7 پرسش مهم که باید مربی ورزش به آنها جواب دهد - چرا مربی شده اید

چرا مربی شده اید

چرا مربی شده اید

اگر از مربی ورزشی راهنمایی می گیرید باید این را بخاطر داشته باشید که هر مربی، حتی مربی هایی که  مشهور هستند، ممکن است که برای شما مفید  نباشد. بیشتر اشخاص  زمانی که با مربی ورزشی  دیدار می کنند،  سؤالات اساسی را  می پرسند و پرسیدن سؤالات  مهم  را فراموش میکنند. برای اینکه اطمینان حاصل کنید  که مربی که برگزیده اید، مناسب شما می باشد، باید این هفت پرسش رو که در ادامه مطلب، مطرح می کنیم از مربی بپرسید

۱ –  چگونه بدن خودتون رو روی فرم نگه داشته اید؟

بیشتر مربیان، همون تمریناتی رو انجام می دهند که به شاگردان خود آ موز ش می دهند. اگر عاشق دویدن باشند، به شما هم پیشنهاد می کنند که بدوید. اگر اهل ورزش یوگا باشند، شما رو هم ترغیب به انجام یوگا می کنند. گرچه این سؤال تضمین دقیقی برای برنامه ورزشی که برای شما در نظر دارند، نیست اما شما رو با نوع روحیه ورزشی مربی آشنا می کند.

۲ –  اعتقاد ورزشی شما چیست؟

با طرح این پرسش مشخص می شود که هدف فرد برای تمرین دادن به شاگردان چیست. آیا هدف سلامت ی است؟ اعتماد به نفس بیشتر است؟ نشان دادن عضلات شکم است؟ به این ترتیب، متوجه می شوید که هدف وی از تمریناتی که در اختیار شما می گذارد، چیست.

۳ –  آیا مکمل خاصی هم پیشنهاد می کنید؟

توجه داشته باشید که بعضی از مربیان ورزشی، دانش تغذیه ای کافی ندارند و تحصیل کرده علم تغدیه نیستند. بنابراین نباید اقدام به تجویز مکمل یا برنامه غذایی بنمایند. اگر مربی که فاقد مدرک تغذیه است، شروع به برشمردن انواع مکمل ها (و از اون بدتر، قرص های لاغری) نمود، بهتر است که درباره انتخاب او به عنوان مربی خود، محتاط تر باشید.

۴ –  آیا مدرک CPR و AED دارید؟

همه افراد به این نکته دقت می کنند که آیا مربی دارای مدرک مربیگری است یا نه. اما کمتر کسی به این مسأله توجه می کند که آیا مربی مدارک CPR و AED هم دارد یا ندارد. منظور از این مدارک این است که مربی توانایی امداد و کمک های اولیه و احیای قلبی رو در صورتی که در باشگاه برای فردی جراحت یا حادثه و یا حتی سکته قلبی رخ داد، داشته باشد.

۵ –  آیا شاگردان شما در دراز مدت تمرین می گیرند و یا در کوتاه مدت؟

اگر مربی، شاگردانی با سابقه طولانی برای حضور در کلاس های وی داشته باشد، یعنی از جهت برقراری ارتباط با شاگرد و ارائه تمرینات ورزشی مناسب برای فرد، موفق بوده است. اما اگر شاگردان وی در کوتاه مدت از کلاس استفاده کرده باشند، ممکن است بدین معنی باشد که مربی تازه کار است و یا از نظر خلق و خو و برخورد با شاگرد یا نوع برنامه ورزشی که ارائه می دهد، چندان موفق نبوده است. اگر مشکلی با تازه کار بودن مربی ندارید، می توانید از کلاس استفاده کنید اما حواس تون به طرز برخورد و رفتار مربی باشد چون نحوه برخورد مربی در موفقیت ورزشی شما بی تأثیر نیست.

۶ –  چند روز در هفته به شاگردان، تمرین می دهید؟

اگر تعداد دفعاتی که مربی به آ موز ش شاگردان اختصاص می دهد کمتر از ده بار در هفته است، شاید به این علت باشد که مربیگری شغل دوم او محسوب می شود. پس از این بابت که تعداد دفعات کم است، نگران نباشید. اما اگر مربی شغل دیگری به غیر از مربیگری نداشته باشد، باید از او در این رابطه سؤال کرد که چرا کلاس های بیشتری رو اداره نمی کند.

حتی اگر تعداد کلاس هایی که برگزار می کند بیش از سی جلسه در هفته باشد، باز هم باید با احتیاط برخورد کرده و از وی درباره اینکه چگونه می تواند، تا آخر هفته با این حجم کاری زیاد، روحیه بشاش و توان بدنی خود رو برای شاگردانی که در پایان هفته دارد، حفظ کند، سؤال کنید. اکثر مربیانی که ساعات طولانی (مثلاً از ۵ صبح تا ۱۰ شب) و تمام روزهای هفته رو به مربیگری اختصاص می دهند، نمی توانند بعضی از کلاس ها رو با نیرو و توان کامل اداره کنند و مسلماً شما دوست ندارید که این کلاس های بی رمقی و خستگی، سهم شما شود.

۷ –  چرا مربی شخصی شده اید؟

این سؤال تا حدودی شبیه سؤال دوم است اما از جهاتی هم تفاوت دارد. اگر پاسخ مربی این باشد که می خواهد به تغییر فرم بدن شاگرد خود کمک کند، یعنی مربی بر روی ظاهر اندام شما تمرکز کرده است. اگر پاسخ این باشد که می خواهد به شاگرد در داشتن زندگی بهتر، کمک کند، یعنی سالم بودن زندگی شما رو در ذهن دارد. اگر مربی وقت زیادی رو صرف فکر کردن به این سؤال کند، بهتر است که قید کار کردن با وی رو بزنید و به دنبال مربی دیگری بگردید.

منبع : yeka.ir


,