می‌رساند.



,اشتباهات رایجی که هر مادری مرتکـب می‌شود... نوزاد,آموزش بچه داری,کودک,رشد و تکامل کودک ، خلاقیت کودک



    بچه شیشه می‌خورد او را نخوابانید

وقتی در تمام طول مدت روز و حتی شب شیشه شیر یا آب‌میوه در کنار بچه است و او مدام شیشه می‌خورد، احتمال بروز پوسیدگی دندان افزایش پیدا می‌کند. در واقع، شکر موجود در نوشیدنی به اسید‌های مخرب مینای دندان بدل می‌شود و دندان ‌های شیری را می‌پوساند. بهتر است شیشه شیر را به‌عنوان یک وعده غذایی کامل یا یک میان وعده به بچه بدهید. در این حالت جریان بزاق بچه که گرسنه است به‌خوبی جریان دارد و اسیدها را از دهان او می‌شوید. شب و زمان خواب میزان بزاق بچه کاهش و احتمال پوسیدگی افزایش پیدا می‌کند.ضمن اینکه ساعت طولانی شب، فرصت کافی برای حمله باکتری‌ها را افزایش می‌دهد.



,اشتباهات رایجی که هر مادری مرتکـب می‌شود... نوزاد,آموزش بچه داری,کودک,رشد و تکامل کودک ، خلاقیت کودک



   خرید اسباب بازی دست دوم برای بچه ممنوع!

وقتی شرایط اقتصادی نامناسب است بعضی خانواده‌ها برای صرفه‌جویی، از اسباب بازی ‌های اطرافیان یعنی اسباب دست دوم استفاده می‌کنند. یادتان باشد با وجود آن‌که اسباب بازی ‌های چینی خطرناک از مغازه‌ها جمع شده‌اند اما هنوز نمونه این اسباب بازی ‌ها در خانه کسانی که قبلا آنها را برای بچه‌های‌شان خریده‌اند وجود دارد و شما هرگز نمی‌توانید تشخیص دهید آیا اسباب‌بازی دست دومی که در دستان بچه شماست از نوع سالم و بی‌خطر است یا از نوع مرگ آور!



   خرید فیلم‌های  آموزشی برای  بچه‌‌ها

همه پدر و مادرها می‌دانند تماشای تلویزیون برای بچه‌ها مفید نیست؛ اما گاهی از روی بی‌حوصلگی و خستگی و گاهی هم به دلیل مشغله زیاد، بچه را چند ساعتی جلوی برنامه‌های آموزشی مخصوص کودکان می‌نشانند. تفکری که این مسئله را توجیه می‌کند این است که چون برنامه آموزشی و مخصوص کودکان است، پس آسیبی به کودک وارد نمی‌کند. این باور کاملا اشتباه است. باید بدانید به ازای هر 4 ساعتی که کودک وقت خود را مقابل تلویزیون می‌گذراند 6 تا 8 کلمه جدید کمتر یاد می‌گیرد. تماشای تلویزیون تعامل بین والدین و فرزند را کم می‌کند و کودکان را در معرض شنیدن کلمات کمتری قرار می‌دهد. اگر خیلی سرتان شلوغ است و فرصت کافی برای بازی با بچه ندارید بهتر است به جای روشن کردن تلویزیون از خانه‌سازی‌ و لگو برای سرگرم کردن بچه استفاده کنید. پژوهش‌ها نشان می‌دهد کودکان ی که با لگوی خانه‌سازی‌ بازی می‌کنند 15‌درصد بیش از دیگر کودکان لغت بلدند.



   بچه را  در حمام تنها نگذارید

سالانه در آمریکا 100 کودک زیر 5 سال به‌علت خفگی در آب حمام جان خود را از دست می‌دهند. این اتفاق معمولا در همان چند دقیقه‌ای رخ می‌دد که مادر یا پرستار کودک را ترک کرده و برای انجام کاری او را تنها می‌گذارد. کودکان همیشه باید تحت نظر یک بزرگتر استحمام کنند. فاصله شما با کودک باید به اندازه فاصله یک سرشانه تا نوک انگشتان دست باشد. حتی اگر عمق آب کم است یا کودک زیر دوش است هم بهتر است مدام مراقب او باشید تا آب ناگهانی وارد مجرای تنفسی او نشود.



  واکسن بچه‌ها را عقب نیندازید

بعضی از والدین از زدن واکسن سرخجه و سرخک به بچه‌های خود اجتناب می‌کنند چون می‌ترسند بچه‌شان دچار بیماری اوتیسم شود. بعضی دیگر هم با نادیده گرفتن زمان‌بندی مشخص شده برای تزریق واکسن در هر زمانی که مایل هستند بچه را برای واکسیناسیون می‌برند. برای مثال فکر می‌کنند اگر به جای 6 ماهگی در یک سالگی به بچه خود واکسن بزنند، بهتر است و مقاومت بدن بچه بیشتر! اما در واقع این خطا یک خطای کشنده است. به تعویق انداختن واکسن بچه‌ها آنها را در مقابل انواع بیماری‌های قابل پیشگیری آسیب‌پذیر می‌کند. ضمن این‌که حدس و گمان‌های بی‌پایه و اساس پدر و مادرها نتیجه مثبتی هم برای بچه به بار نمی‌آورد. نزدن واکسن سرخجه نمی‌تواند از ابتلا به اوتیسم جلوگیری کند.



چند نکته خواندنی

  •    بچه را در سبد خرید نگذارید
خیلی از مادران چرخ‌های خرید سوپرمارکت‌ها را با کالسکه اشتباه می‌گیرند و بچه‌ها را درون این چرخ‌ها در طول سوپرمارکت سواری می‌دهند و در همان حال خرید هم می‌کنند. اما آمار نشان می‌دهد در آمریکا سالانه 20 هزار کودک در اثر سقوط از چرخ به اورژانس بیمارستان‌ها ارجاع داده می‌شوند. مرکز ثقل بچه‌هایی که در سبد قرار داده می‌شوند، حدود سینه ‌شان است که این مسئله احتمال پرت شدن آنها از چرخ خرید را هنگام ایستادن در چرخ در حال حرکت بیشتر می‌کند.

  •    بچه را در ماشین تنها نگذارید
شما بچه را در ماشین گذاشته‌اید تا به خرید بروید. او به خاطر حرکت ماشین به خواب می‌رود و شما سریعا بیرون می‌دوید تا از بانک پول بگیرید و پیش خودتان فکر می‌کنید: «خب چه اشکالی دارد؟» این کار بسیار خطرناک است. در آمریکا سالانه حدود 36 کودک به‌دلیل همین مسئله جان می‌بازند. ماشین از فلز ساخته شده و در فصل تابستان ظرف مدت 10 دقیقه دمای داخل ماشین 19 درجه بالاتر از دمای محیط بیرون می‌شود. این دما می‌تواند فرزند شما را به کشتن بدهد. بدن بچه‌ها با سرعتی 3 تا 5 برابر بدن بزرگسالان گرم می‌شود و این حرارت ممکن است باعث ایجاد سکته قلبی در بچه‌ها شود.

  •    با قاشق بچه غذا نخورید
همه مادرها برای امتحان سردی و گرمی غذای بچه هم که شده گاهی قاشق خود را داخل غذای بچه‌ها فرو می‌کنند و بعد با همان قاشق به بچه غذا می‌دهند. ممکن است باورتان نشود اما گاهی مادران پستانک ی که روی زمین افتاده را از زمین بر می‌دارند و در دهان خود می‌گذارند و به فرض این‌که تمیز شده! آن‌ را به بچه می‌دهند. باید بدانید این کارها باعث می‌شود باکتری‌های مضر و مخرب شما که یک بزرگسال هستید، وارد دهان بچه شود و دندان ‌های او را خراب کند یا عفونت‌های ناخواسته را به بدن او وارد کند. بهتر است بعد از چشیدن غذا با قاشق مخصوص خود بچه‌ها به آنها غذا بدهید. پستانک را هم با آب بشویید، بزاق دهان شما هرگز کار آب را نمی‌کند.

منبع : مجله سیب سبز

,اشتباهات رایجی که هر مادری مرتکـب می‌شود... نوزاد,آموزش بچه داری,کودک,رشد و تکامل کودک ، خلاقیت کودک



,