به موقع آنتی بیوتیک ها را بخورید تا دچار عوارض ناشی از ان نشوید - بهترین زمان آنتی بیوتیک 24ساعتی چه زمان است
بهترین زمان آنتی بیوتیک 24ساعتی چه زمان است
ممکن است خیلی ها در پی یافتن پاسخ این سوال باشید که به چه دلیل داروها ی آنتی بیوتیک را باید حتما سر موقع خاصی خورد ؟ گفته پزشکان را در این باره بخوانید .هر آنتی بیوتیکی مخصوص یک عفونت خاص می باشد خودسرانه برای هر عفونت آنتی بیوتیک نخورید
پزشکان معمولا هنگام تجویز آنتی بیوتیک ها توصیه می کنند آنها را هر 6 ساعت، 8 ساعت، 12ساعت یا هر 24ساعت مصرف کنیم و شاید برای شما این سوال پیش آمده که مثلا چرا هر 6 ساعت یا 8 ساعت؟ از طرفی خیلی از ما نمی دانیم این داروها را باید با غذا بخوریم یا وقتی معده مان خالی است…
اثر آن بیشتر است؟ خیلی از پدر و مادرها هم وقتی پزشک برای کودک خردسالشان آنتی بیوتیک تجویز می کند، نگران می شوند که مبادا بدن فرزندشان به آنتی بیوتیک ها مقاوم شود و بعدها دچار مشکل شوند، بنابراین سر دو راهی مصرف یا مصرف ن کردن دارو می مانند.
آنتی بیوتیک ها را هم مانند سایر داروها اگر بتوان از راه خوراکی مصرف کرد، باید برای اثرگذاری به حداقل مقدار در خون یا بافت هدف برسد پس فواصل زمانی مصرف آن باید به دقت تعیین شود بنابراین مثلا پزشک به جای اینکه به بیمار بگویید 2 بار در روز دارو مصرف کنید، می گوید هر 12 ساعت یک بار، به جای 3 بار در روز، هر 8 ساعت یک بار یا بجای 4 بار در روز، هر 6 ساعت یک بار. اگر این فواصل زمانی کم و زیاد شوند، بر غلظت دارو در خون و در نتیجه اثربخشی دارو تاثیر می گذارند و روند درمان کند می شود.
آنتی بیوتیک را با چه بخوریم؟
وجود غذا در معده و نوع غذای مصرفی می تواند بر جذب و سرعت جذب آنتی بیوتیک ها اثر بگذارد؛ بعضی از آنتی بیوتیک ها را باید با معده خالی و بعضی ها را با غذا مصرف کرد. علاوه بر این، مثل بقیه داروها حتما باید با توجه به نوع آنتی بیوتیک موضوع تداخل دارویی آن را با سایر داروها ی مصرفی و غذا در نظر گرفت و در این باره با پزشک و به خصوص داروساز (داروپزشک) مشورت کرد.
بچه ها آنتی بیوتیک نخورند؟
یکی از مهم ترین مشکلاتی که سلامت بشر را تهدید می کند، مساله مقاومت میکروبی است که علت اصلی آن استفاده نابجا، نادرست، ناکافی و ناقص از آنتی بیوتیک هاست به نحوی که آخرین اطلاعات منتشرشده به وسیله سازمان بهداشت جهانی در سال 2013 درباره مقاومت میکروبی بسیار تکان دهنده است. همچنین بر اساس گزارش اخیر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا، عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک ها سالانه باعث ابتلای 2 میلیون نفر و 23 هزار مرگ می شود. علاوه بر این، این موضوع بیشتر از 20 میلیارد دلار هزینه مثلا بر بودجه آمریکا تحمیل کرده است. این مساله در کودکان هم جدی تر مطرح می شود. مطالعه ای که اخیرا در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در آمریکا روی کودکان آمریکایی انجام شد، نشان داد میکروب های بی ضرر و همزیست موجود در روده این کودکان حاوی ژن های متعدد مقاومت به آنتی بیوتیک ها هستند.
وقتی ما آنتی بیوتیک را بی دلیل و بی رویه و نابجا مصرف می کنیم، این میکروب ها بیشتر تکثیر می شوند و احتمال این خطر که در کنار سایر میکروب های بیماری زا به تبادل ژن مقاومت به آنتی بیوتیک ها بپردازند، بیشتر می شود و بدین ترتیب با یک جمعیت میکروبی بیماری زای مقاوم به آنتی بیوتیک نوظهور روبرو می شویم بنابراین باید به شدت حواسمان به مصرف نابجا و ناکافی و غلط آنتی بیوتیک ها، به خصوص در کودکان باشد.
چرا آنتی بیوتیک ساعت مصرف دارد؟
پاسخ به این سوال به دانستن چند مفهوم پایه ای در علم داروشناسی نیاز دارد. یک شاخه مهم در علم داروشناسی، مطالعه سرنوشت داروها در بدن است یعنی اینکه پس از مصرف دارو چه اتفاقی برای آن در بدن می افتد. دارو برای اینکه اثر کند، باید به مکان موردنظر در بدن که دچار اختلال یا بیماری است برسد. مثلا وقتی دارو می خوریم، باید از دستگاه گوارش جذب، وارد جریان خون شود و با خون به عضو موردنظر برسد. بعضی از داروها کم، بعضی متوسط و برخی هم خیلی خوب از دستگاه گوارش؛ جذب خون می شوند و سرعت جذب آنها با هم متفاوت است چون عواملی مانند جریان خون دستگاه گوارش و غذای مصرفی بر میزان و سرعت جذب تاثیر می گذارد. وقتی دارو وارد جریان خون می شود، ابتدا غلظتش بالاست ولی به تدریج به دلیل تجزیه در کبد یا سایر اعضا و برخی عوامل دیگر غلظتش کم و از راه کلیه یا از راه های دیگر از بدن دفع می شود. یعنی غلظت دارو پس از مدتی در خون کم خواهدشد و به حدی می رسد که تاثیرش دیگر قابل ملاحظه نیست پس باید دوباره آن را مصرف کرد. این در واقع علت تعیین فاصله زمانی بین مصرف است که برای داروها ی مختلف تفاوت دارد؛ مثلا یک دارو را در روز باید یک نوبت، دیگری را در دو نوبت یا داروی دیگری را 4 نوبت در شبانه روز مصرف کرد.
,