شیرخواران را از کی غذا خور کنیم - از کی به نوزادتان غذا دهیم
شیرخوار ان را از کی غذا خور کنیم
شیرخوار ان را از کی غذا خور کنیم تغذیه شیرخوار ان همواره دغدغه والدین بوده است. تا ۶ ماهگی شیر مادر بهترین و کاملترین غذا برای شیرخوار ان است و کلیه نیازهای تغذیه ای شیرخوار را تامین میکند.
از کی به نوزادتان غذا دهیم
تنها نیاز به مصرف قطره مولتی ویتامین است، اما مشکل از زمانی آغاز میشود که کودک نیاز به غذاهای دیگر پیدا میکند. زیرا بعد از ۶ ماهگی نیازهای غذایی شیرخوار به تنهایی با شیر برآورده نمیشود و لازم است علاوه بر شیر مادر ، تغذیه کودک با غذاهای نیمهجامد نیز شروع شود.
شروع غذای کمکی معمولا با فرنی آغاز میشود. بعد از فرنی، تغذیه کمکی کودک حریره بادام و پوره سیبزمینی است. پس از آن میتوان سوپ را به غذای کودک اضافه کرد. برای تنوع بخشیدن به غذای کودک باید هرچند روز یک بار مواد تشکیلدهنده سوپ را تغییر داد. جو، بلغور، گندم و رشتهفرنگی از موادی است که میتوان به سوپ اضافه کرد افزودن یک قاشق مرباخوری کره یا روغن مایع به سوپ نیز مفید است.
در ۹ ماهگی میتوان حبوبات را نیز به سوپ شیرخوار اضافه کرد. بهتر است تغذیه حبوبات را از عدس و ماش که هضم آسانتری دارند شروع کرد. آب میوه را نیز از اواخر این ماه میتوان به کودک داد.
تا قبل از یک سالگی باید از دادن کیوی، توت سفید، توت فرنگی ، تمشک، خربزه، آلبالو و گیلاس به بچه خودداری کنید، زیرا ممکن است موجب حساسیت در او شود.
دادن پنیر، سفیده تخممرغ، شکلات، میگو، فلفل و ادویهجات، ترشیها، نمک، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی، لپه، نخود اسفناج و کلم نیز در این زمان توصیه نمیشود.
مصرف دانه کشمش ، دانه انگور، ذرت ، تکههای سوسیس، آجیل، تکههای سفت و خام سبزی ها مثل هویج و تکههای گوشت نیز این خطر را دارد که داخل گلوی شیرخوار بپرد و باعث خفگی او شود.
● ۱۰ فرمان برای تغذیه تکمیلی
۱) غذا را از مقدار کم شروع کنید و بتدریج بر مقدار آن بیفزایید.
۲) مواد غذایی از نظر تنوع و جنس باید بتدریج به غذای شیرخوار اضافه شود.
۳) در شروع تغذیه تکمیلی باید غذا را رقیق درست کنید به طوری که غلظت آن تنها کمی بیشتر از شیر مادر باشد.
۴) همیشه در ابتدا از یک نوع غذای ساده شروع کنید و سپس بتدریج مخلوطی از چند نوع غذا به کودک بدهید.
۵) سپس بتدریج بر غلظت غذا اضافه کنید. این کار موجب میشود شیرخوار کمکم جویدن غذا را یاد بگیرد.
۶) اگر شیرخوار به غذای خاصی بیمیل بود، در دادن آن پافشاری نکنید. میتوانید برای یک تا دو هفته آن غذا را حذف کنید و بعد مجدد غذا را به او بدهید.
۷) در غذا دادن به شیرخوار باید حوصله و وقت کافی بگذارید و با آرامش به کودک غذا بدهید.
۸) بهتر است بین اضافه کردن مواد غذایی مختلف حدود یک هفته فاصلهگذاری کنید.حسناین کار این است که اگر کودک نسبت به آن غذا حساسیت داشت مشخص میشود و میتوان آن غذا را حذف کرد.
۹) توجه داشته باشید که تا پایان ۱۲ ماهگی، غذای اصلی شیرخوار هنوز شیر مادر است. بنابراین تغذیه با شیر مادر را به طور مکرر و برحسب تقاضا و تمایل شیرخوار در تمام مدت شب و روز ادامه دهید.
۱۰) پس از چند ماه از شروع تغذیه تکمیلی این نکته را رعایت کنید که یک نوع غذا در وعدههای متوالی، کودک را از آن غذا رو گردان میکند. پس تنوع را در وعدههای غذایی او رعایت کنید.
روزنامه جام جم
ویرایش و تلخیص:برگزیده ها
قوت خور کردن نوزاد ,