آشنایی با آرتروز زانو،علل آرتروز زانو،درمان آرتروز زانو - درمان زانو بصورت سینووکتومی درتبریز وجود دارد
آشنایی با آرتروز زانو،علل آرتروز زانو،درمان آرتروز زانو
آرتروز زانو یکی از عارضه هایی است که اکثر مردم به ویژه خانم ها به آن مبتلا می شوند. به دنبال مقاله پیشین در مورد آرتروز، در این مقاله از سایت برگزیده ها قصد داریم به معرفی آرتروز زانو و علل آرتروز زانو و علائم آرتروز زانو و درمان آرتروز زانو بپردازیم. از شما همراهان همیشگی سایت برگزیده ها دعوت می کنیم در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید.
درمان زانو بصورت سینووکتومی درتبریز وجود دارد
آشنایی با آرتروز زانو
آرتروز زانو:
(به انگلیسی: Knee Osteoarthritis) از عوامل شایع ایجاد درد در افراد بالاتر از چهل سال است.آرتروزمفصل زانو، شایعترین بیماری تخریبی ازمیان مفاصل بدن می باشد.میزان ابتلا در خانم ها نسبت به آقایان بیشتر است.
آرتروز یک بیماری تخریبی در مفصل است که ازآن به بیماری مفصلی پیشرونده یاد می شود.از این بیماری به نام های استئوآرتریت و استئوآرتروز نیز یاد می کنند.تخریب پیشرونده مفصل در جامعه ما به نام آرتروز معروف است.با توجه به اینکه بیماری با افزایش سن پیشرفت می کند به آرتریت پیری نیز معروف است.علاوه برسن، علل ژنتیکی، نوع شغل و حرفه، چاقی ، عوامل هورمونی و نژاد نیز می تواند در بروزاین بیماری دخیل باشند.
آرتروز زانو رایجترین نوع آرتروز به شمار می رود و در حقیقت تخریب و فرسایش مزمن غضروف مفصلی اطراف زانو است. این بیماری عموماً افراد بالای ۴۵ سال را هدف قرار می دهد، با این همه در هر سنی احتمال ابتلا به آرتروز زانو وجود دارد. غضروف مفصلی صافی روی استخوان های مفصل زانو (پشت کشک ک زانو، پایین استخوان ران و بالای استخوان درشت نی) را می پوشاند. این غضروف در زمان بروز آرتروز زانو دستخوش تغییراتی تدریجی می شود: خاصیت کشسانی خود را از دست می دهد، به مرور سخت و سفت می شود، ترک برمی دارد و حین انجام فعالیت یا در اثر ضربه راحت تر از پیش آ سیب می بیند و فرسوده می شود.
ممکن است با آ سیب زانو به دلایل مختلف، حرکات آن دچار محدودیت شوند. این محدودیت حرکت که می تواند حتی به علت جراحی نیز رخ دهد، قابل درمان یا حداقل تسکین است. راه های درمانی شامل بریس ها و ارتزهای پیشرفته و راه های تسکین آن استفاده از داروها ی مسکن می باشد.
آرتروز
آشنایی با آرتروز زانو
نشانه های آرتروز زانو:
مهمترین مشخصه آرتروز، تخریب تدریجی غضروف مفصلی است.قسمت دو انتهای هر استخوان، از غضروف که بافتی است انعطاف پذیر ساخته شده است.با شروع بیماری آرتروز زانو، غضروف انتهای تحتانی استخوان فمور(ران) و غضروف قسمت فوقانی استخوان درشت نی به تدریج دچار تغییرات تخریبی(دژنراتیو) می گردد.به همین ترتیب درگیری و آ سیب غضروف کشک ک به آرتروز این ناحیه منجر می شود.بنابراین آرتروز مفصل زانو در دو ناحیه تیبیوفمورال (مفصلی که بین استخوان ران و ساق ایجاد می شود) و مفصل کشک کی-رانی می تواند ایجاد شود.
علت اصلی تخریب غضروف در بیماری آرتروز، عدم وجود عروق خون ی جهت تغذیه این ناحیه می باشد و ازطرفی غضروف مفصلی فاقد عصب است و به هنگام آ سیب دردی حس نمی شود که همین مسئله زمینه تخریب بیشتر را فراهم می کند.البته تغذیه غضروف ازطریق غشاء سینوویوم و حرکات مفصل انجام می شود.
علایم و نشانه های آرتروز زانو ممکن است درارتباط با موارد زیر باشد:
-درد که با پیشرفت بیماری ایجاد می شود
-تغییر وضعیت عناصرمفصلی همانند التهاب تاندون ها و بورس ها، ضخیم شدن غشاء سینوویال و درگیرشدن استخوان های زیرغضروف که از عوامل مهم ایجاد درد مفصل زانو می باشند
-خشکی مفصلی
-کاهش دامنه حرکتی[۴] مفصل که در مراحل پیشرفته بیماری ایجاد می شود
-ضعف و آتروفی عضلات اطراف مفصل که در موارد کاهش دامنه حرکتی بوجود می آید
-گاهی وجود کریپتاسیون [۵] در حرکات مفصل
-گاهی تجمع مایع در مفصل(Joint Efusion) دیده می شود.، وجود افیوژن در مفصل، مگر پس از فعالیت زیاد بعید است[۶].
-دگرریختی یا تغییرشکل در مفصل که درارتباط با آرتروز زانو بیشتر به صورت پای پرانتزی (Genu Varum) است
-احتمال ایجاد کیست در ناحیه پشت مفصل که به کیست بیکر(Baker Cyst) معروف است
هنگامی که زانو دچار آرتروز می شود سطح آن آ سیب می بیند و به آن خوبی که باید حرکت کند حرکت نمی کند و در واقع اتفاقات ذیل به وقوع می پیوندند:
غضروف ناهموار و نازک می شود. چنین چیزی می تواند روی سطح اصلی مفصل زانو و در غضرف زیر کاسه زانو اتفاق بیفتد.
استخوان زیر غضروف با ضخیم تر و عریض تر شدن واکنش نشان می دهد.
همه بافت های زیر مفصل از حد نرمال فعال تر می شوند؛ مانند اینکه بدن برای ترمیم آ سیب دیدگی در تلاش است.
استخوان لبه مفصل بطرف بیرون رشد می کند و خارهای استخوانی که استئوفیت نامیده می شوند را تشکیل می دهد.
ممکن است غشاء سینوویوم متورم شده مایع اضافی تولید کند و باعث تورم مفصل شود. چنین چیزی افیوژن یا گاهی آب آوردن زانو نامیده می شود.
کپسول مفصلی و رباط ها به آرامی ضخیم شده با هم تماس پیدا می کنند.
این تغییرات بوجود آمده در و اطراف مفصل تا حدی نتیجه فرآیند التهابی و تاحدی هم نتیجه تلاش بدن برای ترمیم آ سیب هستند. در بسیاری موارد ترمیم
های صورت گرفته توسط بدن کاملا موفقیت آمیز هستند و تغییرات درون مفصل درد زیادی را بوجود نخواهند آورد و اگر دردی هم وجود داشته باشد خفیف است و ممکن است بگیرد و رها کند.با این وجود، در موارد دیگر ترمیم بخوبی اثر نمی کند و زانوآ سیب می بیند. چنین چیزی به بی ثباتی و گذاشته شدن وزن بیشتر روی قسمت های دیگر مفصل منجر می شود و می تواند باعث بوجود آمدن علائمی شود که بتدریج بدتر شده و در طول زمان پایدارتر می شوند.
علت زانو درد زنان چهل ساله
آشنایی با آرتروز زانو
عوامل آرتروز زانو:
آرتروز چه اولیه باشد چه ثانویه، تغییرات مفصلی ناشی از آن مشابه و یکسان است. ابتدا غضروف مفصلی زانو نرم می شود، به دنبال آن سطح ناهموار و ناصاف شده، غضروف ساییدگی می یابد، شکافها و ترکها بیشتر می شود. و به سمت پایین و زیر استخوان توسعه می یابد. در نهایت غضروف به کناری رفته، سطح استخوان آشکار می شود و همین سطح عهده دار تحمل وزن وارد بر مفصل است. سفتی استخوان (اسکلروسیس) و بخش های دارای تراکم پایین (کیستها) به طور هم زمان تشکیل می شوند. سلول های غضروفی جدید که اطراف غضروف کنار رفته وجود دارند، استخوانی می شوند و در نتیجه ضخیم شدن کپسول مفصلی استطاله های استخوانی (استئوفیتها) شکل می گیرند. این تغییرات را اغلب می توان در مفاصل ران و زانو و به میزان کمتری در مفصل مچ پا مشاهده کرد. هنگامی که مفصل زانو را در حالت تحمل فشار معاینه کنیم، تغییرات فوق به وسیله رادیوگرافی به وضوح قابل تشخیص است.
عواملی که روند آرتروز زانو را تسهیل می کنند عبارتنداز:
۱- ضربه
۲-پارگی عناصر مفصل زانو (مثلاً منیسک ها، رباط ها و کپسول مفصلی)
۳-بیماری کندر ومالاسی کشک ک (نرم شدن غضروف زیر کشک ک) و موارد دررفتگی مکرر آن
۴-شکستگی ها ی درون مفصلی و دررفتگی ها
۵-وجود بیماری های مفصلی (همانند آرتریت روماتوئید یا بیماری عفونی در مفصل و...)
۶-تغییر شکل ها(دفورمیتی ها)ی مفصل زانو که عبارتنداز:
پای ضربدری
پای پرانتزی
خم شدن مفصل زانو
حرکت بیش از اندازه مفصل به سمت عقب یا عقب زدگی زانو(هیپراکستنشن زانو)
۷-عدم کنترل فعالیت های روزمره که منجر به استرس بیش از اندازه به ناحیه زانو می گردد(مواردی چون چهارزانو نشستن، دوزانو نشستن، توالت طولانی مدت غیرفرنگی و بالا و پایین رفتن از پله ها به دفعات متوالی به خصوص پله هایی که شیب تند دارند)
۸-شغل و حرفه ای که باعث فشار بیش ازحد به زانو می شود به ویژه افرادی که در طول فعالیت های کاری سخت، هیچگونه استراحتی به مفاصل جهت ترمیم و احیای مجدد نمی دهند.
9- چاقی
10-عوامل ژنتیکی
11-بیماری استئو کندر یت دیسکان
12-کیست منیسک
13-منیسک دیسکی شکل
14-بی ثباتی زانو به علت شلی رباط ها
آشنایی با آرتروز زانو
علائم آرتروز زانو:
علائم انواع زانو درد و آرتروز زانو بر اساس میزان پیچیدگی بیماری و آ سیب دیدگی به صورت خفیف وشدید طبقه بندی میشود. حالت های زیر موجب تشخیص آرتروز زانو است:
درد. درد کم معمولی است، هر چند که به طور ثابت وجود ندارد. حتی هنگامی که این درد در خلال فعالیت های روزانه محو می شود، ممکن است به دلیل افزایش فشار بر روی زانو تشدید شود. درد، به تدریج گسترش می یابد .در ورزشکاران ممکن است هنگام گرم کردن ، درد زانو از بین برود و تنها در اثر پرداختن به مسابقه یا تمرین زیاد بازگردد. درد در زمان استراحت، هنگامی که آرتروز زانو به مراحل پیشرفته رسیده باشد احساس می شود و در این شرایط ممکن است فرد نتواند راحت بخوابد و در اثر درد خواب او آشفته شود.
غیر طبیعی بودن مفصل زانو: هنگام معاینه های بالینی آرتروز زانو ممکن است اطراف مفصل زانو تغییراتی مانند تورم، نقص در دامنه ی حرکتی، آتروفی عضلانی، حساسیت، مورمور شدن، افزایش حرارت موضعی و ناپایداری یا حرکت های غیر طبیعی مفصل زانو ناشی از سستی رباط مشاهده شود.
خشکی و سفتی مفصل زانو ابتدای روز. سفتی به طور مشخص پس از یک دوره توقف فعالیت اتفاق می افتد و ممکن است لنگیدن در فرد ظاهر شود.
تغییرات مشاهده شده از طریق اشعه ایکس. تنگ شدن فضای مفصلی، کیستها، استئوفیتها و تصلبها. همچنین افزایش مایع سینوویال ممکن است با این روش در بیمار مبتلا به آرتروز زانو آشکار شود.
آزمایش اشعه ایکس سودمند ترین آزمایش برای تایید تشخیص آرتروز است هر چند اغلب به آن نیازی نیست. اشعه ایکس می تواند تغییراتی مانند بوجود آمدن استئوفیت ها و باریک شدن فضای میان استخوان ها و ذخایر کلسیم درون مفصل را نشان دهد.
اشعه ایکس شاخص خوبی برای نشان دادن مقدار درد یا ناتوانی احتمالی فرد نیست. در برخی افراد آ سیب جزئی مفصل درد زیاد ولی در افراد دیگر آ سیب شدید درد کمی ایجاد می کند.
ممکن است پزشک تصویربرداری ر زونا نس مغناطیسی (ام آر آی) زانو را پیشنهاد کند که بافت های نرم (به عنوان مثال غضروف، تاندون ها و عضلات) و تغییرات استخوان که در آزمایش اشعه ایکس استاندارد قابل مشاهده نیستند را نشان خواهد داد.
هیچ آزمایش خون ی برای تشخیص آرتروز وجود ندارد ولی می توان از آزمایش خون برای رد سایر بیماری ها استفاده کرد.
تا حال حاضر آرتروز هیچ علاجی نداشته است ولی تعدادی شیوه های درمانی وجود دارند که می توانند به سبک کردم علائم آرتروز و کاهش احتمال بدتر شدن آن کمک کنند.
از حرکت باز ایستادن زانو چون عضلات ضعیف شده اند یا ساختار مفصل کمتر باثبات است.
زانو آزادانه یا به اندازه طبیعی حرکت نمی کند.
زانو خمیده و متمایل به پایین می شود.
عضلات اطراف مفصل نازک و تحلیل رفته به نظر می رسند.
هر چند معمول نیست ولی برخی افراد زانو دردی دارند که آن ها را در شب از خواب بیدار می کند.عموما چنین چیزی تنها در صورت ابتلا به آرتروز شدید اتفاق می افتد. احتمالا فرد دچار آرتروز درمی یابد که میزان درد تغییر می کند و او روزهای خوب و روزهای بدی را دارد که این گاهی بستگی به میزان فعال بودن او دارد ولی گاهی هیچ دلیل روشنی ندارد. برخی افراد درمی یابند که تغییرات آب و هوایی (بخصوص هوای مرطوب و با فشار پایین) درد و سفتی زانوی آن ها را بدتر می کند. ممکن است چنین چیزی به این دلیل باشد که رشته های عصبی درون کپسول زانو به تغییرات فشار اتمسفر حساس هستند.
آشنایی با آرتروز زانو
علل آرتروز زانو:
شایع ترین علت استئوآرتریت پیری است. عاقبت هر کسی به میزانی از استئوآرتریت مبتلا می شود. با این وجود، عوامل چندی خطر ابتلا به آرتروز عمده در سنین پایین را افزایش می دهند.
سن. با بالا رفتن سن شخص امکان ترمیم غضروف ها کاهش می یابد.
وزن. افزایش وزن باعث افزایش فشار وارده به همه مفاصل بخصوص مفصل زانو می شود. هر پوند وزنی که اضافه می کنید سه تا چهار پوند وزن اضافی به وزنی که روی زانو است اضافه می کند.
وراثت. این عامل دربرگیرنده جهش های ژنتیکی است که احتمال ابتلای شخص به استئوآرتریت زانو را بالا می برند. همچنین می تواند به صورت ناهنجاری های ارثی در شکل استخوان هایی باشد که مفصل زانو را دربرگرفته اند.
جنسیت. در سنین55 سالگی و بیشتر احتمال ابتلای زنان به استئوآرتریت زانو بیش از مردان است.
آ سیب های مکرر ناشی از فشار. این آ سیب ها معمولا ناشی از نوع شغل شخص هستند. درافراد دارای مشاغل خاص که دربرگیرنده فعالیت زیاد بوده می توانند باعث فشار به مفاصل شوند و مستلزم زانو زدن، چمباتمه زدن یا بلند کردن وزن های سنگین (55 پوند یا بیشتر) هستند احتمال ابتلا به استئوآرتریت زانو زیاد است و این به علت فشار مداومی است که به مفصل وارد می شود.
ورزش. در ورزشکارانی که در ورزش های فوتبال، تنیس یا دو با مسافت طولانی شرکت می کنند خطر ابتلا به استئوآرریت زانو بیشتر است. این بدین معنی استکه ورزشکاران باید یرای اجتناب از آ سیب دیدگی احتیاط کنند. با این وجود توجه به این نکته مهم است که تمرین های ورزشی ملایم و منظم می تواند مفاصل را تقویت کرده خطر استئوآرتریت را کاهش دهد. در واقعوجود عضلات ضعیف در اطراف زانو می تواند منجر به استئوآرتریت شود.
دیگر بیماری ها. درافراد مبتلا به آرتریت روماتوئید که دومین نوع شایع آرتروز است هم احتمال ابتلا به استئوآرتریت بیشتر است. در افراد مبتلا به اختلالات متابولیک خاص مانند اضافه بار آهن یا ترشح بیش از حد هورمون رشد هم خطر ابتلا به استئوآرتریت بیشتر است.
آشنایی با آرتروز زانو
درمان آرتروز زانو:
درمان آرتروز زانو با توجه به مشکل بیمار می تواند درارتباط با موارد زیر باشد:
1-درمان دارویی طبق نظر پزشک متخصص مربوطه
2- کاهش وزن درصورت وجود چاقی
3-کنترل فعالیت های روزمره(پرهیزازچهار زانو نشستن، پرهیزاز دو زانو نشستن، کاهش شیب پله های منزل، بالا و پایین رفتن از پله ها به صورت یک پله-یک پله که مستلزم صبر و حوصله می باشد، پرهیزاز وضعیت های ثابت که زانو در یک حالت به مدت طولانی قرار می گیرد و درنهایت عدم انجام حرکات جهشی-چرخشی و تند)
4- تقویت عضلات اطراف مفصل زانو.با تقویت عضلات میزان فشار روی مفاصل کاهش می یابد که نوع تمرین و شدت آن ازطریق فیزیوتراپیست تنظیم می شود
5- تحرک مفصل به صورت کنترل شده.با توجه به اینکه غضروف فاقد عروق خون ی است، حرکات طبیعی نقش بسزایی در تغذیه غضروف دارد
۱۲ تیر ۱۳۹۴ مقالات پزشکی و بهداشتی آشنایی با آرتروز زانو علل آرتروز زانو درمان آرتروز زانو آرتروز زانو آرتروز زانو و درمان آن آرتروز زانو چیست آرتروز زانو+علائم آرتروز زانو و ورزش
- اشتراک
- گزارش تخلف
- 0 محبوب
پربازدیدترین مقالات
شناخت رنگ مو و انتخاب رنگ موی مناسب
چند بار مسواک بزنیم؟
تقویت سیستم پزشکی بدن
رسیدن به وزن مناسب با تغیر زندگی
انتخاب کوله پشتی مناسب مدرسه
فواید روغن سبوس برنج
سبوس برنج ضد کلسترول
بیماری روانی عامل بیماری جسمانی
- فال حافظ فال انبیاء فال روزانه فال تاروت فال چوب طالع هندی استخاره با قرآن تعبیر خواب فال عطسه فال قهوه فال ازدواج مطالب خنده دار اس ام اس ها پ ن پ
- قیمت موبایل قیمت تبلت تیتر روزنامه ها روزنامه های ورزشی روزنامه های اقتصادی اخبار داغ قیمت خودرو لیگ فوتبال قیمت سکه و طلا شاخص بورس وضعیت آب و هوا
- سنجش سن عقلی تست تشخیص رنگ تست تطابق نام تست زبان انگلیسی تست سن عقلی تست goleman تست IQ 2014 تست IQ 2015 بهترین شغل واسه من به کجای دنیا باید سفر کنم چه حیوونی هستی رادار شخصیت شغلی چپ مغز یا راست مغز
- فال
- بازار
- تست هوش آنلاین