درمان در سفر با گیاه دارویی - درمان یبوست در سفر
درمان در سفر با گیاه دارویی
حتما پیش آمده که در سفر با یک بیماری یا جراحت ناگهانی مواجه شوید و مجبور باشید سری به داروخانه شهرهای بین راه بزنید...
درمان یبوست در سفر
در این شرایط شاید همراه داشتن یک کیف کمک های اولیه بهترین کمک حالتان باشد اما اگر داروی مورد نظرتان در این کیف نبود چه طور؟ فکر می کنید آنقدر تجربه دارید که بتوانید دست به دامن طبیعت شوید و با گیاهان دارویی خود را درمان کنید؟
گیاهان دارویی، می توانند در برابر شایع ترین بیماری های سفر، یعنی اسهال، یبوست، تهوع، نفخ، دل درد، اسپاسم، سرماخوردگی و دردهای اسکلتی کمک کننده باشند. حتی اگر از قبل این گیاهان را در کیف کمک های اولیه تان جاسازی نکرده باشید، باز هم می توانید این گیاهان را از عطاری ها تهیه کنید.
زنجبیل و درمان تهوع
زنجبیل گیاهی است که از ریشه آن استفاده می شود. در حقیقت ریشه ها را از زمین خارج کرده و پس از پوست کندن به صورت تازه یا پودر خشک شده استفاده می کنند. این گیاه اگر تازه باشد، دارای مقدار زیادی رطوبت است که در اثر گذشت زمان خشک می شود. در بیشتر بازارهای جهان تکه های خشک زنجبیل که تقریبا سفیدرنگ است وجود دارد. این گیاه خاصیت ضد تهوع دارد و مصرف آن در مسافرت و در دوران بارداری بسیار کمک کننده است. برای درمان بیماری حرکت (تهوع در زمان حرکت ماشین) کافیست نیم ساعت قبل از سوار شدن 0.5 الی 1 گرم از پودر زنجبیل را میل کنید.
از سردرد تا سرماخوردگی
نعناع فلفلی گیاهی است از خانواده نعناع که کمتر به عنوان خوراکی مصرف می شود. این گیاه دارای مقدار زیادی از ترکیبی به نام منتول است که خواص ضد درد عمومی و ضد درد موضعی دارد. محصول این نعناع در ایران به نام قطره منتول موجود است که در داروخانه ها به فروش می رسد. از این قطره می توانید در درمان سردرد، دست و پا و کمر درد و گرفتگی بینی حاصل از سرماخوردگی و یا خستگی رانندگی و... استفاده کنید. این محصول موضعی است و به صورت تنفسی یا مالش بر روی اعضای بدن مورد استفاده قرار می گیرد. یادتان باشد که یکی دیگر از موارد مصرف قطره منتول برای محیط های بسته، ضدعفونی کردن فضا و کاهش میکروب های سرماخوردگی و رفع خستگی و خواب راحت برای افراد در یک محیط است. بنابراین از این قطره حتی در داخل چادر هم می توانید استفاده کنید.
درمان دل درد با نعناع قمی
نعناع قمی هم گونه دیگری از نعناع است که بیشتر از همه در سبزی خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد. یعنی همان نعناعی که در غذاهای ایرانی استفاده می شود. نعناع قمی اثرات ضد نفخ، ضد دل درد و ضد اسپاسم دارد و قطره های خوراکی آن در داروخانه ها موجود است. این گیاه پس از مصرف حدود 10 الی 15 دقیق زمان لازم دارد تا اثر کند و اگر همراه با غذا مصرف شود از ایجاد نفخ و دل درد جلوگیری می کند.
چای و درمان اسهال
یکی از مهم ترین خواص درمانی چای خاصیت ضد اسهال بودن آن است و در صورتی که اسهال ویروسی نباشد می توان آن را با مصرف چای برطرف کرد. با توجه به اینکه بیشتر اسهال های ایجاد شده در سفر به تغییر شرایط آب و هوایی مربوط می شود و باکتری ها و میکروب ها نقشی در آن ندارند، بنابراین توصیه می کنیم تا می توانید چای بنوشید تا تعادل هضم، جذب و برگشت بدن به شرایط طبیعی امکان پذیر شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید چای جوشیده که رنگ سیاه، مزه تلخ و بوی خاص چای جوشیده را دارد دارای خاصیت ضد اسهال بوده و در شرایط عادی می تواند ایجاد یبوست کند.
درمان یبوست با برگ سنا
سنا گیاهی است که بیشتر شکل بوته ای دارد و از برگ آن استفاده می شود. این گیاه از خانواده نخود است و از بیشتر گونه های آن جهت درمان یبوست استفاده می کنند.
برگ همه گونه ها به خاطر وجود ترکیباتی به نام آنتراکینون ها تلخ است. میزان مصرف روزانه برگ سنا برای افراد بزرگسال، بین نیم تا یک گرم است که می توان بر روی آن حدود یک استکان آب ریخته و حدود 10 دقیقه جوشاند، سپس صاف کرده و میل کرد.
بهترین زمان مصرف این گیاه شب است البته این محلول تلخ را با نبات یا عسل می توان شیرین کرد ولی تلخی آن کاملا از بین نمی رود. در مصرف سنا نباید زیاده روی کرد چراکه ممکن است باعث اسهال شدید شود. همچنین نباید به طور ممتد و طولانی مورد استفاده قرار گیرد چون باعث تنبلی روده می شود.
پس بهتر است بعد از مصرف دو هفته آن را قطع کنیم. قرص سنا هم در داروخانه ها موجود است و می توان 1 الی 2 عدد از آن را در روز مصرف کرد. یادتان باشد که سنا در افراد کمتر از 10 سال توصیه نمی شود.
منبع:تبیان
ویرایش و تلخیص:برگزیده ها
,