ذات‌الریه - پنومونی - ذات الریه در نوزادان

ذات‌الریه - پنومونی

ذات‌الریه عفونت یک یا چند ناحیه از شش‌ها است. معمولاً به‌وسیله باکتری‌ها یا ویروس‌ها ایجاد می‌شود ولی با این حال علل دیگری نظیر قارچ‌ها نیز وجود دارند. شایع‌ترین علت باکتریائی آن پنوموکوک است ولی علل کمتر شایع عبارتند از باکتری‌های استرپتوکوک و استافیلوکوک ذات‌الریه می‌تواند به‌وسیله مایکوپلاسماها هم ایجاد شود. علل ویروسی ذات‌الریه شامل آنفولانزا و آدنوویروس‌ها است.

ذات الریه در نوزادان , آیا ذات الریه واگیردار است؟

ذات الریه در نوزادان

برای ابتلاء به ذا‌ت‌الریه باکتریائی، کودک باید زمانی که نسبت به آن بسیار مستعد است با باکتری آن مواجه پیدا کرده باشد. پنوموکوک، استرپتوکوک و باکتری‌های استافیلوکوک در بینی و گلوی کودکان سالم حضور دارند. برای اینکه این باکتری‌ها بتوانند به شش‌ها برسند و جایگزین شوند مقاومت کودک باید با سرما و یا دیگر عفونت‌های مجاری تنفسی فوقانی پائین آمده باشد. بنابراین می‌توان گفت که ذات‌الریه باکتریائی به‌صورت معمول مسری نیست.
انواع از ذات‌الریه که به‌وسیله ویروس‌ها ایجاد می‌شوند به‌نام ذات‌الریه‌‌های ویروسی خوانده می‌شوند و مسری می‌باشند. دوره کمون (زمانی‌که طول می‌کشد تا بعد از مواجهه با عامل بیماری، بیماری ظاهر شود) برای بیشتر انواع باکتری‌های ذات‌الریه‌ای دو تا پنج روز است.
● علائم و نشانه‌ها
علائم ذات‌الریه باکتریائی شامل عفونت‌های خفیف دستگاه تنفسی فوقانی مشروع ناگهانی تب بالا، لرز، سرفه و تنفس شدید و گاهی درد یک طرف یا هر دو طرف سینه است. در نوزادان زجر تنفسی می‌تواند منجر به تورفتگی بین دنده‌ها و صدای خرخر در هنگام بازدم بچه شود.
شروع ذات‌الریه ویروسی تدریجی است و به همراه سردرد ، خستگی، تب یا درجات مختلف (۲۸ تا ۵/۴۰ درجه)، گلودرد و سرفه خشک و شدید است.
● مراقبت خانگی
بسیاری از موارد ذات‌الریه ویروسی خفیف می‌باشند و اصلاً شما متوجه آنها نمی‌شوید. ممکن است فکر کنید کودک سرماخوردگی دارد و نیازمند داروهای سرماخوردگی است. ذات‌الریه سپس خودبه‌خود در عرض ده تا چهارده روز خوب می‌شود.
اگر علائم زجر تنفسی وجود داشتند. پزشک باید کودک را ببیند.
● موارد احتیاط
- بدتر شدن ناگهانی سرماخوردگی به همراه تب بالا، لرزش در قفسه سینه یا تنفس سریع ذات‌الریه را مطرح می‌کند.
- در نوزادان تو رفتن سینه و صداهای خرخر در هنگام تنفس نیازمند مراقبت پزشکی فوری می‌باشد.
- در کودکان خلط همراه با خون می‌تواند نمایانگر یک بیماری جدی باشد یا نباشد ولی در هر حال باید توسط پزشک دیده شود.
● درمان پزشکی
تشخیص نیازمند معاینه دقیق سینه ، رادیوگرافی، آزمایشات خون ی و گاهی کشت خون و خلط می‌باشد.
در گذشته کودکی که ذات‌الریه داشت همیشه بستری می‌شد ولی اکنون جوان‌ترین و بیمارترین آنها بستری می‌شوند. بیشتر موارد ذات‌الریه باکتریائی به آنتی‌بیوتیک‌ها پاسخ می‌دهند. بیماری که عفونت استرپتوکوکی یا استافیلوکوکی دارد ممکن است نیازمند به مصرف آنتی‌بیوتیک شود. ذات‌الریه مایکوپلاسمائی به بعضی از آنتی‌بیوتیک‌ها پاسخ می‌دهد ولی ذات‌الریه ویروسی پاسخ نمی‌دهد. در مورد ذات‌الریه‌های ویروسی پزشک شما استراحت، مقادیر زیاد مایعات و صبر و تحمل را توصیه خواهد کرد تا بیماری مراحل خود را طی کند.


ویرایش و تلخیص:برگزیده ها


آیا ذات الریه واگیردار است؟ ,