فیروز آباد فارس - آدرس آژانس مسافرتی فیروز آبا
فیروزآباد شهری است در استان فارس ایران. این شهر مرکز شهرستان فیروزآباد است. شهر فعلی در نزدیکی شهر تاریخی گور ساخته شدهاست. فیروز آباد یکی از مکانهای پرظرفیت برای گردشگری است. از دیدنیهای فیروزآباد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاخ اردشیر بابکان
قلعه دختر
تونل راه شیراز به فیروزآباد
پیشینه فیروزآباد
شهری که امروزه فیروزآباد نامیده میشود در گذشته، گور نام داشتهاست. براساس منابع تاریخی معتبر، شهر گور یا جور یا اردشیر خره را اردشیر بابکان ساخت و آن را تختگاه خود قرار داد. پس از مرگ اردشیر به سال ۲۴۱ میلادی، الگوی ساختمانی این شهر که دایرهای شکل بوده مورد تقلید فراوان واقع گردیده و تا سدههای میانه، نزدیک به چهار صد شهر بدین صورت ساخته شد و حتی شهری با اهمیت همچون دارابگرد با این سبک و سیاق بنا گردید که بقایای آن تاکنون برجای مانده است.
ابن بلخی که یک هزار سال قبل فارسنامه را تالیف کردهاست مینویسد: فیروزآباد که قدیم آن را گور مینامیدند به روزگار کیانیان شهر بزرگی بوده و حصاری عظیم داشت. اسکندر ذوالقرنین چون به پارس حمله کرد چندان که کوشید نتوانست به حصار شهر گور رخنه کند لذا جهت رودی را که از سر کوه میآمد، به طرف شهر برگرداند و در شهر جاری ساخت تا آن که تمام شهر گور درآب غرق شد.
فیروزآباد نسبت به زمینهای اطرافش در گودی واقع شدهاست لذا باآب رودخانهای که اسکندر درشهر جاری ساخت، این شهر به یک دریاچه تبدیل شد واین دریاچه قرنها باقی بود تا این که اردشیر با تمهیداتی آب دریاچه را تخلیه کرد و شهر جدیدی به جای شهر گور بنا نهاد و نام آن را اردشیر خوره نامید. اردشیر خوره در زمان حمله اعراب به ایران ویران شد تازمانی که عضدالدوله دیلمی (گیلانی) برخلفای عرب تسلط پیدا کرد و به آبادانی ویرانههای اعراب همت گماشت. این شهر از آن به بعد فیروزآباد نامیده شد. شاید بیش از ۷۰درصد ساکنان شهرستان فیروزآبادرا ترک زبانان تشکیل بدهند که همان عشایر هستند که در این شهر ساکن شدهاند.این شهرستان دارای موقعیت جغرافیایی بسیار خوبی میباشداما به علت بی توجهی از محرومیت در تمام زمینه هارنج میبرد در صورتی که دارای پتا نسیلهای بسیار بالایی نسبت به دیگر شهرستانهای استان وحتی کشور میباشد. و به همین دلیل اکثر فیروزآبادیهای اصیل و فارس زبان به شهرهای بزرگتری چون شیراز مهاجرت کردند و همچنان در حال مهاجرت هستند.
شهرستان فیروزآباد به مرکزیت شهر فیروزآباد با وسعت ۳۵۴۲ کیلومتر مربع ۸./۲ درصد کل مساحت استان فارس را به خود اختصاص دادهاست، این شهرستان از شمال به شهرستانهای شیراز و کازرون از غرب به فراشبند و از جنوب به شهرستان قیروکارزین و از شرق به جهرم محدود میشود که بر اساس آخرین تقسیمات کشوری دارای دو نقطه شهری (فیروزآباد- میمند) و دو بخش مرکزی و میمند و پنج دهستان (احمد آباد، جایدشت، خواجهای، دادنجان، پرزیتون) و دارای ۲۷۱ آبادی دارای سکنه و خالی از سکنه میباشد.
فیروزآباد به گواهی تاریخ یکی از شهرهای مهم و باستانی اقلیم پارس بوده که در دوران امپراتوری هخامنشی تا غلبه اسکندر مقدونی از مناطق آباد و مهم بوده و بعد از تسلط اسکندر و جانشینان او به صورت مرکز مقاومت علیه حکمرانان یونانی درآمده و سالهای متمادی پناهگاه آزادمردان و میهن پرستان و عناصر استقلال طلبانی بوده که نمیخواستند از بیگانه اطاعت کنند. مردم این شهرستان همچون گذشته زمانی که شعار اسلام خواهی و استقلال طلبی مردم دیگر نقاط ایران زمین را شنیدند با حمایت خود از انقلاب اسلامی و نفرت از رژیم ستمشاهی اولین شهری بود که پایگاه ساواک در آن به تصرف درآوردند.
در سالهای جنگ تحمیلی با حضور همه جانبه خود در جبهههای نبرد بیش از ۵۰۰ شهید و ۱۵۰۰ جانباز تقدیم ایران کردند. عشایر غیر ساکن حدود هشت ماه از سال را در این شهرستان در مناطق قشلاقی و ییلاقی سپری میکنند که دارای فرهنگ خاص خویش میباشند. وجود خاک مرغوب و شنهای حاصلخیز علیرغم کمبود آب شرب و زراعی محیطی مساعد ساخته که بیش از ۳۵٪ از مردم به کارهای کشاورزی اشتغال دارند و این شهرستان یکی از قطبهای مهم کشاورزی به شمار میرود. و در کنار کشاورزی و دامداری که شغل اصلی عشایر میباشد و از منابع ارتزاق آنها میباشد نیز رواج دارد و تقریباً ۲۰٪ جمعیت را به خود مشغول کردهاست.
برگرفته از ویکی پدیا
,