ناس بهتر است یا سیگار - عوارض ناس بیشتر است یا سیگار

عوارض ناس بیشتر است یا سیگار , مضرات ناس , اسنوس چیست

عوارض ناس بیشتر است یا سیگار

 

شاید برای برخی از افراز جای سوال باشد که آیا ناس بهتر است یا سیگار ؟ سیگار بیشتر ضرر دارد یا ناس؟! در این بخش از سایت دکتر سلام در مورد مصرف سیگار و ناس صحبت می کنیم. ا ین روزها قوانین منع دخانیات بین المللی که در قالب کنوانسیون منع دخانیات در بسیاری از کشورها در حال اجراست، به سیگار ی های دنیا محدودیت های زیادی را تحمیل می کند.

برای همین عده ای برای فرار از قوانینی که می گویند، استعمال دخانیات در اماکن عمومی ممنوع است، به انواع غیرتدخینی تنباکو روی آورده اند.

مهم ترین این مواد ناس است که اتفاقاً در کشور ما هم طرفدارانی دارد. به همین دلیل برخی از گروه های مخالف استعمال دخانیات و صنایع دخانیات اروپا خواستار لغو ممنوعیت مصرف ناس در این قاره شده اند.

 

 

زمزمه جایگزینی سیگار با ناس

ناس، شکلی از تنباکوست که مصرف آن دود تولید نمی کند. مصرف کنندگان ناس آن را زیرلب خود قرار می دهند و تنباکو که در مجاورت لثه قرار گرفته وارد خون می شود.

به همین دلیل، از آنجایی که در سوئد و نروژ استعمال دخانیات در اماکن عمومی منع قانونی دارد، مصرف ناس به شدت افزایش یافته است. حدود 20درصد از مردان در سوئد از ناس استفاده می کنند.

شاید به همین دلیل باشد که میزان بیماری های ناشی از استعمال سیگار ، در این کشور اروپایی کمتر از کشورهای دیگر اتحادیه اروپاست.

ناس همچنین در میان افرادی که سعی دارند اعتیاد به سیگار را ترک کنند، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

اما محققان در سراسر جهان هنوز در مورد خطرات مصرف ناس اختلاف نظر دارند. متخصصان یکی از دانشگاه های معتبر پزشکی سوئد می گویند که بدون شک مصرف ناس موجب سرطان لوزال معده و دهان می شود. اما محققان دیگر می گویند که ناس تا 100 برابر امن تر از استعمال سیگار است.

سازمان خیریه «اش»(Ash)  که در انگلستان برای منع استعمال سیگار فعالیت می کند، یکی از گروه هایی است که موافق مجاز شدن مصرف ناس در اتحادیه اروپاست.

مدیر این سازمان می گوید: «تنباکوی بدون دود در مقایسه با دخانیات دودزا، خطرات بسیار کمتری دارد. اکنون در انگلستان اشکال مختلفی از تنباکوی جویدنی که از جنوب آسیا وارد می شود، به فروش می رسد که بسیار خطرناک تر از ناس است.»

اما یکی از تحقیقاتی که در اختیار قانونگذاران اتحادیه اروپا قرار گرفته است، نشان می دهد که ناس نه تنها سرطان زاست، بلکه باعث افزایش فشار خون و احتمال بروز حمله قلبی نیز می شود.

پروفسور گوران پرشاگن که انجام این تحقیق را برعهده داشته است، می گوید:«ما باید خیلی دقت کنیم که چه مواد مصرفی را به مردم معرفی می کنیم. ترغیب مردم به جایگزین کردن سیگار با ناس، در نهایت منجر به بالا رفتن مصرف تنباکو خواهد شد.»

او معتقد است که در مقایسه با سیگار ، تحقیقات در مورد خطرات مصرف ناس به قدر کافی گسترده و جامع نبوده است.

 

تنباکو به هر شکلی مرگ آور است

با وجود زمزمه های لغو منع دخانیات جویدنی به ویژه ناس در اروپا، چندی پیش، سازمان جهانی بهداشت روز بدون دخانیات خود را با این هشدار برگزار کرد که صنعت دخانیات با توجه به مقررات سختی که در کشورهای مختلف در مورد کشیدن سیگار و تبلیغ در این باره اجرا شده، تولید محصولات دیگری مانند تنباکوی جویدنی، انفیه (گرد توتون) و قلیان را افزایش داده است.

این سازمان از کشورهای جهان خواست تا تدابیر فوری برای کنترل بازاریابی این دسته از محصولات تنباکو – که به ویژه جوانان و زنان را هدف قرار داده – و همچنین مصرف آنها، اتخاذ کنند. به گزارش سازمان جهانی بهداشت که در روز بدون دخانیات منتشر شد، بر خلاف آنچه تبلیغ شده است این محصولات سالم تر از سیگار نیستند.

به همین دلیل موضوع امسال روز جهانی بدون دخانیات «مرگ آور در هر شکل و پوشش» بود. همچنین نظرسنجی سازمان جهانی بهداشت از 705 هزار نوجوان 13 تا 15 ساله  در کشورهای مختلف نشان داده که استعمال انواع دخانیات در میان این گروه سنی رواجی نگران کننده دارد.

این گزارش حاکی است، 11 درصد نوجوانان، محصولات تنباکو، به غیر از سیگار را مصرف می کنند، در حالی که 9 درصد سیگار می کشند.

سازمان جهانی بهداشت تبلیغات نادرست بازار را که می گوید استعمال شکل های دیگر تنباکو بی خطر است، دلیل گسترش مصرف این گونه محصولات می داند. این سازمان خواستار مقررات شدیدتری در مورد محصولات تنباکو شده و می گوید که دخانیات در هر شکل آن مرگ آور است.

 

کنوانسیون دخانیات

کنوانسیون کنترل دخانیات سازمان جهانی بهداشت فوریه سال گذشته ضمانت اجرایی یافت. سازمان جهانی بهداشت این کنوانسیون را – که مدت ده سال در دست بررسی بود – به امید پیشگیری از 5 میلیون مرگ سالیانه ناشی از مصرف دخانیات به اجرا درآورده است.

این سند اولین معاهده جهانی درباره بهداشت عمومی است و کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت ملزم به اعمال مفاد آن هستند. کشورهایی که این کنوانسیون را تصویب کرده اند، اکنون سه سال وقت دارند تا روی بسته های سیگار هشدارهای جدی بهداشتی بچسبانند و 5 سال فرصت دارند تا تبلیغات دخانیات را ممنوع کنند.

آنها باید پیروی خود از این معاهده را به صورت منظم به سازمان جهانی بهداشت گزارش کنند. این کشورها می توانند علیه کشورهایی که این کنوانسیون را تصویب نکرده اند و کشورهای تولیدکننده دخانیات که مبارزه شان را تضعیف می کنند، به سازمان جهانی بهداشت شکایت کنند.

سازمان جهانی بهداشت امیدوار است که این معاهده به ویژه در کشورهای در حال توسعه مفید باشد، زیرا جوانان این کشورها هدف تبلیغات صنعت دخانیات قرار می گیرند.

آمار نشان می دهد که 84 درصد از 1/8 میلیارد مصرف کننده دخانیات جهان در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند که نقش بسزایی در اجرایی کردن این کنوانسیون داشتند.

در ضمن در یک بخش دیگر در مورد ناس و حقیقت هایی در مورد آن بیشتر صحبت کرده ایم که پیشنهاد می شود آن را نیز مطالعه کنید (اطلاعات مفید در مورد ناس و تنباکوهای بدون دود)


مضرات ناس , اسنوس چیست