زبل خان اینجا، زبل خان اونجا، زبل خان همه جا! - دیدنی های امروز - عکسهایی ارفیلم زبل خان
برترین ها:
سلسله گفتارهای مربوط به یکصد کارتون خاطره انگیز کودکان دهه شصت که چند
ماهی است در پرتال برترین ها مورد معرفی و بررسی قرار می گیرد، فرصتی است
برای مرور کارتون های نوستالژیک کودکان دهه شصت ایران که یادآور خاطرات و
لحظات شیرینی برای جوانان امروز و کودکان دیروز است. در این گفتارها،
کارتون های زیادی مورد معرفی و بررسی متنی و تصویری و ویدئویی قرار گرفت که
مواردی چون واو واتو، خاله ریزه، بامزی، بارباپایا و هایدی، از آن جمله
است.
عکسهایی ارفیلم زبل خان
در گفتار امروز، طبق روال همیشه، به بررسی و معرفی کارتون زبل خان می پردازیم. کارتونی نوستالژیک و جذاب که با موسیقی و انیمیشن جالب و جذاب ش، همواره با استقبال کودکان دهه شصتی مواجه شد.
زبل خان اینجا ، زبل خانم اونجا، زبل خان همه جا... ..
همه زبل خان رو می شناسن، همیشه پُر هیجان، بدون آرام و قرار، زبل خان اینجا، زبل خان اونجا، زبل خان همه جا... زبل خان کافیه فقط دستشو دراز کنه تا یه حیوون وحشی رو بگیره... وای آقای کارگردان، این شیر اینجا چیکار می کنه؟؟!
این جمله معروفی است که در ابتدای کارتون نوستالژیک زبل خان می شنیدیم... .
کارتون جذاب و دوست داشتنی زبل خان ، در واقع بر خلاف بسیاری از کارتون های یکه تا کنون معرفی کرده ایم و محصول کارخانه انیمیشن سازی ژاپنی ها بوده است، کارتونی است که محصول کشور لهستان می باشد. کارتون هایی مانند پروفسور بالتازار، لولک و بولک و همین کارتون زبل خان ، محصول کشورهایی چون جمهوری چک و لهستان است که در ایران طرفداران زیادی را با خود همراه کرده است. بلوک شرق و اروپای مرکزی، در کارتون سازی، در دهه های گذشته فعال بوده و کارتون های موفق و معروفی را به دنیای انیمیشن دو بعدی آن زمان ارائه کردند که زبل خان ، یکی از ان ها می باشد.
4 کارگردان به نام های برونیسلاو زمان، ماریان چولرک، جان هودر و ریزارد، کار کارگردانی این مجموعه کارتونی را بر عهده داشتند. لزک مک به همراه برونیسلاو زمان BRONISŁAW ZEMAN، نویسنده این مجموعه کارتونی جالب و خلاقانه بودند. شمار زیادی انیماتور، کار شخصیت سازی برای این مجموعه را انجام دادند که از ان ها می توان به جان هودر، ویکتور کازا، هنریکا کروباک و روفین استروزیک اشاره کرد. آنتونی ملزکو ANTONI MLECZKO نیز کار طراحی موسیقی متن این کارتون را انجام داد که موسیقی جذاب و نوستالژیکی برای خیلی از کودکان دهه شصتی ایران است. این مجموعه کلاً در 10 قسمت 9 دقیقه ای ساخته شد، اما از سال 1980 میلادی که به نمایش درآمد، بارها توسط شبکه های تلویزیونی در ایران و اروپا، بر روی صفحه جعبه سیاه به نمایش درآمد. شرکت Studiu Filmów, Rysunkowych, Bielsku-Białej سازنده این مجموعه کارتونی بود.
در کارتون زیبای زبل خان ، که تیتراژ زیبایش، همانند تیتراژ زیبای کارتون آنشرلی بود، از همان ابتدا، کودک را به خود جذب می کرد. حرکت های عجیب و غریب زبل خان ، در این کارتون، با انیمیشن بزرگ و جذاب و کودکانه اش، داستان های جالبی را رقم می زد که کودکان را به مدت 10 دقیقه میخکوب می کرد. زبل خان که در اسم واقعی داستان به نام Pampalini پامپالینی شناخته می شود و ما او را زبل خان می نامیم، در واقع یک شکارچی است که مردم به او نامه می نویسند و از وی می خواهند تا موجودات مختلف را شکار کند.
او همواره برای شکار یک حویان خطرناک، وارد منطقه حیات وحش می شود و داستان های جالبی را رقم می زند. زبل خان ، شکارچی ماهری است اما در هنگام شکار موجوداتی که به دنبالان هست، همواره با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند که عطای شکار حیوان را به لقایش می بخشاید. ما همواره زبل خان را در حال فرار از دست حیوانی که می خواهد شکار کند، می بینیم. حیوانات، همواره به دنبال زبل خان هستند تا بلایی بر سر این شکارچی دوست داشتنی ما بیاورند.
این میمون شیطون و بازیگوش را که در هر قسمت، مزاحم شکار زبل خان می شود را که یادتونه! اون میمون، همیشه برای زبل خان دردسرآفرین است و مانع شکارهای خارق العاده جناب زبل خان می شود! اما در برخی از قسمت ها، همین میمون بازیگوش، باعث نجارت زبل خان از دست حیوانات مختلف می شود. مجموعه کارتون یکه بین سال های 1977 تا 1980 ساخته شد، یکی از به یادماندنی ترین کارتون هایی است که تا کنون دیده ایم.
قسمت هایی چون: زبل خان و خرس، زبل خان و تمساح، زبل خان و شیر، زبل خان و مورچه خوار مالایی، زبل خان و کرکس، زبل خان و مار بوآ، زبل خان و یتی، زبل خان و فیل، زبل خان و زرافه، زبل خان و شترمرغ، زبل خان و گوریل، زبل خان و مورچه خوار، زبل خان و اسب آبی از جمله قسمت های این مجموعه کارتون نوستالژیک کودکان دهه شصت می باشد.
اکبر منانی، صدا پیشگی این مجموعه کارتونی زیبا را بر عهده داشت. و کار حرفه ای دوبله را از سال ۱۳۴۰، گویندگی در رادیو را از سال ۱۳۴۲ و مدیریت دوبلاژ را از سال ۱۳۴۳ خورشیدی شروع کرد.
او در فیلم ها، مجموعه ها و انیمیشن های بسیاری حرف زده است؛ مجموعه هایی مثل پوآرو (به جای هرکول پوآرو)، پرستاران (به جای فرانک)، بهترین سال های زندگی ما (به جای فردریک مارچ)، زبل خان (به جای زبل خان)، ماجراهای گالیور (به جای کلام با تکیه کلام من می دونم). او سال ها گوینده تیپ های فلفلی و آقای خوشبین در برنامه صبح جمعه با شما بوده است. اکبر منانی نخستین منبع مدون تاریخ دوبله ایران را با نام «سرگذشت دوبلهٔ ایران و صداهای ماندگارش» نوشته است. این اثر که نگارش آن ۱۷ سال به طول انجامید به چگونگی، چرایی و زمان ورود دوبله به ایران می پردازد. او همچنین کتاب فن بیان و گویندگی در صدا و سیما را نگاشته است.
امیدواریم با مشاهده ویدئوهای زیر، یادآور کارتون زیبای زبل خان شده باشیم و کودک درون شما همچنان زبل خان ی! باشد. به هر آل کارتون زبل خان ، مثل دیگر سبک های کارتونی اروپای شرقی، در غلو سازی موضوعات و مفاهیم برای کودکان، موفق بو. چه در پت و مت، چه در پروفسور بالتازار و چه در زبل خان ، ما همواره شاهد سبکی خاص در کارتون سازی هستیم که یک موضوع کوچک، بزرگ نمایی شده و به صورت جالب و خنده دار ی پیگیری می شود. حماقت هایی که شخصیت های کارتونی در مجموعه کارتون های پت و مت و زبل خان انجامم بدهند، جذاب یت دو چندانی را برای مخاطبان کودک به ارمغان می آورد که جالب توجه است.
قسمت هایی از کارتون زبل خان
زبل خان به زبان اصلی (لهستانی)
زبل خان و اسب آبی
عناوین اصلی قسمت های کارتون زبل خان !
1. Pampalini i grizzly
2. Pampalini i krokodyl
3. Pampalini i lew
4. Pampalini i tapir
5. Pampalini i kondor
6. Pampalini i boa
7. Pampalini i yeti
8. Pampalini i słoń
9. Pampalini i żyrafa
10. Pampalini i struś
11. Pampalini i goryl
12. Pampalini i mrówkojad
13. Pampalini i hipopotam
,