علائم رفلاکس معده چیست و چگونه درمان می شود؟ -آکا - درمان حالت تهوع
برگزیده ها: علائم رفلاکس معده چیست و چگونه درمان می شود؟ علائم رفلاکس معده (رفلکس معده یا همان ریفلاکس معده ) شامل سوزش سردل و جناغ سینه است، درمان رفلاکس معده به کمک دارو امکان پذیر است. درمان حالت تهوع
برگزیده ها: علائم رفلاکس معده چیست و چگونه درمان می شود؟
اگر شما
دائما احساس سوزش در قفسه سینه و گلوی خود دارید، احتمالا به رفلاکس معده دچار شده اید.
عارضه ای که در اصطلاح عامیانه به "ترش کردن " معروف است. رفلاکس معده ای
– مروی (بازگشت محتویات داخل معده به مری) یا ریفلاکس گاستروازوفاژیال به معنی آ سیب های
موکوزی و نشانه های مزمن در اثر بازگشت غیر عادی محتویات و اسید معده به مری است. یکی
از نشانه های متداول ریفلاکس معده ای – مروی، سوزش شکم (Heartburn) است. یک پنجم ایرانی ها (به خصوص تهرانی ها) مبتلا به ریفلاکس
معده هستند، یعنی حداقل هفته ای یک یا دوبار ترش می کنند.
علت رفلاکس معده چیست؟
- استرس از بزرگترین عوامل بروز رفلاکس معده است
- شل بودن اسفنگتر تحتانی مری (اسفنگتر تحتانی مری، ماهیچه ای است که مابین معده و مری قرار گرفته است و وظیفه آن جلوگیری از بازگشت محتویات معده به مری است.)
- زیاد بودن دفعات شل شدن اسفنگتر
- ضعف مکانیسم های دفاعی انتهای مری
- عوامل ژنتیکی و توارث
به گزارش برگزیده ها: در واقع تغییرات دائمی یا ناپایدار مربوط به دریچه ای که مابین معده و مری است، موجب این بیماری می شود. افرادی که اضافه وزن دارند، وعده های غذایی حجیم می خورند، لباس های تنگ می پوشند و کمربند شلوارشان را محکم می کنند و سیگار می کشند بیشتر در معرض خطر هستند.
اوجی اسید معده را کاهش
راه های
تشخیص رفلاکس معده چیست؟
سنجش PH: این بیماری با سنجش بیست و چهار ساعته PH مری و تطبیق زمانی آن با علائم بیمار یا ارزیابی پاسخ بیمار به درمان قابل تشخیص است.
بلعیدن قرص باریم و عکس برداری از دستگاه گوارش فوقانی با اشعه ایکس: در این آزمایش بیمار قبل از انجام آن، یک مایع حاوی ماده ای به اسم باریُم را می خورد (این ماده مانند گچ است، اما خوش طعم است.) سپس دکتر از یک دستگاه اشعه ایکس مخصوص استفاده می کند تا ببیند که باریُم چگونه تا مری و معده پایین می رود. باریم در عکس برداری اشعه ایکس قابل مشاهده است و می تواند تصویر واضحی از هرگونه رفلاکس معده به دست دهد.
نشانه ها
و علائم رفلاکس معده چیست؟
- سوزش سردل و جناغ سینه (این سوزش پس از خوردن غذا و یا در ساعات پیش از خواب تشدید می شود.)
- حالت تهوع استفراغ
- سرفه، خشن شدن صدا و احساس مزه تلخی در دهان
- نارسایی بلع
- درد در هنگام بلع
- ترشح بیش از حد بزاق
- درد در محل قفسه سینه
عوارض رفلاکس معده چیست؟
- GERD یا همان ریفلاکس معده ای - مروی منجر به آ سیب هایی در مری خواهد شد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زخم در محل اتصال معده و مری (در اثر ورم کردن مری، بافت برون پوش آن دچار بافت مردگی می شود و به زخم منجر می گردد.)
- تنگ شدن مری به صورت مقاوم
- تغییر بافت یا دگر بافتی انتهای مری
- آدنوکارسینوم مری که از انواع سرطان مری می باشد و بین ۵۰ تا ۸۰ درصد این نوع سرطان ها را شامل می شود. (رفلاکس سبب پدید آمدن سلول های ناهنجار می شود که این سلول های ناخواسته می توانند باعث سرطان مری گردند.)
راه های درمان رفلاکس معده و جلوگیری از تشدید آن
درمان دارویی: درمان دارویی ریفلاکس معده ای - مروی با آنتی اسید، مهارکننده پمپ هیدروژنی مانند نگزیوم وامپرازول و داروها ی افزایش دهنده توان عضلانی اسفنگتر تحتاتنی مری مانند دومپریدون و متوکلوپرامید و سیزاپراید امکان پذیر است.
عسل درمانی: پژوهشگران توصیه می کنند، افراد مبتلا به ریفلاکس معده قبل از خوردن هر وعده غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی مصرف کنند و حدود 20 دقیقه پس از آن از مصرف مایعات و آب خودداری کنند، زیرا مصرف مایعات کارایی عسل را برای بهبود ریفلاکس معده کاهش می دهد. مصرف عسل، سبب تحریک اسفنگتر گردیده و رشد مجدد آ ن را باعث می گردد. علاوه بر این عسل خاصیت ضد میکروبی دارد و میکروب های مضر معده را از بین می برد.
پرهیز از نوشیدن و خوردن برخی خوراکی ها: نوشیدنی ها و خوراکی های دارای کافئین یا دارای اسید مثل کاکائو، قهوه ، چای ، نوشابه های گازدار و مرکبات ( پرتقال ، لیمو ترش و ...) باعث تشدید این بیماری می شود. همچنین مصرف الکل، کشیدن سیگار ، مصرف مواد مخدر ، دراز کشیدن بعد از غذا، مصرف حجم زیادی از مایعات همراه با غذا و م صرف غذا های چرب، برگشت اسید را تشدید می کند. بیماران همچنین باید از م صرف غذا های تند و سبزی جاتی مثل پیاز، سیر و نعناع اجتناب کنند. بالا بردن ارتفاع بالاتنه بدن نسبت به پایین تنه هنگام دراز کشیدن و خواب می تواند از برگشت اسید معده به مری جلوگیری کند.
نوشیدن عرق نعناع ممنوع: یکی از عرقیجاتی که به هیچ وجه در طول این بیماری نباید مصرف شود عرق نعناست؛ زیرا مصرف عرق نعناع، باعث تحریک و برهم زدن نظم انقباضی دریچه انتهایی مری می شود. از بین عرقیجات می توان به بیدمشک و کاسنی اعتماد کرد. بهتر است عرق بیدمشک را به همراه کمی عسل مصرف کنید.
تغییر رژیم غذایی: وعده های غذایی خود را کمتر و دفعات آن را بیشتر کنید و قبل از آن که کاملا سیر شوید، دست از غذاخوردن بکشید.
حفظ تناسب اندام : وزن اضافی باعث فشار بر شکم، فشرده شدن معده و در نتیجه برگشت اسید به مری می شود. اگر وزنی متناسب دارید، به حفظ آن کمک نمایید. اگر چاق هستید و یا اضافه وزن دارید، سعی به کاهش وزن نمایید.
ترک سیگار : سیگار کشیدن باعث کاهش توانایی و عملکرد ماهیچه واسطه (اسفنکتر) مری می شود و تر ک سیگار به شما در بهبود مشکلتان کمک می نماید.
خوابیدن به پهلوی چپ: نتایج مطالعات نشان می دهد، خوابیدن روی شکم یا به پهلوی راست سبب افزایش فشار به معده و در نتیجه افزایش علائم GERD یا همان ریفلاکس معده می گردد؛ اما افرادی که به پهلوی چپ می خوابند این علائم در آنها رفع می شود.
در طول روز بر روی صندلی استراحت کنید.
,