آنچه باید درباره سمنو نمی دانید - مضرات سمنو
مضرات سمنو
سین هایتان خوردنی است یا نه؟ هر شییء که اول نامش با سین آغاز شود مانند ساعت، سبد و سکه را در سفره میگذارید و خیالتان را از این بابت راحت میکنید، اما باید بدانید سفره هفتسین باید پیام تغذیه ای سالم زیستن را برایتان به ارمغان آورد.
اجزای این سفره باید ریشه گیاهی داشته و برای سلامت سودمند باشد. سیب ، سیر، سرکه ، سماق ، سنجد، سپند و سمنو هم خوراکیاند و هم سمبل شادابی و سلامت .خوشمزهترین آن سمنو است که معمولا دقایقی پس از تحویل سال نو نوشجان میشود و آن وقت است که میتوانید سبز ه را جایگزین آن کنید. سبز ه گندم همان جوانه های به ثمر نشستهای است که ماده اولیه سمنو را تشکیل میدهد.
اندر فواید سمنو
سمنو دارای ویتامینهای A،E ،K و گروه B است و به دلیل دارا بودن کلسیم و پتاسیم مصرف متعادل آن به افراد سالمند و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند، توصیه میشود. فسفر آن قابل توجه بوده و برای رشد مغزی کودکان و زنان شیرده مفید است.
آهن، اسید فولیک و ویتامینهای گروه B آن عاملی برای خون سازی و تنظیم هورمونها بوده و میتواند در رفع خستگی وآرامش اعصاب تاثیر گذار باشد.اگر در سمنو از بادام شیرین استفاده شود هنگام طبخ، ریزمغذیهایش جذب سمنو شده و باعث مقویترشدن این غذا میشود.
شیرینی سمنو طبیعی است
اما سوالی که بیشتر خانوادهها میپرسند این است که آیا به سمنو شکر میزنند؟ در فرآیند جوانه زدن، ویتامینها و املاح معدنی گندم چند برابر شده و در مقابل از کالری و کربوهیدرات آن کاسته میشود. پروتئین های آن قابلیت هضم و جذب بهتری داشته و بر میزان ویتامین C آن افزوده میشود. در این مرحله اگر طعم گندم جوانه زده را بچشید متوجه شیرینی آن خواهید شد.
در واقع گندم تا زمانی که جوانه نزده است، مواد قندیاش به صورت نشاسته ذخیره میشود و طعم شیرین ندارد، اما در فرآیند جوانه زنی، نشاسته تجزیه و تبدیل به واحدهای کوچکتری به نام مالتوز میشود و اینجاست که شیرینی سمنو پدیدار میشود ولی برخی فروشندگان به دلیل آنکه شیرینی سمنو طبیعی است، مصرف آن را به مبتلایان به دیابت و افراد چاق توصیه میکنند، اما باید بدانید در سمنو علاوه بر عصاره جوانه گندم از آرد کامل گندم هم استفاده میکنند و از این رو در هر صد گرم آن 300 کالری انرژی نهفته است، گرچه سمنو پروتئین زیاد و چربی کمی دارد، اما بیشتر حجم محصول را مواد کربوهیدراتی (قند) تشکیل میدهد.
البته قند آن در مقایسه با ساکاروز، شیرینی کمتری دارد، اما این دلیلی نمیشود که افراد در مصرف آن زیاده روی کنند. این قند در بدن تولید انرژی کرده و مازاد آن موجب چاقی میشود و برای مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا محدودیت مصرف دارد.
هر سمنویی نخرید
سمنویی که به صورت فلهای تهیه شود، میتواند حاوی مقادیر زیاد شکر باشد. همچنین از خرید سمنویی که در اماکن عمومی به صورت روباز در معرض انواع آلو دگیهای ویروسی، عفونی و هوای آلو ده به سرب و جیوه است، اجتناب کنید. سمنو به دلیل بافت چسبناک مستعد پذیرش انواع آلو دگیها بوده و طعم ترشی دگی و مزه کپک نشاندهنده فساد آن است.
منبع : salamatnews.com گردآوری سلامت برگزیده ها
خواص سمنو در طب سنتی , آیاسمنوبراى معده مفیده؟