گلوتازون، داروی جدید درمان دیابت - گلوتازون15

داروی بیوگلیتازون یکی از داروها ی مهم ضد دیابت در دنیاست که بتازگی محققان ایرانی با نام تجاری گلوتازون موفق به تهیه آن شده و آن را در اختیار بیماران مبتلا به دیابت گذاشته اند.

دکترسلام: بیماری دیابت امروز به صورت یک اپیدمی درآمده است که نه تنها در ایران بلکه در جهان روبه گسترش است.
عادات غلط رژیم غذایی ، کم شدن فعالیت فیزیکی ، تغییر رژیم غذایی و برخی آلو دگی های زیست محیطی مانند آلاینده های فلزات سنگین از عواملی است که موجب بروز بیماری دیابت در افراد می شود. رعایت رژیم غذایی ، رعایت مصرف کربوهیدرات ها و افزایش فعالیت فیزیکی بدن مانند پیاده روی می تواند همراه با استفاده از داروی تجویز شده از سوی پزشک موثر باشد.
هم اکنون 5دسته داروی خوراکی برای درمان دیابت نوع دو استفاده می شود که شامل سولفونین اوره ها ، مگلیتیندها ، بیگوایندها ، تیازولیدین دیون ها و مهارکننده های گلوکوزیداز است.
انواع داروها ی ضد دیابت خوراکی گاهی باعث کاهش شدید قند خون شده و موجب می شوند در اندام های حیاتی مثل مغز و اعصاب ، اثرات غیرقابل جبران و گاهی مرگ بروز کند. یکی از مزایای داروی گلوتازون آن است که این عوارض را در بیمار ایجاد نمی کند. و از آنجا که هر داروی ضد دیابت مکانیسم خاصی برای کنترل قند خون دارد ، گلوتازون نیز با مکانیسم خاصی این فرآیند را انجام می دهد.گلوتازون می تواند چربی خون را نیز به همراه قند خون کاهش دهد. شواهد روزافزون پزشکان و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی نشان می دهد ، کنترل موفق قند خون در بیشتر بیماران با انجام درمان ترکیبی امکان پذیر است.
از دیگر ویژگی های مصرف گلوتازون ، استفاده این دارو همراه با داروها ی دیگر ضد دیابت است که براساس تجویز پزشک عمل می شود. این دارو مانند بسیاری از داروها ی دیگر دارای عوارض احتمالی است. بررسی ها نشان می دهد عوارض جانبی این دسته دارویی شامل ورم ، افزایش وزن و کاهش هموگلوبین خون است که در تعداد بسیار کمی از بیماران دیابت ی احتمال بروز دارد. در بسیاری از بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی نیز مصرف برخی داروها ی کاهنده قند خون مثل متفورمین با اشکال مواجه بود ، در صورتی که گلوتازون قابلیت مصرف در بیماران با نارسایی کلیوی را نیز داراست.
داروی گلوتازون دارای مکانیسم منحصر به فردی است ، به طوری که این دارو روی گیرنده های هسته سلول اثر می کند و شروع تاثیرات آن میان 4 تا 6 هفته طول می کشد.
در مکانیسم ، بعضی از داروها ی ضد دیابت ی باعث تحریک ترشح انسولین در لوزال معده می شود و این مساله باعث می شود قند خون پایین نگه داشته و قند خون کنترل شود ؛ اما گلوتازون مقاومت محیط نسبت به انسولین را کاهش می دهد و سلولها را نسبت به عمل انسولین حساس می کند.


گلوتازون , گلوتازون15