پول من، پول تو؛ موریانه زندگی مشترک - پول من و تو در زندگی زناشویی
«پول من و پول تو نداریم؛ هر چقدر پول دربیاوریم، برای هر دو نفرمان است. با هم خرج می کنیم و با هم از زندگی مشترک مان لذت می بریم.»
هستند زن و شوهرهایی که در ابتدای زندگی به این جمله ها ایمان و باور دارند و در طول روز و هفته، چنین عبارت هایی را به هم می گویند و به یکدیگر اطمینان می دهند که مسائل مالی، زندگی شان را تحت الشعاع قرار نمی دهد.
با این همه باز هم ممکن است پس از مدتی یکی یا هر دوی آنها از خودشان بپرسند پس استقلال شان چه می شود؟ اگر قرار باشد همه پولی را که به دست می آورند خرج زندگی مشترک شان کنند و خودشان را نادیده بگیرند، آن وقت تکلیف آزادی عمل خودشان چیست؟
برای همین گاهی روش های دیگری را امتحان می کنند؛ بعضی از آنها پس از مدتی که از شروع زندگی مشترک می گذرد، ترجیح می دهند حساب و کتاب پول های خودشان را از همسرشان جدا کنند و برخی تا جایی پیش می روند که درباره درآمد و مخارج شان اصلا با طرف مقابل صحبت نمی کنند، اما هیچ یک از این شیوه ها نتیجه ایده آل و دلخواه یعنی آرامش در زندگی را در پی ندارد؛ بلکه شرایط را بدتر و رابطه زن و شوهر را با مشکلاتی جدی تر مواجه می سازد که پایه و اساس به هم ریختن آرامش است.
حال این پرسش مطرح می شود که راه حل چیست؟ چه کار باید کرد که هم زن و مرد بتوانند به یکدیگر اعتماد کنند و هم از نظر مالی احساس استقلال و آزادی داشته باشند؟
متخصصان مسائل خانوادگی پاسخ جالبی به این سوال می دهند. آنها می گویند در زندگی مشترک، زن و شوهر تنها کسانی هستند که می توانند و باید چنین مشکلاتی را حل کنند. البته لازم است ابتدا هر دو نفر به روشی صحیح، حس اعتماد و امنیت را در طرف مقابل شان ایجاد کنند.
آن طور که مشاوران توصیه می کنند، زن و شوهر باید یاد بگیرند به عنوان یک گروه مالی با مسائلی که در زندگی مشترک شان پیش می آید، برخورد کنند. این ایده به آن معناست که زن و مرد باید در ابتدای زندگی، اهداف شان را به طور مشترک طراحی کنند و بدانند از زندگی مشترک شان چه انتظاری دارند.
آنها باید به طور دقیق هزینه های مختلف زندگی مانند اجاره یا خریدن خانه و اتومبیل، تامین مخارج تحصیل بچه ها، برنامه ریزی برای سفرهای مختلف، هزینه تفریح و گردش های خانوادگی و هزینه های درمانی را مشخص کنند و بدانند برای رسیدن به هر یک از این اهداف چه کارهایی باید انجام شود. البته واضح است که چنین فهرستی، هرازگاهی باید مورد بررسی قرار گیرد تا اگر هزینه یا برنامه ای تغییر کرده یا به آن اضافه شده، در نظر گرفته شود.
در ضمن، خیلی خوب است اگر یک حساب بانکی مشترک هم داشته باشید تا همراه با هم بتوانید مسائل مالی خانواده را مدیریت کنید و تناسبی میان درآمد و هزینه ها برقرار سازید. البته این حساب مشترک نباید تنها حساب بانکی شما باشد؛ خودتان هم به تنهایی باید حسابی داشته باشید تا بتوانید مخارج شخصی تان را تامین کنید و از نظر مالی، استقلال پیدا کنید. منظور این است که درآمد شما پول خودتان است و هر طور دوست داشته باشید می توانید از آن استفاده کنید، اما پیشنهاد متخصصان چنین است، مبلغی حدود ۱۰ درصد درآمدتان را برای امور شخصی تان در حسابی جداگانه بریزید و ۹۰ درصد باقی مانده را به همان حساب مشترک برای رسیدن به اهداف مشترک زندگی واریز کنید.
گردآوری راهنمای ازدواج برگزیده ها
,