بیماری نقرس+ علائم و درمان نقرس -آکا - درمان قوز شست پا

برگزیده ها: بیماری نقرس+ علائم و درمان نقرس

درمان قوز شست پا

درمان قوز شست پا

برگزیده ها: بیماری نقرس+ علائم و درمان نقرس

بیماری نقرس+ علائم و درمان نقرس



,[categoriy]

به گزارش برگزیده ها: نقرس نوعی بیماری التهابی است

 

پیشگیری و درمان بیماری نقرس

بیماری نقرس در نتیجه افزایش سطح اسید اوریک در خون ایجاد می شود. شیوع بیماری نقرس در زنان 9 برابر مردان است.درمان بیماری نقرس معمولا شامل استفاده از دارو می شود.

بیماری نقرس چیست؟

نقرس نوعی بیماری التهابی است که به علت تجمع و رسوب اسید اوریک در بافت های بدن و بخصوص در مفاصل ایجاد می شود. نقرس یک شکل دردناک آرتروز (ورم مفاصل) است که گاهی اوقات به این شرایط التهاب مفصل نقرسی نیز گفته می شود.

 

رایج ترین محل تشکیل نقرس در افراد در بخش کروی انگشت شست بزرگ پا است؛ با این وجود مفاصل پا، قوزک، زانو، دست ها و آرنج نیز می توانند تحت تاثیر این مشکل قرار گیرند. در هر حال وارد شدن آ سیب به خاطر بیماری نقرس به بیش از یک یا دو مفصل بدن بطور همزمان شرایطی غیر عادی و نادر محسوب می شود.

 

بیماری نقرس چه کسانی را گرفتار می کند؟

شیوع بیماری نقرس در زنان 9 برابر مردان است. ابتلای مردان بیشتر بعد از دوره بلوغ بوده و بیشترین ابتلا در سنین بالاتر از 75 سال می باشد. در زنان حملات نقرس بیشتر بعد از یائسگی ایجاد می شود.

 

لازم به ذکر است که به دلیل جنبه های وراثتی ن قرص ، اگر والدین مبتلا به نقرس باشند، احتمال ابتلا به نقرس در فرزندان آنها 20 درصد خواهد بود.

 

علت و دلایل بیماری نقرس:

,[categoriy]

اگر والدین مبتلا به نقرس باشند، احتمال ابتلا به نقرس در فرزندان آنها 20 درصد خواهد بود

 

بیماری نقرس در نتیجه افزایش سطح اسید اوریک در خون ایجاد می شود. اسید اوریک بطور طبیعی در بدن انسان تولید می شود. در حالت عادی این ماده در خون حل نمی شود و کلیه ها آن را به عنوان بخشی از اجزای اوره از بدن دفع می کند.

 

دفع کمتر از حد لازم یا تولید بیش از حد اسید اوریک در بدن می تواند باعث شود سطح این ماده در خون انسان افزایش پیدا کند. هنگامی که این شرایط مشاهده شود، امکان تشکیل و تجمع کریستال های اسید اوریک در مفاصل افزایش پیدا می کند و این شرایط باعث ابتلای فرد به نقرس می شود. به هر حال، همه افرادی که با افزایش سطح اسیداوریک در بدن خود مواجه می شوند، به بیماری ن قرص مبتلا نمی گردند.

 

در عمل فاکتورهای ریسک متعدد می تواند با ابتلای فرد به بیماری نقرس ارتباط داشته باشند که این موارد به شرح زیر هستند:

چاقی

جذب بالای الکل

مسائل ژنتیکی

جذب بالای مواد غذایی که دارای سطح بالای پورین هستند (برای مثال بعضی از غذاها ی دریایی و بعضی از انواع گوشت ها)

مصرف داروها ی خاص مثل دیورتیک ( قرص های سیال)

وارد شدن آ سیب به یک مفصل

ابتلا به بیماری های کلیه به صورت مزمن

 

علایم بیماری نقرس:

,[categoriy]

بیماری نقرس معمولا انگشت شست پا را تحت تاثیر قرار می دهد

 

نشانه های و علایم بیماری نقرس تقریبا شدید بوده و معمولا ناگهانی و در شب اتفاق می افتند، علائم بیماری نقرس شامل:

 

♦ درد شدید مفاصل. بیماری نقرس معمولا انگشت شست پا را تحت تاثیر قرار می دهد، اما ممکن است در مفاصل دیگر از جمله مفاصل پا، زانو، آرنج و یا دستهایتان هم رخ دهد. درد ایجاد شده توسط ن قرص معمولا در 12 تا 24 ساعت اولیه در بیشترین حد خود است.

 

♦ باقی ماندن درد مفاصل. بعد از فارام شدن درد شدید اولیه، بعضی از مفاصل ممکن است از چند روز تا چند هفته ملتهب و دردناک باشند. هرچه این بحملات این بیماری قدیمی تر شود، درد آن بیشتر باقی می ماند.

 

♦ التهاب و سرخی. مفصل و یا مفاصل مبتلا متورم، حساس و قرمز می شوند.

 

عوارض ابتلا به نقرس

,[categoriy]

کریستالهای اورات جمع شده در دستگاه ادراری فرد مبتلا به نقرس باعث سنگ کلیه میشود

 

افرادی که مبتلا به بیماری نقرس هستند، در خطر ابتلا به بیماریهای شدیدتر ازجمله:

• نقرس پیشرفته. نقرس درمان نشده می تواند باعث انباشته شدن کریستال های اسید اوریک زیر پوست و در گره هایی که به آن ها توفی  (TOE-fi) می گویند، شود. توفی می تواند در نواحی مختلفی همچون انگشتان، دستها، پا، آرنج و یا تاندون آشیل بوجود آید. هرچند که توفی معمولا دردناک نیست اما هنگام حملات نقرسی می تواند حساس و متورم شود.

 

سنگ کلیه . کریستالهای اورات ممکن است در دستگاه ادراری افراد مبتلا به نقرس جمع شده و باعث بوجود آمدن سنگ کلیه شود. البته داروها یی برای کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه وجود دارد.

 

تشخیص بیماری نقرس:

,[categoriy]

پزشک می تواند با بررسی مفصل آ سیب دیده بیمار ابتلا به نقرس را تشخیص دهد

 

روش های تشخیص بیماری نقرس می تواند شامل چند مورد یا تمام روش های زیر باشد:

ο معاینه فیزیکی:

پزشک می تواند با بررسی مفصل آ سیب دیده بیمار و توجه به ورم و التهاب ایجاد شده، نقاط دردناک و دامنه حرکتی مفصل بیمار ابتلا به نقرس را تشخیص دهد.

 

ο آزمایش های پزشکی:

آزمایش خون می تواند مشکلات غده تیروئید یا پارا تیروئید شما و نیز عدم توازن احتمالی مواد معدنی را در ارتباط با ابتلا به بیماری نقرس مشخص کند. پزشک همچنین می تواند از یک سوزن برای نمونه گیری از مایع درون مفصل آ سیب دیده استفاده کند. در ادامه وجود کریستال های اسید اوریک در این مایع در آزمایشگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

ο عکس برداری:

عکس برداری رادیولوژی از مفصل آ سیب دیده می تواند شواهد مربوط به آ سیب دیدگی مفصل را به همراه تجمع کریستال در غضروف آن مشخص کند.

 

درمان بیماری نقرس:

,[categoriy]

داروها ی درمان نقرس می توانند برای درمان حملات بیماری نقرس تجویز شود

 

درمان نقرس معمولا شامل استفاده از دارو می شود. داروها ی درمان نقرس می توانند برای درمان حملات بیماری و پیشگیری از بازگشت حملات نقرسی و یا برای کاهش عوارض بیماری مانند توفی یا سنگ کلیه تجویز شوند.

 

داروها ی درمان نقرس:

داروها یی که برای درمان بیماری نقرس استفاده می شوند، شامل:

داروها ی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs). شامل داروها یی همچون ایبوبروفن، ناپروکسن و یا داروها ی قوی تر که برای دریافت آنها نیاز به نسخه پزشک است همچون، ایندومتاسین (Indocin) می شوند، که برای کاهش التهاب و درد استفاده می شوند.

 

* کلشی سین (Colchicine). اگر داروها ی NSAIDs برای شما قابل تجویز نباشد، پزشک از این مسکن کلشی سین برای شما استفاده می کند.

 

*کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids). پزشکان ممکن است از داروها ی کورتیکواستروئید برای کاهش درد و التهاب بیماری نقرس استفاده کند، این داروها در دوشکل خوردنی و تزریقی تجویز می شوند، از عوارض جانبی کورتیکواستروئیدها می توان به:

نازک شدن استخوان ها

-   درمان دیر و ضعیف زخم ها

-   کاهش قدرت مبارزه با عفونت

 

برای کاهش این عوارض پزشکتان سعی می کند، کم ترین میزانی که برای شما کفایت می کند، از این داروها تجویز کند.

 

داروها یی برای پیشگیری از بیماری نقرس:

درصورتی که شما تنها چندبار در سال دچار حملات نقرس می شوید و یا اینکه حملاتتان پی در پی نبوده اما دردناک اند، پزشکتان ممکن است داروها یی برای کاهش خطر ابتلا به ن قرص و عوارض نقرس برای شما تجویز کند، این داروها شامل:

 

داروها یی که جلوی تولید اسید اوریک را می گیرند.

-   داروها یی که دفع اسید اوریک را بهبود و افزایش می بخشند.

 

درمان خانگی نقرس:

,[categoriy]

برای درمان بیماری نقرس از مصرف الکل خودداری کنید

 

هرچند که درمان دارویی نقرس از همه انواع درمان ها موثرتر است، با اینحال دستورالعمل های زیر که توسط انجمن رژیم غذایی آمریکا (ADA) برای زمانی که تحت حملات نقرس هستید، توصیه شده است، نیز می تواند مفید باشد.

 

♠ حدود 2 تا 4 لیتر مایعاتی که حداقل نصف آن آب است، مصرف کنید.

 

♠ از مصرف الکل خودداری کنید.

 

♠ مصرف معتدل پروتئین ، بخصوص از منابع سالم همچون، ل بینی ات کم چرب و یا بدون چربی، تخم مرغ و کره بادام زمینی.

 

♠ مصرف روزانه گوشت قرمز، مرغ و ماهی را در اندازه 113 تا 170 گرم نگه دارید.

 

درمان نقرس با طب سنتی :

,[categoriy]

داروی گیاهی برای بیماری نقرس

 

شما می توانید از راهکارهای طب سنتی یا جایگزین برای درمان بیماری نقرس استفاده کنید. هرچند که قبل از امتحان این نوع درمان می بایست با پزشک خود مشورت نمایید تا مبادا این نوع درمان با درمان داروییتان تداخل ایجاد کند. بعضی از مواردیکه در ادامه بیان می کنیم، تاثیراتی بر کاهش اسید اوریک در خون دارند.

 

¤  قهوه . محققان رابطه ای بین مصرف قهوه (هر دو نوع معمولی و بدون کافئین آن) و کاهش اسید اوریک خون یافته اند.

 

¤ ویتامین ث. هرچند که دررابطه با تاثیر ویتامین ث برنقرس اطلاعاتی در دسترس نیست، اما ویتامین ث می تواند باعث کاهش سطح اسید اوریک در خون شوند. البته فکر نکنید که اگر کمی ویتامین ث برای شما خوب است، پس مصرف زیاد آن بهتر است، چرا که مصرف زیاد ویتامین ث ممکن است سطح اسید اوریک خون را بالا ببرد.

 

¤ گیلاس. در تحقیقات نشان داده شده که مصرف گیلاس می تواند به کاهش سطح اسید اوریک خون کمک کند، با این حال تا کنون تحقیقی برای بررسی ارتباط بین گیلاس و نقرس وجود ندارد.

 

پیشگیری از ابتلا به نقرس:

,[categoriy]

نوشیدن زیاد مایعات باعث پیشگیری از بیماری نقرس میشود

 

1. مصرف بالای مایعات. میزان مصرف مایعات خود را به میزان 2 تا 4 لیتر(8 تا 16 لیوان)، افزایش دهید. دقت کنید که حداقل نصف این میزان مایعات از آب باشد.

 

2. اجتناب از مصرف الکل.

 

3. رژیم غذایی متعادل، که تاکید آن بر میوه، سبزی ، غلات کامل و لبنیات کم چرب و یا بدون چربی باشد.

 

4. محدود کردن مصرف گوشت ، مرغ و ماهی.

 

5. حفظ وزن مناسب.
گردآوری: بخش سلامت بیتوته

rastineh.ir

kneepain.ir

 گرد آوری مطالب : برگزیده ها