زندگینامه فلورانس نایتینگل - بیوگرافی دانشمندان ، زندگینامه دانشمندان - فلورانس نایتینگل کیست

زندگینامه فلورانس نایتینگل

فلورانس نایتینگل مشهور به بانویچراغ به دست و بنیانگذار پرستارینوین است.

فلورانس نایتینگل , فلورانس نایتینگل کیست , عکس فلورانس نایتینگل

فلورانس نایتینگل


فلورانس نایتینگل مشهور به بانویچراغ به دست و بنیانگذار پرستارینوین است.

پدرش ویلیام ادوارد شور یکیاز اعضایاشراف زاده دربار به شمار می‌رفت و فلورانس کوچک، در یک خانه بزرگ و راحت دوران کودکیخود را گذراند. در نامه‌هایمحرمانه‌ایکه از او یافت شده نوشته : «از کودکیبرایخدمت به بیماران و بی‌پناهان الهاماتیاز سویخداوند به قلبم می‌رسید». هرچند در رشته پرستاریتحصیل نکرد اما علاقه زیادیبه درمان بیماران داشت. در سال‪ ۱۸۵۳ که جنگ میان ترکیه و روسیه آغاز شد، فرانسه و انگلیس به یاریترکیه شتافتند و سربازان خود را به جنگ اعزام کردند.

در آن زمان تیتر روزنامه‌هایتایمز لندن خبر از جنگ و توصیف اوضاع وخیم بیمارستان هاینظامیانگلیس را می‌داد. در این گزارش ها آمده بود تنها ‪ ۲۰پرستار در جبهه‌ها فعالیت می‌کنند، بیمارستانیوجود ندارد و حتیباند برایپانسمان هم نیست.

با انتشار این گزارش‌هایجنجال برانگیز، فلورانس از وزیر جنگ انگلیس درخواست وسایل و امکانات بهداشتیکرد و سپس با همراهی‪ ۳۴ پرستار زن با شجاعت تمام پا به اعماق خاک ترکیه گذاشت و به یاریمجروحان شتافت. شبها با فانوسیکوچک در راهروها و اتاقهایمجروحان آهسته راه می‌رفت، سربازان با دیدن او احساس آرامش می‌کردند. برایآنان نامه می‌نوشت، اخبار جنگ را بیان می‌کرد و همدم مهربانیبرایمجروحان جنگیبود. فلورانس با چهره‌ایآرام ‌بخش برایاینکه سربازان دست از میگساریبردارند، اتاقیبرایمطالعه و بازی‌هایسالم آنان راه ‌انداخت.

او بر اثر کار مداوم و همدمیبا بیماران دچار تب وحشتناکیشبیه تیفوس یا مالاریا شد که در آن هنگام قربانیان زیادیرا به کام مرگ کشانده بود و فلورانس نیز بر اثر این بیماریبشدت ضعیف شد. جنگ پایان یافت و او به لندن بازگشت. هرچند می‌خواست گمنام بماند اما نامش به‌عنوان فرشته سر زبان ها بود ولیبرایاینکه خود را از چشم دیگران دور نگه دارد، بگونه‌ایخود را پنهان کرد که گوییمرده است.

فلورانس همراه  ویلیام فار یک پزشک نظامیو فرد نیکوکاریبه مدت ‪۲۰ سال برایبهبود وضعیت بیمارستان ها و نظام آموزشیپرستاران تلاش کردند. این پرستار جنگیکه چندین کتاب درباره مراقبت‌هایپرستارینوشت معتقد بود بیمار به هوایسالم، نور، گرما، پاکیزگی، استراحت و غذایخوب نیاز دارد.

نایتینگل، نخستین مدرسه عالیآموزش پرستاریرا سال۱۸۶۰ در بیمارستان سن توماس  لندن راه‌اندازیو مدیریت کرد. هرچند سلامت جسمانیاو تحلیل رفته بود اما شهرتش از لندن به آمریکا و هند نیز رسید بگونه‌ایکه یک معمار و تاجر لیورپولیبه ‌نام ویلیام راتبون در سال‪ ۱۸۶۰ مبلغ زیادیدر اختیار فلورانس گذاشت تا یک بیمارستان بسازد.

بیمارستان هاییکه او ساخت مطابق استاندارد و الگویبهداشتیبود و طبقات مختلف آن به بخش‌هایویژه‌ایمثل زنان و زایمان، روان، کودکان و جراحیاختصاص داشت. چند سال کار مداوم و سخت پس از جنگ، توان او را بسیار تضعیف کرد بگونه‌ایکه در آخرین سال هایعمر نابینا شد و نمی‌توانست مانند گذشته به وظایف خود عمل کند تا اینکه در ‪ ۱۳آگوست۱۹۱۰ در لندن چشم از جهان فرو بست.


فلورانس نایتینگل کیست , عکس فلورانس نایتینگل