دیدنی های فیروزکوه - جای دیدنی فیروز کوه
دیدنی های فیروزکوه
دماوند را همه میشناسیم، نماد ایران است، بلندترین، باشکوهترین، سرافرازترین سرزمینی که با لالهها و شقایقهای وحشی بهاریاش کم از بهشت ندارد، اما این سرزمین در لابهلای کوهستانهایش بهشتهای بیپایان بسیار دارد. آنسوتر از دماوند، در مرز استان مازندران، فیروزکوه قرار دارد که در منتهیالیه شمالشرقی استان تهران واقع شده است. شهری که زمستانها همیشه در میان سردترین شهرها نامش برده میشود و تابستانها خنکای ییلاق هایش روح را تازه میکند.
مهمترین جاده دسترسی به فیروزکوه، جاده تهران فیروزه کوه است، اما از سمت مازندران و همچنین از سمت استان سمنان نیز به سوی شهرستان فیروزکوه میتوان حرکت کرد.
آبشار ساواشی
قدیمیترین راه ارتباطی تهران به مازندران جاده فیروزکوه است، هنوز هم از این جاده به عنوان یک گذرگاه ارتباطی بین استان مازندران و استان تهران استفاده میشود. کتیبه ناصرالدین شاه و همچنین آبشار ساواشی بعد از تنگه اول قرار دارد. تنگه اول، طولانیتر، باریکتر و عمیقتر است. بعد از تنگه اول و پس از حجاری قاجاری آرام آرام آبشار خودش را نشان میدهد.
تابستان فصل سفر به ساواشی است اما در هر صورت فراموش نکنید هنگامی که گرما به اوج آزاردهنده میرسد، میتوانید به آبشار ساواشی پناه ببرید و زیر آبی که آرام آرام میچکد آرام بگیرد.
کاروانسرای شاهعباسی
سابقه ساخت و شکلگیری کاروانسرای شاهعباسی فیروزکوه به دوران صفویه می رسد. این کاروانسرا تا اواخر دوران پهلوی اول مورد استفاده قرار میگرفت. کاروانسرای شاهعباسی فیروزکوه از جمله بناهای سنگی ایواندار و سرپوشیده محسوب میشود ولی پس از دوره پهلوی اول به شکل غیرقابلاستفاده رها شد و آسیب دید.
چشمه آبمعدنی خمده
در 13 کیلومتری جنوب غربی فیروزکوه در نزدیکی ایستگاه قطار، چشمه آب سردی واقع شده است که معروف به چشمه آب معدنی خمده است. این چشمه بیشتر در تابستانها مورد استفاده مسافران قرار میگیرد و باتوجه به امکاناتی که برای آن درنظر گرفته شده است، امکان شنا در چشمه نیز وجود دارد. استفادهکنندگان از آب این چشمه بر این باورند که آب آن برای بهبود امراض پوستی و همچنین سنگ کلیه موثر است.
غار بورنیک
غار بورنیک از جمله جاذبههای مهم فیروزکوه است که در جوار حبلهرود در 23کیلومتری جنوب غربی شهر فیروزکوه، در فاصله 6 کیلومتری روستای زیبای هرانده و بر فراز کوهستانی به همین نام واقع شده است. برای دسترسی به این غار مسافران میتوانند از جاده دماوند ـ فیروزکوه استفاده کنند. اندازه دهانه ورودی غار 15 در 10 متر و ارتفاع آن 6 متر است و از سطح دریا 1950 متر ارتفاع دارد.
دهانه ورودی آن وسیع است و پس از آن ایوانی با طاق بلند نمایان میشود که در منتهی الیه سمت چپ آن راه سنگلاخ ورود به دهلیز اولیه غار واقع شده که سال 1380 به همت فرمانداری فیروزکوه راه ورودی غار به صورت پلکانی به طور مناسبی بهسازی شده است. مجموعه غار بورنیک از 3 تالار عظیم شکل گرفتهاست که بر فراز هر کدام از تالارها، طاقدیسها جلبنظر میکنند.
برگرفته تبیان
,