زمان مناسب برای خوردن قرص - بهترین زمان مصرف قرص زینک

بهترین زمان مصرف قرص زینک , بهترین زمان مصرف زینک پلاس , بهترین زمان مصرف زینک

بهترین زمان مصرف قرص زینک

 


بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان خود هر روز دارو بخوریم اما آیا می‌دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف کرد؟ تحقیقات نشان داده خوردن داروها در زمان نادرست نه تنها اثر آنها را کم می‌کند بلکه در بعضی موارد ممکن است برای بدن مضر باشد. برای مثال خوردن داروها یی مانند داروی درمان آرتروز، پوکی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی میزان اثر آنها داشته باشد و زمان بهبود شما را به‌طور چشمگیری کاهش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ چندی پیش محققان با انجام مطالعاتی صحت این ادعا را اثبات کردن د.  برای مثال آنها متوجه شدند، مشکلات بیمارانی که دچار ضربان قلب نامنظم هستند هنگام صبح بیشتر است.  به این ترتیب بیمارانی که دچار مشکلات قلبی هستند یا در خطر سکته مغزی قرار دارند، با مصرف داروها ی خود بعد از بیدار شدن از خواب نتیجه بسیار بهتری از روند درمان می‌گیرند. به‌نظر می‌رسد راز این اکتشاف در ساعت داخلی بدن نهفته است که توسط غده هیپوتالاموس مغز کنترل می‌شود.  این ساعت نه تنها سیستم ایمنی بدن انسان را کنترل می‌کند بلکه روی فشار خون ، دمای بدن، میزان تولید هورمون‌ها، حرکات روده و حتی خستگی و شادابی ما هم تاثیر‌گذار است. اما خب چه موقعی بهترین زمان برای مصرف داروها ی مختلف است؟ ما با متخصصان مختلف این سؤال را مطرحش کردیم  و آنچه در ادامه می‌آید نتایج تحقیقات ماست.

داروی پوکی استخوان

با شکم خالی میل شود

متداول‌ترین داروها یی که برای درمان پوکی‌استخوان تجویز می‌شوند «بی فسفونات‌ها» هستند که از تحلیل استخوان‌ها پیشگیری می‌کنند. نکته کلیدی در مورد مصرف بی‌فسفونات‌ها این است که این داروها به میزان بسیار کمی جذب بدن می‌شوند.  دلیل این موضوع هم کاملا مشخص است، زیرا این داروها به‌خوبی در مایعات به‌خصوص در روغن‌ها و چربی‌های موجود در معده حل نمی‌شوند، بنابراین بهترین‌ زمان برای مصرف این داروها بعد از بیدار‌شدن از خواب است که شکم شما بعد از گذراندن چند‌ساعت در طول خواب شبانه خالی شده است.  سپس یک ساعت بعد از مصرف دارو، بیماران می‌توانند به فکر خوردن صبحانه باشند.

بسیاری از مبتلایان به پوکی استخوان مجبورند همراه داروها ی خود ویتامین D و مکمل ‌های کلسیم هم مصرف کنند اما این داروها هم ممکن است در روند جذب داروها ی اصلی که همان بی‌فسفونات‌ها باشند، اختلال ایجاد کنند.  پس بهتر است بین زمان مصرف این داروها هم یک ساعت فاصله بیندازید.  اگر شما همراه با داروی پوکی استخوان خود مایعات دیگری به غیراز آب می‌نوشید یا همراه با آن غذا مصرف می‌کنید، بدانید که از داروی خود هیچ نتیجه‌ای نخواهید گرفت و در حقیقت با این کار زمان خود و پولی که برای خرید دارو داده‌اید را هدر می‌دهید.

داروی فشار خون

شب‌ها میل شود

با مصرف قرص ‌های فشار خون هنگام شب می‌توان کنترل بهتری روی این بیماری داشت و به این ترتیب خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را کاهش داد.  نتایج مطالعات انجام شده توسط محققان اسپانیایی که بیش از 5 سال به طول انجامیده است، اهمیت مصرف داروها ی فشار خون هنگام شب را به اثبات رسانده است. در افراد سالم فشار خون هنگام شب بین 10 تا 20 درصد کاهش پیدا می‌کند اما در افراد مبتلا به فشار خون بالا این اتفاق نمی‌افتد و به همین دلیل آنها با احتمال بیشتری در شب‌ها دچار حمله قلبی و سکته خواهند شد.  تحقیقات انجام شده روی 2 هزار و 156 مرد و زن مبتلا به این بیماری نشان داده، افرادی که به‌طور مرتب حداقل یکی از قرص ‌های فشار خون خود را هنگام شب مصرف کرده‌اند با احتمال 33 درصد کمتر در مقایسه با افرادی که قرص ‌ خود را هنگام صبح مصرف کرده‌اند در خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته قرار داشته‌اند. این تحقیقات همچنین نشان داده است، بهترین معیار پیش‌ بینی احتمال ابتلا به حملات قلبی در بیماران، اندازه‌گیری فشار خون آنها هنگام شب است. بیشترین تاثیر داروها ی فشار خون روی بیماران زمانی به دست می‌آید که فرد قبل از رفتن به تختخواب اقدام به مصرف دارو کند.  اگرچه افرادی که داروها ی خود را هنگام صبح استفاده می‌کنند، نباید بدون مشورت با پزشک خود زمان مصرف دارو را به  شب منتقل کنند.  بعضی از افراد ممکن است در خطر کاهش غیر‌طبیعی فشار خون قرار بگیرند که این عامل خطر سکته را در آنها افزایش خواهد داد.

داروی قلب

صبح‌ها میل شود

مدتی است که محققان متوجه شده​اند احتمال بروز حمله قلبی و سکته در صبح، 3برابر بیشتر از هر زمان دیگری در روز است.  اما تا‌کنون علت اصلی این موضوع مشخص نشده است.  به تازگی محققان یک پروتئین به نام KLF15 را در بدن شناسایی کرده‌اند که وظیفه منظم‌ کردن ضربان قلب را برعهده دارد. تحقیقات نشان‌داده، مقدار این پروتئین طی مدت 24 ساعت شبانه‌روز بالا و پایین می‌رود.  پالس‌های الکتریکی قلب از ساعت 6 صبح تا هنگام ظهر کمترین میزان را دارند.  در این دوره احتمال نامنظم شدن ضربان قلب افزایش پیدا می‌کند و به همین دلیل احتمال حمله قلبی هم بیشتر می‌شود  بنابراین مشخص می‌شود، بهترین زمان برای مصرف داروها ی قلبی هنگام صبح است.  این تحقیقات می‌تواند یکی از مهم‌ترین یافته‌ها در طول 20 سال گذشته به حساب بیاید.  حتی تعدادی از محققان توصیه می‌کنند شما این داروها را درست بعد از بیدار شدن از خواب و قبل از بلند شدن از بستر استفاده کنید.

قرص ‌های کم‌کاری تیروئید

مصرف شبانه بهتر از صبح است

تقریبا 3 میلیون نفر در کشور انگلستان دچار کم‌کاری تیروئید هستند که بیشتر آنها را هم خانم‌ها تشکیل می‌دهند. بیشتر داروها ی درمان این بیماری شامل«لاووتیروکسین» است که عملکرد یکی از هورمون‌های تولید شده توسط تیروئید را شبیه‌سازی‌ می‌کند.  این هورمون نیاز دارد که ابتدا به یک فرم از هورمون فعال شده تبدیل شود که این فرایند زمان زیادی در بدن طول می‌کشد.  قبلا بسیاری از پزشکان تصور می‌ کردن د مصرف داروها ی تیروئید ی در اول صبح بهترین کار است. اما 2تحقیق اخیر که توسط دانشمندان هلندی انجام شده نشان داده، بهتر است این داروها را به جای صبح هنگام شب مصرف کرد تا با این کار میزان هورمون تیروئید به بیشترین حالت خود برسد.

از آنجایی که حرکات معده و روده در شب آرام‌تر است، قرص ‌ها زمان بیشتری را در طول سیستم گوارش طی خواهند کرد و به این ترتیب جذب و میزان اثر دارو به حداکثر خواهد رسید. تعداد دیگری از پزشکان هم توصیه می‌کنند بیماران هر روز داروی خود را در یک زمان مشخص بخورند و این روند را همیشه ادامه بدهند. برای جذب بیشتر دارو بهتر است تا 2 ساعت بعد از مصرف داروها ی تیروئید ی از خوردن غذاها ی حاوی فیبر بالا، مکمل ‌های آهن، کلسیم و داروها ی ضد‌ افسردگی پیشگیری شود.

داروها ی کلسترول خون

صبح نتیجه بهتری دارد

اکنون به بیماران مبتلا به کلسترول خون بالا توصیه می‌شود داروها ی خود را به جای صبح، قبل از رفتن به تختخواب استفاده کنند.  مطالعات محققان دانشگاه ساندرلند نشان داده، در بدن بیمارانی که داروی خود را به جای شب‌ها در صبح مصرف می‌کنند، به میزان بسیار بیشتری کلسترول‌های بد از نوع LDL تولید می‌شود.

تحقیق دیگری که در سال 2008 انجام شده ثابت کرده بیمارانی که داروی خود به نام atorvastatin که یکی از داروها ی کاهنده کلسترول خون است را بعد از ظهر مصرف می‌کنند، نتیجه بهتری در مقایسه با استفاده آنها در صبح می‌گیرند.  با این کار میزان تعداد حملات قلبی و انسداد رگ‌های خون ی در این بیماران کاهش چشمگیری پیدا می‌کند و در عوض میزان تولید کلسترول‌های خوب در بدنشان بیشتر می‌شود.  فایده دیگر مصرف قرص ‌ها در این زمان بهتر شدن عملکرد رگ‌های خون ی است.  دانشمندان معتقدند، شاید در شب که ما غذا نمی‌خوریم، تولید کلسترول به بیشترین میزان خود در بدن می‌رسد و به همین دلیل مصرف قرص ‌ها در این زمان بهترین نتیجه را به همراه دارد.

داروها ی آرتروز

ظهرها مصرف شود

تحقیقات دانشگاه «تگزاس» نشان داده، درد مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز هنگام بعدازظهر بیشتر می‌شود. به این ترتیب این مطالعات اثبات می‌کند، بهترین زمان برای مصرف داروها ی غیراستروئیدی ضد‌تورمی مانند ایبوپروفن بین ظهر تا اواسط بعدازظهر است.  با این کار دارو می‌تواند درست در زمان شکل‌گیری علائم بیماری با آن مبارزه کرده و روند درمان را سریع‌تر کند. علاوه‌بر آن، شواهد نشان می‌دهد بیماران مبتلا به آرتروز، شدید‌ترین دردها را هنگام صبح تجربه می‌کنند، بنابراین استفاده از قرص ‌های مسکن درست هنگام شام می‌تواند مانع از بروز درد در طول شب و آشکار شدن آن هنگام صبح شود.

داروها ی معده

بعدازظهر بهترین موقع است

معمولا توصیه می‌شود داروها یی که تولید اسید معده را کاهش می‌دهند، درست 30 دقیقه قبل از وعده‌های غذایی مصرف شوند.  اگرچه، مطالعات محققان کانزاس نشان داده که موثرترین زمان برای مصرف این داروها و کاهش اثرات ناخوشایند بازگشت اسید معده به داخل دهان هنگام بعد از ظهر است.  به این ترتیب دارو می‌تواند در سراسر شب که شما خوابیده‌اید در سیستم گوارش تاثیر‌گذار باشد. در حالت درازکش احتمال بازگشت اسید معده به‌داخل دهان بیشتر است اما با مصرف دارو هنگام بعد از ظهر و در ساعات نزدیک به پایان روز می‌توان به میزان زیادی از بروز این حالت ناخوشایند پیشگیری کرد.  محققان همچنین توصیه می‌کنند، این داروها را به 2قسمت تقسیم کرده و بخشی را صبح و بخش دیگر را بعدازظهر استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

نکاتی در مورد داروها

داروها در تابستان اثر کمتری دارند

دانشمندان سوئدی متوجه شده​اند در فصل‌ تابستان بدن به واسطه قرار گرفتن در معرض نور خورشید ویتامین D بیشتری می‌سازد.  این ویتامین توانایی بدن را برای تجزیه مواد دارویی افزایش داده و به این ترتیب اثر آنها را کاهش می‌دهد.  به‌همین‌دلیل در فصل تابستان که گرم‌ترین زمان سال است اثر برخی از داروها بین 7تا 17درصد کمتر می‌شود و شما در این مواقع احساس می‌کنید که از داروها ی خود نتیجه کافی نمی‌گیرید.

ترکیب داروها می‌تواند کشنده باشد

ترکیب داروها یی که برای بیماری‌های قلبی، فراموشی، درمان آلرژی و بی‌خوابی تجویز می‌شوند و استفاده همزمان آنها به‌شدت برای سلامت بدن خطرناک است.  محققان با انجام مطالعاتی روی بیش از 13 هزار سالمند متوجه شده اند، افرادی که به‌طور همزمان 2 یا 3 عدد از این داروها را با هم مصرف می‌کنند با احتمال سه برابر بیشتر از دیگران ممکن است ظرف مدت 2سال جان خود را از دست بدهند.

هیچ وقت کپسول را باز نکنید

یکی از اشتباهات مهلکی که بعضی از ما قبل از مصرف دارو انجام می‌دهیم، شکافتن کپسول‌هاست.  بعضی از کپسول‌‌ها پوشش خاصی دارند که می‌تواند شیوه وارد‌شدن دارو در جریان خون بدن را کنترل کند.  برای مثال پوشش این کپسول‌ها به آرامی در داخل معده حل شده و به‌تدریج دارو را به بدن وارد می‌کند.  اما اگر شما این پوشش را باز کرده و اقدام به مصرف دارو کنید، تمام حجم دارو یکباره وارد جریان خون می‌شود که این کار ممکن است عواقب بسیار وحشتناکی به همراه داشته باشد.

هرگز با دارو آبمیوه نخورید

مصرف آب گریپ فروت و بعضی دیگر از مرکبات مانند پرتقال همراه با دارو می‌تواند با آنزیم‌های بدن واکنش داده و باعث تجزیه شدن دارو در سیستم گوارشی شود.  مرکبات ترکیباتی دارد که بعضی از آنزیم‌های مفید در بدن را از کار می‌اندازد و به این ترتیب داروها ی کاملا بی‌خطر را تبدیل به ترکیبات خطرناک می‌کند.

 

منبع: سلامت نیوز

منبع: سلامت نیوز


بهترین زمان مصرف زینک پلاس , بهترین زمان مصرف زینک