برای جلوگیری از دردهای قاعدگی چه باید کرد؟ - کمردردپرید ش
PMS یا همان سندرم پیش از قاعدگی، معمولا سراغ تمام خانمها میرود، اما کم یا زیاد آن به شرایط و دلایل زیادی بستگی دارد. این سندرم معمولا در طول یک هفته مانده به شروع عادتماهانه در خانمها باعث ایجاد علائمی نظیر پف و ورم صورت و دست و پا، یبوست، سردرد ، شکمدرد و حتی تغییر خلق و خو و احساسات میشود.
کافی است کمی جستوجو کنید تا متوجه شوید که تقریبا تمامی خانمهای دور و برتان، حداقل یکی از علائم پی ام اس را دارند و از آن رنج میبرند.
گاهی سن و سال و مسائل موروثی و نژادی، تفاوتهایی در علائم این دوران به وجود میآورد.
معمولا بیشترین علائم پی ام اس، بین سالهای پایانی دهه دوم تا سالهای میانی دهه چهارم زندگی پدیدار میشود.
معمولا خانمهای با پوست تیره بیشتر از سفیدپوستان دچار افزایش اشتها میشوند.
در خانمهای سفیدپوست معمولا افزایش وزن بیشتری نسبت به تیرهپوستان رخ میدهد و تغییرات رفتاری و خلقوخو در آنها بیشتر است.
خانمهای جوان نسبت به نوجوانان پی ام اس شدیدتری دارند.
یادتان باشد گاهی پی ام اس روی برخی بیماریهای مزمن دیگر مانند آسم ، افسردگی و دلهره، صرع و میگرن تاثیر بدی میگذارد و آنها را شدیدتر کند. پس بهتر است اگر خدای نکرده به هر یک از این بیماریهای مزمن مبتلا هستید و قبل از قاعدگی علائم آنها وخیمتر میشود، حتما پزشک معالجتان را در جریان بگذارید.
علائم هشداردهنده سندرم پیش از قاعدگی
- اشتها ی زیاد: برخی خانمها پیش از قاعدگی، اشتها یشان نسبت به شیرینیها، خوراکیهای نشاستهدار مثل کیک شکلاتی و نظایر این، به طور قابل ملاحظهای افزایش پیدا میکند. دلیل این امر هنوز کاملا مشخص نیست، اما جالب است بدانید که در برخی دیگر از خانمها، این حالت کاملا برعکس است و دچار بی اشتها یی زیادی میشوند.
معمولا در دوران پیش از قاعدگی خانمها بسیار زودرنج میشوند، به سرعت از کوره درمیروند و هر موضوع کوچکی میتواند آنها را خشمگین و عصبانی کند- آکنه: همان جوشهای آزاردهنده، چرکی و دردناک خودمان که یکی از متداولترین علائم پی ام اس است و صرفا مربوط به جوانان و غرورشان نیست. در اصل تغییرات هورمونی بدن باعث ایجاد این غدههای چربی زشت زیر پوست میشوند. این غدههای چربی ممکن است منافذ پوستی را بسته و به جوشهای چرکی تبدیل شوند که نشانه واضحی برای نزدیک شدن به دوران قاعدگی است.
ممکن است بعد از مدتها حتی جای این جوشها که مرتبا با هر دوره قاعدگی پر و خالی میشوند، روی پوست باقی بماند.
- درد: متاسفانه این دوران عامل ایجاد دردهای زیادی در بدن میشود، مثل کمردرد، سردرد ، شکمدرد، دردهای مفصلی و درد قفسه سینه . پس اگر احساس کردید این هفته دردهای مزمن و عذابدهنده در بدنتان زیاد شده است، بد نیست نگاهی به تقویمتان بیندازید و مطمئن شوید که در هفته شروع دوران قاعدگیتان هستید.
- تغییر احساسات: این یکی را حتما یک بار در طول این دوران تجربه کردهاید. مشکلسازترین عارضهای که دوران پی ام اس برای اغلب خانمها به وجود میآورد، تغییر خلقوخو، احساسات و حالات روحی و روانی است. معمولا در این دوران، خانمها بسیار زودرنج میشوند، به سرعت از کوره درمیروند و هر موضوع کوچکی میتواند آنها را خشمگین و عصبانی کند.
معمولا خشونت، گریههای بیدلیل و بیوقفه، افسردگی شدید و دلشورهای که گاهی در روزهای نزدیک به قاعدگی به وجود میآید و گاهی حدود یک تا دو هفته به قاعدگی مانده شروع و چند روز بعد از آن تمام میشوند.
گاهی کم حافظ گی، حواسپرتی و از دست دادن تمرکز هم از علائم همین دوران است.
درمان سندرم پیش از قاعدگی
تمام دردها درمان دارند، به شرط اینکه دلیلشان مشخص باشد. متاسفانه پزشکان و محققان هنوز دلیل قطعی برای پی ام اس پیدا نکردهاند.
معمولا یک هفته قبل از شروع دوران قاعدگی، هورمونهای استروژن و پروژسترون به شدت افت پیدا میکنند. یکی از دلایل ایجاد علائم شدید، به هم خوردن تنظیم این هورمونهاست.
همچنین کمبود برخی ویتامینها و موادمعدنی هم باعث بروز این مشکلات و البته شدید شدن این علائم میشود.
گاهی دردهای قبل از قاعدگی با بیماریهای دیگری مثل افسردگی ، استرس، اضطراب و دلهره یا بیماریهای تیروئید ی تداخل پیدا میکنند. برای اینکه بتوانید دردهای این دوره را از بیماریهای مزمن تشخیص دهید، باید سعی کنید علائم آزاردهنده را مرتبا یادداشت کنید. اگر این نشانهها مانند نشانههای زیر بودند، شما دچار دردهای مر موز قبل از قاعدگی شدهاید و در غیر این صورت باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
دردها و عوارض قاعدگی حدودا پنج روز قبل از شروع قاعدگی خود را نشان میدهند. معمولا این دردها و نشانهها تا چهار روز بعد از قاعدگی همچنان وجود دارند. این دردها و عوارض معمولا تا سه دوره کامل قاعدگی عینا تکرار میشوندبه این ترتیب میتوانید نشانههایی را که هر بار قبل از عادت ماهانه دچارش میشوید، بررسی کنید و مطمئن شوید که مربوط به قاعدگی است.
اگر احساس کردید این دردها و نشانهها بیش از اندازه آزاردهنده هستند تا جایی که روی زندگی و کارتان تاثیر منفی دارند، حتما به پزشک مراجعه کنید.
دردهای قاعدگی کشنده یا PMDD
وحشت نکنید؛ این دردها هم شبیه دردهای پی ام اس یا همان سندروم پیش از قاعدگی هستند، منتها کمی شدیدتر.
افرادی که مبتلا به این مشکل هستند ممکن است احساس هول و هراس شدیدی داشته باشند. ممکن است به فکر خودکشی بیفتند، گریههای بیدلیل شدید، بیخوابی یا مسائل آزاردهنده دیگری که به شدت روی زندگی روزانه شان تاثیر میگذارد.
خوشبختانه برای نوع متعادل و شدید این دردها و نشانهها (PMS,PMDD) روشهای درمانی وجود دارد.
معمولا زمانی که نشانههای پیش از قاعدگی شدیدتر از حد معمول باشد، به سابقه شخص در رابطه با ابتلا به افسردگی ، تغییرات خلقوخو و احساسات یا آ سیب دیدگیهای روحی او برمیگردد.
منبع:تبیان منبع:تبیان,