تغییرات سینه های دختران در زمان عادت ماهیانه - گوجه سبز در زمان عادت ماهانه
تغییرات سینه های دختران در زمان عادت ماهیانه
دنیای زنان دنیای عجیبی است که همه مراحل زندگیشان ویژگی های خاص خودش را دارد. یکی از این ویژگی ها که همه خانم ها بدون استثنا آن را تجربه می کنند، عادت ماهیانه است که از دوران بلوغ شروع شده و تا دوران یائسگی ادامه می یابد. اما در این دوران شکل بدن خانم ها هم دچار تغییراتی می شود و اغلب خانم ها در زمان پریودشان درد خفیف و بعضا درد شدیدی را در سینه های خود حس می کنند. به این منظور ما در این مقاله از سایت برگزیده ها به سینه های دختران در زمان عادت ماهیانه ،تغیییرات سینه های زنان در زمان عادت ماهیانه و نکاتی از این قبیل می پردازیم. از شما عزیزان دعوت می کنیم در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید.
سینه های دختران در زمان عادت ماهیانه چه تغییراتی دارد؟
سینه های دختران در زمان عادت ماهیانه
در دوران عادت ماهانه زنان، سینه ها تحت تاثیر هورمونهای جنسی دچار تغییرات خاصی می شوند که در هر شخص به گونه ای متفاوت بروز می کند. از جمله این تغییرات می توان به افزایش حجم، ورم و نیز درد خفیفی در آنها اشاره نمود.
اصولاً تحریکات هورمونی موجب رشد مجاری و بافت آلو یولار و همچنین بافت چربی و در نتیجه افزایش حجم سینه ها می شود. نوک سینه ها و ناحیه اطراف آن نیز بزرگتر شده و به لمس و تحریکات خارجی حساس می شوند.
این علامات معمولاً پس از چند روز اول پریود ناپدید می شوند. در دوره بارداری سایز سینه ها بنا بر تاثیر هورمون پروژسترون بطور چشمگیری افزایش می یابد. نوک سینه ها و نواحی پیرامونشان نیز بزرگتر شده و دارای رنگ دانه های بیشتری می شوند. این مکانیزم چربی سینه ها را جایگزین کرده و آنها را برای تولید شیر در مرحله نهایی حاملگی آماده می سازد. درست پس از زایمان ، شیر در سینه ها ساخته می شود. بعد از اتمام دوره شیردهی پستانها به حالت دوران شروع حاملگی بر می گردند. در دوره پس از یائسگی نیز گرچه ممکن است شکل سینه ها زیاد تغییر نکند، اما قسمت عمده ساختار مخصوص تولید شیر با چربی جایگزین می شود. در هر صورت گفتنی است سینه های زن تنها در دوره حاملگی او شکل قطعی و نهایی خود را می گیرند.
با توجه به این که هدف اصلی از وجود سینه ها نقش مهم آنها در ساختن شیر برای شیردهی می باشد، اما این دوران تنها دوره مختصری از زندگی زن را تشکیل می دهد و با نقش زیبایی شناختی آنها در کیفیت زندگی اش به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.
از آنجا که سینه های زن نشان اصلی مونث بودن اوست، رضایت او از فرمشان در هویت و ابراز وجود او از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. مراقبت و توجه لازمه به سینه ها بخشی از سلامت ی و زیبایی یک زن است که در بهبود روحیه اش موثر می باشد.
و اما با مُد روز چه می توان کرد؟ زمانی سینه های بزرگ و زمانی سینه های کوچک مد می شود. بنابراین زیبایی پستان لزوماً در اندازه آنها نیست. سینه ها می توانند به شکل سیب و یا گلابی باشند. زیبایی سینه های یک زن در چگونگی بها دادن او به آنهاست. هر فرم سینه ای زیبایی منحصر به فرد خود را دارد و صد البته در نظر نظاره گر آن زیباست. بزرگ شدن سینه ها در دختران معمولاً یکی از علائم رسیدن به بلوغ محسوب میشود. معمولاً این اتفاق قبل از اولین عادات ماهیانه رخ می دهد. طی دوران بلوغ ، تغییرات منظمی در سینه همه دختران ایجاد می شود. با بزرگتر شدن و رشد یافتن، فرد برآمدگی ها و تغییرات دیگری را در سینه خود احساس خواهد کرد، و در طی عادت ماهیانه ، سینه ها حساس تر از حالت عادی می شوند. اکثر این تغییرات، تا حدودی طبیعی است. اگر خانم ها خودشان مداوم سینه هایشان را مورد آزمایش قرار دهند، بیشتر به این تغییران عادت می کنند. زمانیکه خوب با چگونگی سینه ها آشنا شدند، راحت تر می توانند موارد غیرطبیعی و مشکلات را تشخیص دهند.
من مدتی است که عادت ماهیانه می شوم چرا سینه هایم درد می گیرند؟
حساس شدن نوک پستانها در دوران پریودی
سینه های دختران در زمان عادت ماهیانه
درد پستان هر از گاهی اتفاق می افتد. این مسئله در دختر خانم ها در سن بلوغ و بعد از آن بیشتر به دلیل رشد پستان هاست به خصوص در حمام هنگام شستشو و در خواب به خصوص در وضعیت امر این درد بیشتر حس می شود. با این وجود از درد سینه ها هیچ وقت نباید به راحتی گذشت.علاوه بر مسئله فوق،درد پستان ها در نزدیکی شروع عادت ماهیانه (یک هفته قبل) بسیار شایع است که به دلیل ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون اتفاق می افتد. این هورمون ها باعث تجمع آب در بدن شده و پستان ها را متورم می کنند. در اوایل حاملگی هم درد پستان ها شایع است که دقیقا به علت ترشح هورمون ها و تاثیر آنها بر پستان است. در صورتی که درد سینه ها در موارد ذکر شده اتفاق بیفتد و هیچ ترشحی از پستان وجود نداشته باشد معمولا این درد را با مصرف مسکن و یا حتی پوشیدن لباس زیر مناسب تر برطرف کرد.
چرا قبل از پریود در پستان های خود احساس درد می کنید؟
نداشتن درد سینه در عادت ماهیانه
سینه های دختران در زمان پریود
شما خانم ها که ممکن است در روز های قبل از قاعدگی درد هایی را در ناحیه پستان احساس کرده باشید. دردناک شدن پستان ها قبل از قاعدگی، که نام صحیح آن «مستالجیا دوره ای یا مستودینیا دوره ای» ، بین خانم ها با شدت درد متفاوت بسیار رایج است. برخی ممن است درد خفیفی احساس کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تیر کشیدن یا سوزش را در ناحیه پستان تجربه کنند.
همه ی این ها در اثر تغییرات هورمونی است. در نیمه ی اول چرخه قاعدگی، سطح هورمون استروژن افزایش می یابد و باعث بزرگ شدن مجراهای پستان می شود. زمانی که یک تخمک از تخمدان آزاد می شود، بدن هورمون پروژسترون تولید می کند تا به افزایش ضخامت دیواره رحم کمک کند، زیرا احتمال می دهد که آن تخمک قرار است به منظور بارداری ، بارور شود. همچنین هورمون پروژسترون باعث متورم شدن غدد شیری در پستان ها می شود. افزایش سطح این دو هورمون است که باعث درد در پستان ها می شود. اما دردناک شدن پستان همچنین می تواند نشانه ی بیماری «فیبروکیستیک پستان » باشد، حالتی که باعث می شود قبل از قاعدگی توده های غیر سرطان ی بزرگی در بافت پستان ظاهر شود، که وقتی به آن ها فشار وارد شود جابه جا می شوند، اما معمولا با شروع قاعدگی ناپدید می شوند.
زمان دقیقی که سطح هورمون ها تغییر می کند، همانند علائم خاص، برای هر زنی متفاوت است. با این حال معمولا در بیشتر افراد علائم کمی قبل از قاعدگی به حداکثر خود می رسند و این حتی از درد و حساس شدن نیز فراتر می رود. در این زمان از چرخه ی یک زن ممکن است بافت پستان متراکم تر شده و یک حالت ناهموار و سنگ فرش مانند پیدا کند، به خصوص در نواحی بیرونی پستان . همچنین این امکان وجود دارد که یک درد عمومی خفیف طولانی مدت و احساس پر بودن و سنگین بودن در پستان وجود داشته باشد.
درد پستان ها قبل از قاعدگی حتی می تواند بدتر باشد. اگر شما به تازگی شروع به استفاده از داروها ی هورمونی مثل قرص های ضد بارداری کرده باشید، درد و بزرگ شدن سینه ها همراه با افزایش وزن خود از اثرات جانبی قرص های ضد بارداری محسوب می شوند و البته درد پستان ها فقط یکی از علائم گسترده قبل از قاعدگی بانوان است که بیشتر خانم ها با آن ها آشنا هستند. علائم احساسی مثل تغییر حالات و رفتار،علائم فیزیکی مثل نفخ شکم ی یا حتی نفخ و باد کردن کل بدن و علائم شناختی مثل خستگی و فرسودگی.
دردناک شدن سینه ها قبل از قاعدگی برای حدود هفتاد درصد از زنان در طول زندگی انها اتفاق می افتد. با حدودا بیشتر از یک سوم میزان شدت دردی که یک زن می تواند تحمل کند. این پدیده بیشتر در بین بانوان بین ۳۰ تا ۵۰ سال رایج است و متاسفانه کار زیادی غیر از صبر کردن در این رابطه نمی توان انجام داد اما خوشبختانه درد پستان ها معمولا به محض آغاز شدن پریود شما یا حداقل چند روز بعد از آن از بین می رود.
کیست پستان در زنان
علل تغییر شکل سینه ها در خانم ها
سینه های دختران در زمان پریود
فیبروکیستیک پستان به شکل فیبروز و کیست های بسیار ریز در پستان مشخص می شود که در بعضی مواقع احتمال افزایش و بزرگ شدن کیست ها وجود دارد، ولی در اغلب موارد اندازه آن ها بسیار ریز است. اغلب زنان خصوصا در قسمت فوقانی
خارجی سینه توده هایی دارند. همراهی این توده ها با درد و کیست پستان بیماری فیبروکیستیک پستان نام دارد. این عارضه تغییر حالت خاص سینه است، ولی بیماری تلقی نمی شود، زیرا اغلب زنان در زمانی از عمر خود میزانی از این حالت را تجربه می کنند و نزدیک به عادت ماهانه دچار ورم و سنگینی و همچنین دردناک شدن پستان می شوند.
در حالت فیبروکیستیک، در نزدیکی زمان عادت ماهانه به دلیل بالا رفتن سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در خون و حساس بودن نسج سینه به این هورمون ها، با بزرگ شدن غدد مترشحه شیر و مجاری آنها واحتباس آب در سینه ، پستان
دچار تورم و سنگینی می شود و به دنبال آن دردناک می شود.بعد از شروع سیکل ماهانه به دلیل کاهش هورمون استروژن در خون ، درد سینه ها به میزان زیادی برطرف می شود و فرد احساس راحتی می کند.
این حالت در بعضی افراد به شکل خفیف و فقط چند روز قبل از عادت ماهانه شروع می شود و با آغاز این دوران کاملا از بین می رود، اما در بعضی از افرادی که به حالت شدید به این عارضه مبتلا هستند، ممکن است دوره طولانی تری سینه شان دردناک باشد تا جایی که در گروهی از این افراد فقط یک هفته بعد از پریود، سینه ها بدون درد است و بعد از این دوران دوباره سینه ها شروع به تورم می کنند و دردناک می شوند و حدود دو تا سه هفته این درد طول می کشد تا عادت ماهیانه بعدی اتفاق بیفتد.
در بعضی از موارد ممکن است خانم ها این درد سینه را به طور همیشگی داشته باشند و به دلیل تداوم درد، آن را علامتی از سرطان پستان بدانند و به پزشک مراجعه کنند، در این هنگام پزشک موظف است که در ابتدا بیمار را تحت معاینه کامل قرار دهد و سونوگرافی و در صورت لزوم ماموگرافی درخواست کند تا مشخص شود آیا علاوه بر زمینه فیبروکیستیک، بیماری دیگری و یا توده ای در سینه وجود دارد یا خیر.
در صورتی که پزشک معالج بعد از چکاپ کامل اطمینان پیدا کرد که به غیر از زمینه فیبروکیستیک، مساله دیگری وجود ندارد، به شخص این اطمینان را می دهد که این عارضه، عادی و قابل درمان است و تا حدودی زیادی نگرانی بیمار را کاهش می دهد.
انواع کیست ها :
تغییرات سینه در دوران پیش از قاعدگی
سینه های دختران در زمان پریود
کیست های پستان دو نوع ساده و کمپلکس دارند.
کیست های ساده، دیواره صافی دارند و داخل آنها مایع زلالی وجود دارد. بیشتر خانم ها دچار این نوع کیست می شوند که بی خطر است و بیمار فقط باید تحت نظر باشد.
کیست کمپلکس ممکن است دیواره ضخیمی داشته و توپر یا چندحفره ای باشد. با توجه به نظر جراح یا رادیولوژیست، گاهی از این نوع کیست ها نمونه برداری انجام می شود. نمونه برداری می تواند باز ( جراحی ) یا با سوزن های ضخیم باشد.
شایع ترین علامت فیبروکیستیک، درد سینه همراه با ورم است.در بعضی از مواردی که شدت درد سینه کم باشد، بیمار پس از مراجعه به پزشک و اطلاع از این موضوع که این تغییر در پستان عارضه ای عادی است، این درد را تحمل می کند، ولی در بعضی موارد که شدت درد زیاد است، بیمار نیازمند درمان دارویی است.
شدت درد سینه ناشی از فیبروکیستیک در دوران عادت ماهانه متفاوت است که عواملی همچون مصرف مواد محرک کافئین دار از جمله کاکائو، نوشابه های گازدار و قهوه در رژیم غذایی و مواجه با استرس و اضطراب می تواند این درد را افزایش دهند.
در قدم اول برای درمان زنان مبتلا به فیبروکیستیک، در صورتی که بیمار برای کاهش درد نیاز به مصرف دارو داشته باشد، با تجویز ترکیبات ویتامین ای و روغن گل مغربی تا میزان زیادی می توان درد را کاهش داد و همزمان به بیمار توصیه می شود که رژیم غذایی ذکر شده را رعایت کند.در مواردی که شدت درد زیاد باشد، از درمان های دارویی دیگر مانند تاموکسیفن و دانازول استفاده می شود.
علایم شایع
تغییر در وضعیت هورمونی سینه ها در فصل بهار
سینه های دختران در زمان عادت ماهیانه
توده ها معمولاً در هر دو پستان وجود دارند. ممکن است تنها یک توده وجود داشته باشد، اما معمولاً چندین توده وجود دارد.
- وقتی که روی این توده ها با نوک انگشتان فشار آورده می شود، بافت آن مقاومت نشان می دهد و فشرده نمی شود. این توده ها ممکن است به هنگام لمس دردناک باشند.
- درد در کل پستان ، خصوصاً درست قبل از شروع عادت ماهانه
- این توده ها غالباً قبل از عادت ماهانه بزرگ می شوند و بعد از آن کوچک می شوند.
- اندازه توده ها متغیر است . اگر توده ها نسبتاً بزرگ و در سطح پستان باشند، می توان آنها را به راحتی حرکت داد.
- توده های عمقی را شاید بتوان از سرطان پستان افتراق داد.
- ترشح از نوک پستان
زمان مراجعه به متخصص زنان ؟
بزرگ شدن سینه در دوره قاعدگی
سینه های دختران در زمان پریود
بسیاری از افراد تا زمانی که مشکلی پیش نیاید، به پزشک مراجعه نمی کنند و آزمایشات مورد نیاز را انجام نمی دهند.
در مورد مراجعه به متخصص بیماری های زنان هم همین وضع مشاهده می شود. در حقیقت، بسیاری از خانم ها بررسی های دوره ای و مراجعه به پزشک متخصص زنان را چندان مهم به حساب نمی آورند و مراجعه به پزشک زنان را کاری بیهوده می دانند. در حالی که ،دختران و خانم ها از زمان شروع سیکل قاعدگی به بعد باید سالانه به پزشک مراجعه کنند و تحت مراقبت های پیشگیرانه باشند.
البته کنترل هایی که لازم است افراد برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها انجام دهند، سن و سال خاصی ندارد و آن طور که این پزشک متخصص بیماری های زنان و زایمان می گوید همه افراد باید سالی یکبار کنترل های مورد نیاز را انجام دهند. به عبارت دیگر، در هر سنی فرد باید سالی یکبار تحت کنترل قرار بگیرد، اما در مورد بیماری های زنان به طور خاص پس از این که دختری به بلوغ رسید، معاینات دوره ای هم شروع می شود. در این معاینات و بررسی های سالانه، علاوه بر انجام معاینه کامل و گرفتن شرح حال دقیق باید معاینه سینه ها و در صورت نیاز معاینه لگنی هم انجام شود.
توصیه های پیشگیرانه:
سایز سینه ها در دوران پربودی
سینه های دختران در زمان عادت ماهیانه
1-اولین قدم تغذیه مناسب و انجام فعالیت بدنی منظم است: بر این اساس تلاش می شود با کنترل وزن فرد در محدوده طبیعی از عوارض ناخواسته عدم تناسب وزن در زنان و دختران جلوگیری شود و همچنین با تغذیه مناسب ذخایر آهن ،کلسیم و اسید فولیک آنها تامین شود.
2-آزمایش پاپ اسمیر؛ پس از ازدواج ، سالی یکبار: پس از ازدواج در هر سنی که فرد باشد، انجام آزمایش پاپ اسمیر سالانه ضروری است. در صورتی که تا سی سالگی سه سال پشت سر هم فردی پاپ اسمیر را انجام دهد و نتیجه هر سه مورد هم خوب باشد، پس از این سنین می تواند آزمایش را هر دو تا سه سال یکبار تکرار کند.
3-ماموگرافی از 40 سالگی: افراد بالای 40 سال باید هر یک تا دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، به موقع تشخیص داده شده و اقدامات درمانی لازم انجام شود. همچنین معاینات دقیق سینه ها هم باید مورد توجه قرار گیرد.
4-انتخاب یک روش مناسب پیشگیری از بارداری
منابع: گمانه - سایت دفتر امور زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران - breasts.mihanblog.com
ابربرچسب : سینه خوش فرم ، چگونه پستانها یی سفت داشته باشیم ، عمل پستان ، جراحی سینه ، سینه کوچک ، سینه سر بالا ، بزرگی سینه ، چگونه پستانهای سفت ی داشته باشیم؟ ، سایز پستان ، بزرگ کردن سینه ، کوچک کردن سینه ، پستانهای سفت و بزرگ ، سایز سینه ، کوچکی سینه ، چگونه پستانهای سفت داشته باشیم ، بزرگ کردن پستان ، چگونه پستان ی سفت داشته باشیم ، عمل سینه
حساس شدن به سینه ها در دختران , ترشح کم پستان قبل از قاعدگی