نشانه های باروری و ناباروری زنان و مردان - نشانه های قدرت باروری زنان
نشانه های قدرت باروری زنان
برای بارداری مقدمات زیادی لازم است، قطعا برای آنکه باردار شوید و خانوادهتان را 3نفره کنید باید تصمیم بگیرید با همسرتان همراه شوید، پسانداز کنید، تحتنظر پزشک باشید، آزمایشهای مربوطه را انجام دهید و خریدهای لازم را هم بکنید اما این پایان ماجرا نیست، زیرا شما هم میدانید که باردار شدن شرایط خاص خودش را دارد و شاید شما هم درگیر حواشی آن باشید.
این روزها را بشناسید
بهترین موقع برای بارور شدن چه زمانی است؟
هر زن جوان، طی هر ماه، فقط 6 روز فرصت و امکان باردار شدن دارد. این دوره که آن را «دوره باروری ماهانه» مینامند، از 5 روز قبل از تخمک گذاری زن تا یک روز بعد از تخمک گذاری است. این بهخاطر این است که سلولهای جنسی که میتوانند تا 100 ساعت در بدن زن زنده بمانند باید به قسمت بالایی لولههای فالوپین- جایی که تخمک از تخمدانها آزاد میشود- برسند.
بنابراین، احتمال بارداری زمانی که مقاربت قبل از تخمک گذاری باشد بیشتر است تا زمانی که مقاربت بعد از تخمک گذاری باشد. توصیه متخصصان زنان و زایمان این است که زوجی که میخواهند بچهدار شوند، بهتر است در تمام روزهای موسوم به «دورههای باروری ماهانه» مقاربت داشته باشند.
شاید این سوال پیش بیاید که زنان باید از کجا بفهمند که زمان تخمک گذاری ماهانهشان چه موقع است بهتر است این را بدانید که حتی اگر دورههای ماهانه شما هرماه منظم و 27 روزه باشد، قطعا نمیتوان گفت که وسط این 27 روز زمان تخمک گذاری شماست. در داروخانهها کیتهایی وجود دارد که میتوانند مشخص کنند که زمان تخمک گذاری یک زن چه موقع است اما با این کیتها شما چندروز قبل از تخمک گذاری را که همانطور که گفتیم در باروری بسیار مهم هستند را از دست میدهید. دکتر جرج یارسن از موسسه زنان و زایمان سنت جیمز در لندن میگوید: «اگر روز شروع دوره ماهانه را روز اول دوره هر زن بدانیم برای بارور شدن بهتر است که از روز هشتم تا نوزدهم هر دوره، مقاربت داشته باشید تا احتمال باروری تان بالا برود.»
مردان همه عمر قدرت باروری دارند؟
چه عواملی روی قدرت باروری مردانه تاثیر میگذارند؟
به گزارش برترین ها دکتر هری فیش، متخصص ارولوژی در مورد پرسش در خصوص تفاوت باروری مردانه و زنانه میگوید: «قدرت باروری زنان در آغاز دهه چهارم زندگیشان شروع به کاهش میکند و در اواخر دهه چهارم زندگیشان وقتی به 40سالگی نزدیک میشوند به شدت کاهش مییابد اما قدرت باروری مردان اینگونه نیست، درواقع قدرت باروری آنها هم کاهش مییابد ولی با سرعتی خیلی کمتر. میزان هورمون تستوسترون در مردان بالای 30سال سالانه حدود یک درصد کاهش مییابد.» اما در مورد قدرت باروری مردانه چه مسائلی نقش بازی میکنند؟ دکتر فیش که مدیر مرکز پزشکی نیویورک پرزباترین است، میگوید: «یکی از مسائلی که در باروری مردان تاثیر میگذارد اضافه وزن آنهاست. هورمون تستوسترون در سلولهای چربی، بهخصوص آنهایی که در بخش چربی شکمی جمع شدهاند، شکسته میشوند؛ برای همین هرچه یک مرد چاقتر باشد میزان هورمون تستوسترون او کمتر است، درضمن مسائلی مثل واریکوسل هم باعث کاهش قدرت باروری مردان میشود که باید آنها را به محض تشخیص دادن درمان کرد تا روی قدرت باروری مردانه تاثیری نگذارد، البته پیشرفتهای جدید پزشکی باعث شده که 99 درصد از مسائل و مشکلات اینگونهای که روی باروری مردان تاثیر میگذاشت درمان شود تا مانند قبل روی باروری مردان تاثیر نگذارد.»
اگر دارو میخورید
داروها روی قدرت باروری تاثیر دارند یا خیر؟
برخی از داروها روی میزان باروری زنان تاثیر میگذارند. دراین مورد بیشتر از هر چیز در خصوص قرص های ضد افسردگی صحبت شده است اما تمام مطالعات انجام گرفته نشانگر این است که این داروها روی چرخه دورههای ماهانه زنان و قدرت باروری آنها تاثیر نمیگذارند. ولی آیا زنان مبتلا به بیماری افسردگی باید در دوران بارداری هم داروهای خود را مصرف کنند؟
دکتر امانوئل پرابوک، از مرکز تحقیقات دارویی دانشگاه نبراسکا در این مورد میگوید: «مسئله مهم این است که یک زن سالم خوشحال میتواند مادر بهتری باشد تا یک زن افسرده غیرسالم،به هرحال سود این داروها در اکثر موارد بیشتر از ضرر آنهاست اما معدودی از مطالعات نشان داده که داروهای ضد افسردگی مشهوری مثل پروزاک، ژولوفت و سکلسا ممکن است باعث ناهنجاریهایی در جنین شوند.»ولی برخی داروهای دیگر ممکن است روی باروری زنانه تاثیر بگذارند، برای مثال برخی از متخصصان میگویند که داروهای آنتیبیوتیک روی ترشح واژن در زنان تاثیر میگذارند و باعث کاهش احتمال تخمک گذاری میشوند و داروهای سرماخوردگی دارای آنتیهیستامین هم باعث میشوند امکان لقاح سلول جنسی مرد با تخمک کاهش یابد.
سن بالاتر میرود و احتمال کمتر میشود
چه سنی مساوی است با ناباروری ؟
میتوان گفت مهمترین فاکتور در باروری زنان «سن» آنهاست، البته موارد زیادی بوده که زنان حتی در 50 سالگی و پس از انجام درمانهای ناباروری باردار شدهاند. اما خب آمار این گونه است: «حتی با انجام درمانهایی مثل IVF شانس باروری در 45سالگی حدود یک تا 2درصد است.» دلیل این موضوع هم ساده است: «با بالا رفتن سن زنان میزان تخمک های سالم کاهش مییابد، از بعد 35 سالگی هم سیستم داخل بدن که باعث آزاد شدن تخمک ها در هر ماه میشود، شروع به تخریب میکند و درنتیجه مکانیسم باروری زنان دچار مشکل میشود. اما به هرحال شیوههای جدید باروری باعث شده که امید به باروری در زنان با سنهای بالاتر افزایش یابد. براساس آمار مرکز ملی سلامت آمریکا در فاصله سالهای 1990 تا 2005 میزان تولد فرزندان مادران 35 تا 39 ساله نسبت به دهه قبل 50درصد افزایش یافت و میزان تولد فرزندان مادران 40 تا 44 نسبت به دهه قبل از آن 100درصد افزایش یافته است.
این بار به حرف قدیمیها گوش کنید
اضطراب باعث کاهش باروری میشود؟
تقریبا تمامی مردم و بسیاری از پزشکان، اعتقاد دارند که اضطراب دائمی و داشتن حالت هیجانی روی قدرت باروری زنان تاثیر میگذارد اما مطالعاتی که در این زمینه انجام شده این مسئله را تایید نمیکند. دکتر شاری لاسکین، مدیر مرکز روانشناسی زایمان در دانشگاه لانگون نیویورک در این مورد میگوید: «همه ما در زمانها و مکانهای مختلف، دیده و شنیدهایم که در شرایط سخت، زیر شدیدترین استرسها، باروری از بین نمیرود و بارداری هایی شکل میگیرد. درواقع هیچیک از مطالعات ما نشانگر این نیست که استرس و اضطراب بتواند از میزان قدرت باروری زنان بکاهد.»
با این وجود بهتر است حرف قدیمیها را جدی بگیریم، اگر میخواهید در باروری تان دچار مشکل نشوید و یک بارداری مناسب داشته باشید، سعی کنید تا میتوانید از اضطرابها و فشارهای روحی دور بمانید و تا جایی که میتوانید برای خودتان آرامش کسب کنید.»
علامت هشداردهنده نداریم
نشانههایی برای حدس زدن ناباروری فرد وجود دارد؟
به گزارش برترین ها دکتر لوئیزونیکشتاین میگوید: «واقعا نمیشود نکته یا نشانهای را گفت که میتوانند بارداری را سخت کنند، درواقع در اکثر موارد تخمدانهای پلیکیستیک، فیبروم رحم ، عفونت کلامیریا، تا زمانی که یک زن قصد بارداری دارد تشخیص داده نمیشوند.» این پزشک و پژوهشگر در ناحیه سانفرانسیسکو بایآرنا میگوید: «یک استثنا البته در میان بیماری آندومتریوز است؛ این بیماری باعث درد شدید هنگام مقاربت یا شروع خون ریزی ماهانه میشود. به هرحال توصیه ما این است، هر زنی که قصد دارد باردار شود به پزشک متخصص مراجعه کند تا مشخص شود که به هیچ مشکلی که بارداری را سخت کند یا روی سرنوشت جنین تاثیر بگذارد، دچار نیست.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
,