آزمایش‌های پیش از ازدواج را می شناسید؟


آزمایش‌های پیش از ازدواج,پیش از ازدواج,مشكلاتی حین ازدواج

آزمایش‌های پیش از ازدواج از جمله آزمایش‌های عفونی و ژنتیکی و اعتیاد می‌توانند، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها و سلامت خانواده داشته باشد. در این مقاله به انواع این آزمایش‌ها و چگونگی انجام آنها می‌پردازیم.

پیش از ازدواج، از زوجین آزمایش‌های مربوط به بیماری‌های تالاسمی، عفونی -كه امكان انتقال آن از طریق تماس جنسی است-، كم‌خونی و آزمایش ادرار برای رد اعتیاد گرفته می‌شود. در صورتی كه فردی واكسن‌هایی مانند كزاز، دیفتری، سرخجه و... را نزده باشد نیز آنها را دریافت می‌‌كند. تمامی این موارد، جزو آزمایش‌های استاندارد و اجباری است. برخی پزشكان نیز توصیه می‌كنند در كنار این آزمایش‌ها، توانایی باروری مردان و زنان بررسی شود. بنابراین توصیه می‌شود حتما پیش از ازدواج، زوجینی كه رابطه خانوادگی نزدیك یا سابقه بیماری‌ در آنها وجود دارد، مشاوره ژنتیك داشته باشند. در مشاوره‌های ژنتیك، درخت ژنتیكی از بیماری‌های كه در خانواده وجود دارد، كشیده می‌شود. در صورتی كه امكان انتقال بیماری به نسل بعدی وجود داشته باشد، توصیه‌ها و آزمایش‌های لازم - از جمله تالاسمی كه متاسفانه در كشور ما خیلی شایع است- داده می‌شود تا كودكی با بیماری تالاسمی به دنیا نیاید. همچنین شما می‌توانید طی معاینات متخصص زنان سوالات موردنظرتان را در حضور یكدیگر از وی بپرسید تا مشكلاتی حین ازدواج یا پس از آن برایتان به وجود نیاید.

اطلاعات كافی داشته باشید
لزوم انجام آزمایش‌های پیش از ازدواج در كشورهای دیگر مانند ایران اجباری نیست زیرا اكثر افراد اطلاعات كافی و مورد نیاز را در خصوص این مسائل دارند و حتما قبل از ازدواج به مراكز مخصوص مراجعه می‌كنند تا از لحاظ بیماری‌های هپاتیت C ،B، ایدز و... بررسی شوند تا مشكلی برایشان پیش نیاید. بنابراین به زوجین توصیه می‌شود حتما 3، 4 ماه پیش از ازدواج به مراكز مربوطه مراجعه كنند و توضیحات و اطلاعات كافی را در خصوص روش نزدیكی، جلوگیری، انتقال بیماری‌ها از طریق تماس جنسی و روش پیشگیری از آنها را فرا بگیرند و همچنین زمان مناسب برای باروری و آمادگی‌های قبل از آن را بدانند.

اگر در سن بالایی ازدواج می‌كنید، سریع‌تر اقدام به بارداری كنید. لازم است روش‌های جلوگیری به زوجین آموزش داده شود تا بارداری‌های ناخواسته و زودتر از موعد برایشان اتفاق نیفتد. اگر زوجین در سن پایینی ازدواج می‌كنند باید برای بارداری مدتی صبر كنند زیرا بارداری در سنین بسیار بالا یا پایین توصیه نمی‌شود. به علاوه برخی از خانم‌ها ممكن است مشكلات پرده بكارت داشته باشند یا اینكه پرده بكارت‌شان باز نشده باشد. گاهی اوقات نیز نوارهای ضخیمی روی آن قرار دارد كه باید برداشته شود چراكه در شب اول ممكن است با خونریزی زیادی همراه باشد. بنابراین توصیه می‌شود قبل از ازدواج به پزشك متخصص زنان مراجعه كنید. ‌پستان‌ خانم‌ها نیز باید بررسی و معاینه شود. در ضمن لازم است كه آقایان مورد بررسی و معاینه قرار بگیرند تا اگر احیانا مشكلی وجود داشته باشد قبل از ازدواج برطرف شود.

برای شروع زندگی، مشاوره روان‌شناسی بگیرید
هنگامی كه خانمی به متخصص زنان و زایمان مراجعه می‌كند، تمامی آزمایش‌ها و معاینات صورت می‌گیرد و توصیه‌های لازم به وی داده می‌شود حتی اگر فرد در دوران پریود یا ناحیه‏ ای از دستگاه تناسلی زنانه و پستانش مشكلی داشته باشد این مسائل بررسی می‌شود تا بدون استرس و مشكل وارد مرحله جدیدی از زندگی‌اش شود. حتی توصیه می‌شود زوجین حتما به یك روان‌شناس مراجعه كنند تا مشاوره‌های قبل از ازدواج در خصوص افكار، عقاید، هم‌سطحی خانواده‌ها، طرز تفكر، توصیه‌هایی برای شروع زندگی جدید و... به آنها داده شود.

لزوم انجام آزمایش‌های هورمونی در سنین بالا
اگر زوجین به‌خصوص خانم‌ها در سن بالا اقدام به ازدواج ‌كنند باید آزمایش‌های روز دوم - آزمایش‌های هورمونی كه شامل بررسی كار تخمدان است - انجام شود تا سطح توانایی باروری‌‌شان مشخص شود. اگر توانایی باروری پایین باشد به زوجین توصیه می‌شود زودتر باردار شوند اما اگر توانایی در حد معمول باشد، می‌توانند پس از گذشت یك سال و در شرایط روحی بهتر اقدام به بارداری كنند.

در پایان
دنیای امروز، دنیای پیشگیری است و پیشگیری هزینه‌ای كمتر از درمان دارد. پس بهتر است در مرحله‌به‌مرحله زندگی، قبل از ازدواج، بارداری و حتی دوران یائسگی با پزشك متخصص مشاوره داشته باشید تا با اطمینان بیشتر و مشكلات كمتری وارد مرحله جدیدی از زندگی‌تان شوید.
منبع :هفته نامه سلامت