دریاچه اوان دریاچه زیبای قزوین - دریاچه قزوین
دریاچه اوان دریاچه زیبای قزوین
از جاذبههای طبیعی گردشگری استان قزوین که هرساله گردشگران زیادی را به سوی خود جذب میکند، دره چشم نواز الموت است که در میان آن دریاچه زیبای اوان همچون نگین درخشانی خودنمایی میکند.
دریاچه قزوین
الموت در شمال شرقی شهر قزوین با بیش از ۸۸۶کیلومتر مربع وسعت قرار گرفتهاست، این منطقه که سرزمینی کوهستانی و به شکل درههای پیاله شکل است از شمال به مازندران و رامسر، از جنوب و شرق به قزوین و کوههای طالقان و از غرب به طارمسفلی محدود و منتهی میشود.
بهسبب ویژگیهای طبیعی منحصر بهفرد، تنوع آب و هوایی با اقلیم کوهستانی، مرطوب حاشیه دریای خزر، معتدل و سرد را در الموت شاهدیم و این مزیت موجب جذب گردشگران به منطقه شده است.
دریاچه های قزوین
بارشهای فراوان فصلی که گاهی سیلابی است و نیزبارش مناسب برف زمستانی که گاهی به چند متر میرسد، منابع آبی فراوانی را در الموت به وجود آورده که باعث ایجاد رودهای متعدد و دریاچه زیبایی در این دره شده است.
در این میان "دریاچه اوان" از زیباترین مناظر طبیعی منطقه بهشمار میآید که این دریاچه در حلقه چهار روستای اوان، دربن، زوار دشت و زرآباد و در ارتفاع یک هزار و ۸۰۰متری از سطح دریا واقع شده است.
این دریاچه به شکل حفرهای است که عمیقترین بخش آن با عمق هفت و نیم متر در جنوب شرقی آن واقع شده است.
این دریاچه با بیشاز ۷۰هزار مترمربع مساحت از هیچ رودخانهای آب دریافت نمیکند،بلکه آب آن از طریق چشمههای کف دریاچه و نزولات آسمانی تامین میشود و قلیان دایمی آن باعث صافی و زلالی آب دریاچه شده است.
از سرریز آب دریاچه نیز رود کوچکی ایجاد میشود که آب آن مورد استفاده کشاورزان روستاهای "کوشک" و "آیین" است.
درتابستان این دریاچه محل ماهیگیری، آب تنی و قایقسواری ودر پاییز مامن پرندگان مهاجر مانند "قو" "غاز" و "مرغابی" است و در زمستان نیز با توجه به سرمای هوا و یخ زدن سطح آن، دریاچه قابلیت ورزشهای زمستانی مانند اسکی و اسکیت را دارد.
این دریاچه تاثیر مطلوبی در محیط پیرامونی خود داشته و باعث شده تا در حاشیه آن گونههای گیاهی ازجمله خانواده گرامینه و لگومینیوزه، گون، کنگر، شیرین بیان و همچنین نیبن، خوشاب و چنگالآبی از گیاهان شناور دریاچه رشد کند.
حیات وحش این آبخیز شامل کل، بز، پلنگ، خرس قهوهای، روباه، شغال، گرگ، گراز، عقاب، فاخته، دارکوب، شنگ، گربه وحشی، دال، دلیچه، شاهین، جغد، سبز قبا، زاغی، انواع گنجشک سانان، قورباغه، لاک پشت و خرچنگ است و متاسفانه نسل بز و کل به علت شکار بیرویه و تخریب زیستگاه آنان کاهش چشمگیری یافته است. همچنین این دریاچه زیستگاه انواع آبزیان ازجمله "قزلآلای رنگین"، "کپور" و "اردک ماهی" میباشد.
طبیعت زنده و چشماندازهای دلانگیز کوهستانی، غارهای شگفتانگیز "اکوجان" (حاجت خانه)، مناظر طبیعی سفیدآب، کوشکدر، هیر،سپوهین،تلاتر،سیلک، درختهای کهنسال،چشمههای آب معدنی، رودهای زلال گرمارود، اندجرود، الموترود، خارود، تار و لات، سردرود و اربدیان که همگی به شاهرود میریزند مجموعهای کمنظیر و جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی بهشمار میرود که هر یک از آنها میتواند شوق سفر را در دلها برانگیزاند
منبع:خبرگزاری ایرنا
,