بارداری پوچ جنین ندارد - تهوع در بارداری پوچ
در خدمت شما هستیم با سری مقالات بخش کودک آکا ایران ، در این مقاله می خواهیم به موضوع بارداری پوچ بپردازیم ، عارضه ای که بسیار نزدیک به بارداری است و نشانه ها و علائم دقیق بارداری با جنین را با خود به همراه دارد. این موضوع بعضی اوقات باعث سردرگمی فرد باردار می شود و ترس از اینکه جنین به وجود آمده است و دچار آسیب شده است همواره همراه فرد ، پس اگر میخواهید بیشتر با بارداری پوچ آشنا شوید و جواب سوال ( بارداری پوچ جنین ندارد) را بدانید با ما همراه باشید.
بارداری پوچ جنین ندارد
بارداری پوچ یا هیداتیفورم در واقع یک توده غیر سرطان ی است که در رحم ایجاد می شود و رشد می کند. این اتفاق معمولا در شرایطی رخ می دهد که تخم باردار شده به دیواره رحم می چسبد، اما باعث رشد جنین نمی شود.
در واقع این بارداری حتی قبل از زمانی که زن متوجه بارداری بشود اتفاق می افتد. در بارداری پوچ ، جفت به رشد خود ادامه می دهد، اما عمر او بدون جنین مدت کوتاهی خواهد بود.
علایم بارداری پوچ
متاسفانه بارداری پوچ ابتدا دقیقا مثل یک بارداری طبیعی است. یعنی علایم بارداری طبیعی مانند قطع عادت ماهیانه ، خستگی و حساس شدن پستان ها را هم می توان مشاهده کرد.
به علاوه تست بارداری هم مثبت است، اما در برخی موارد نشانه هایی را هم از خود بروز می دهد. پس اگر یکی از نشانه های زیر را مشاهده کردید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید:
- خون ریزی تیره یا قهوه ای در ماه اول بارداری
- حالت تهوع و سرگیجه متوالی
- فشار یا درد لگنی
بعد از مراجعه به پزشک، او نیز مواردی را برای تشخیص بررسی می کند و در نظر می گیرد:
- داشتن فشار خون بالا
- رشد سریع رحم یا رحم بیش از حد بزرگ در دوران بارداری
- پره اکلامپسی که باعث فشار خون بالا و پروتئین در ادرار پس از هفته بیستم بارداری می شود.
- پرکاری تیرویید
- کیست موجود در تخمدان ها
چگونه مى توان بارداری پوچ را تشخیص داد؟
به نقل از برگزیده ها : بارداری پوچ در اوایل حاملگى اتفاق مى افتد،قبل از اینکه زن متوجه شود حامله است.علائم حاملگى مانند تاخیر در قائدگى و حتى تست باردارى مثبت را نیز ممکن است داشته باشد.چون سطح HCG افزایش پیدا مى کند.احتمال دارد درد یا لکه بینى و خون ریزى هم داشته باشد.جفت به رشد ادامه مى دهد و براى مدت کوتاهى بدون جنین خودش را نگه مى دارد.هورمون هاى باردارى به بالا رفتن ادامه مى دهند که باعث مى شود زن همچنان فکر کند که باردار است.
ممکن است هیچ نشانه اى مثل درد یا خون ریزى دیده نشود که نشان دهد بارداى به طور نرمال پیش نمى رود.علائم باردارى مثل خستگى یا حساسیت سینه ها هم ممکن است وجود داشته باشد.اما وقتى رشد جفت متوقف مى شود و سطح هورمونى پایین مى اید ، عوامل حاملگى هم فروکش مى کند.در این زمان ممکن است گرفتگى عضله جزئى غیر عادى یا لکه بینى و خون ریزى کم دیده شود.حاملگى پوچ معمولآ تا وقتى که سونوگرافى ، رحم یا ساک خالى را نشان بدهد تشخیص داده نمى شود.
حاملگی پوچ سرانجام به سقط خودبخودی منجر می شودپزشک در ابتدا با انجام سونوگرافی ، ساک حاملگی را اندازه گیری می کند. حاملگی پوچ معمولا تا وقتی که سونوگرافی ، رحم یا ساک خالی را نشان بدهد، تشخیص داده نمی شود.اگر قطر ساک حاملگی در سونوگرافی بیشتر از 20 میلیمتر باشد و جنین ی در آن دیده نشود، حاملگی پوچ تایید می شود. اگر قطر ساک کمتر از این باشد، چون هنوز بارداری پیش نرفته است، چند روز بعد باید دوباره بررسی و سونوگرافی واژینال شوید.
بارداری پوچ جنین ندارد
علل و عوامل خطر
بارداری پوچ ممکن است برای هر خانمی اتفاق بیفتد، چرا که علت آن در مشکل های کروموزومی است.
هنگامی که تخم بارور می شود، سلول ها شروع به تقسیم شدن می کنند، یعنی بخشی به تشکیل جنین و بخشی به تشکیل و ایجاد جفت می پردازد. اما گاهی قسمتی که باید به جنین تبدیل شود، به دلیل تعداد زیاد یا کم کروموزوم از این عمل ناتوان است.
خیلی جالب است که بدن این ناهنجاری کروموزومی را تشخیص می دهد و سعی به ادامه بارداری نمی کند. در واقع با برخی علامت ها سعی دارد، وجود این توده ای که غیرطبیعی دارد رشد می کند را اطلاع دهد.
بارداری پوچ عارضه ای بسیار ناشناخته است. از هر هزار زن باردار یک مورد دچار این مشکل می شود، اما عوامل زیر بی تاثیر نیستند:
- سن خانم باردار: بارداری پوچ معمولا در خانم هایی با سن بالاتر از 35 سال یا کمتر از 20 سال رخ می دهد.
- گروه های قومی خاص: طبق بررسی ها، برخی گروه ها بیشتر دچار این عارضه می شوند. خانم های مقیم خطه جنوبی آسیا بیشتر دچار این بیماری می شوند.
برخی شکایت های رایج
بعد از اینکه بارداری پوچ برطرف شد، ممکن است برخی از بافت های مرده در بدن باقی بمانند و به رشدشان ادامه دهند که در اصطلاح پزشکی به آن GTD می گویند. البته این موضوع در 20 درصد خانم ها رخ می دهد.
یکی از دلایل ابتلا به آن، افزایش سطح HCG –هورمون بارداری است که در خون شما باقی است. البته عارضه GTD اغلب اوقات با مصرف دارو درمان می شود.
... و اما درمان
برای درمان این بیماری باید حتما بافت های مرده جفت از بدن خارج شود.
برخی از پزشکان درمان دارویی را پیشنهاد می دهند، اما بهترین راه کورتاژ است.
در بارداری های اولیه، بدن زن باردار می تواند بافت مرده را به راحتی دفع کند و در واقع بارداری پوچ منجر به سقط خودبه خودی می شود. در نتیجه باید ابتدا صبر کرد تا به طور طبیعی این کار انجام شود.
اقدام برای بارداری بعدی باید با نظر پزشک متخصص و حداقل شش ماه بعد صورت گیرد.
بارداری پوچ
مشکلات ناشی از بارداری پوچ
بعد از رفع بارداری پوچ ممکن است قسمتی از بافت پوچ در رحم مادر باقی بماند و به رشد خود ادامه دهد. این وضعیت را بیماری تروفوبلاستیک بارداری پایدار می نامند.
یک زن از هر پنج زن مبتلا به بارداری پوچ دچار این بیماری می شود که معمولا هم بعد از بارداری پوچ کامل رخ می دهد.
یکی از علائم این بیماری این است که میزان هورمون HCG (یک نوع هورمون بارداری ) بعد از برطرف شدن بارداری پوچ همچنان بالا باقی می ماند.
در برخی موارد، بافت پوچ به لایه میانی دیواره رحم نفوذ می کند و باعث خون ریزی واژینال می شود.
این بیماری معمولا به طور موفقیت آمیزی توسط روش شیمی درمانی درمان می شود.
راه دیگر درمان این بیماری، درآوردن رحم (هیسترکتومی) است.
چگونه می توان از حاملگی پوچ جلوگیری کرد؟
متاسفانه در اکثر موارد حاملگی پوچ قابل پیشگیری نیست. اگر بارداری اول باشد برخی زوج ها به دنبال تست ژنتیکی می روند. حاملگی پوچ معمولاً یکبار اتفاق می افتد و بندرت یک زن آنرا بیشتر تجربه می کند.
وقتی سقط اتفاق افتاد قاعدگی شما دوباره شروع می شود و می توانید برای فرزند بعدی اقدام کنید. بهتر است چند ماهی صبر کنید تا به بدنتان فرصت بدهید به حالت عادی برگردد و از نظر احساسی آمادگی پیدا کنید. پزشکان توصیه می کنند زوج ها باید حداقل ۱۲ دوره سیکل قاعدگی منظم قبل از بارداری مجدد صبر کنند.
گردآوری بخش کودک آکا ایران
,