ثریا حکمت
زندگینامه ثریا حکمت ( + تصاویر)
ثریا حکمت در آثاری چون «نقطه ضعف»، «تصویر آخر»، «خواستگاری»، «نیش»، «آواز قو» و فیلم به یاد ماندنی «ای ایران» نقش داشته است."آذر مهدیقلیخانی" با نام هنری "ثریا حکمت" متولد ۴ آذر ۱۳۳۲ در خوی آذربایجان غربی بازیگر سینما و تلویزیون اهل ایران بود. وی روز 20 فرودین 1395 به دلیل بیماری در بیمارستان درگذشت.به گزارش عصرایران، او بازی در سینما را از سال ۱۳۵۳ با فیلم «ناجورها» به کارگردانی سعید مطلبی شروع کرد.
زندگی هنری
براساس متن منتشر شده در ویکی پدیا، ثریا حکمت در آثاری چون «نقطه ضعف»، «تصویر آخر»، «خواستگاری»، «نیش»، «آواز قو» و فیلم به یاد ماندنی «ای ایران» نقش داشته است.
آخرین کار او، بازی در فیلم آواز قو در سال ۱۳۷۹ بود.
زندگی سالمندی
او در مرداد ۱۳۹۳ در سن ۶۱ سالگی خود اعلام کرد که در نهایتِ تنگدستی زندگی میکند. طوری که قادر به تأمین ودیعه مسکن خود نیست و مدتی بعد در چادر زندگی خواهد کرد.
ثریا حکمت که روزگاری ستارهای در سینمای ایران بود حال، حتی توان پرداختِ هزینه درمان دندانهای خود را نیز ندارد.
او به نقل از خودش، در مراجعه به وزارت ارشاد حتی خواستار پیشخریدی قبرش در قطعه هنرمندان برای فروشش در زمان حیات برای گذران زندگی، تقاضا داده بود. عدهای از مردم در پی انتشار دردنامه او خواستار کمک به این هنرمند شده بودند.
وی با بیان اینکه در وضعیت مالی خیلی بدی به سر میبرد گفته بود: بعد از ۳۵ سال کار و ۶۱ سال سن، من را بهعنوان پیشکسوت قبول ندارند. درنتیجه از چندی دیگر در چادر زندگی میکنم.
سکته مغزی و کما
ثریا حکمت، صبح دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵، بر اثر سکته مغزی، به کما رفت. گفتنی است؛ ثریا حکمت در اوایل سال ۱۳۹۵ به دلیل مسمویت دارویی به بیمارستان منتقل شده بود که با بهبود نسبی شرایطش ترخیص شد اما بامداد ۱۶ فروردین ماه ۱۳۹۵ به دلیل تشنج بار دیگر به بیمارستان منتقل شد و به کما رفت.
درگذشت
ثریا حکمت، در بامداد ۲۰ فروردین ۱۳۹۵ در سن ۶۲ سالگی به دلیل تشنج و لخته شدن درگذشت.
فیلم شناسی
سینمایی
آواز قو (۱۳۷۹)
تهاجم (۱۳۷۵)
عروسی مهتاب (۱۳۷۵)
ماه پیشونی (۱۳۷۴)
حالا چه شود! (۱۳۷۳)
روز دیدنی (۱۳۷۳)
خانه پدری (۱۳۷۳)
نیش (۱۳۷۲)
شاهین طلایی (۱۳۷۲)
دو همسفر (۱۳۷۱)
خواستگاری (۱۳۶۸)
ای ایران (۱۳۶۸)
بهار در پاییز (۱۳۶۶)
تصویر آخر (۱۳۶۵)
جدال در تاسوکی (۱۳۶۵)
گردباد (۱۳۶۴)
سمندر (۱۳۶۴)
جنجال بزرگ (۱۳۶۳)
مشت (۱۳۶۳)
شب شکن (۱۳۶۳)
برزخیها (۱۳۶۱)
سیم خاردار (نمایش داده نشد- ۱۳۵۹)
راهی به سوی خدا (نمایش داده نشد- ۱۳۵۸)
ستیز (۱۳۵۵)
آلوده (۱۳۵۴)
ناجورها (۱۳۵۳)
منشی صحنه
نقطه ضعف (۱۳۶۲)
مجموعه تلویزیونی
خانه به خانه
یک حرف از هزاران
فاصله
بر سر دو راهی
آپارتمان
مرد اول
ثریا حکمت بازیگر ایرانی در گوشه خیابان زندگی میکند + عکس
ثریا حکمت بازیگر ایرانی در گوشه خیابان زندگی میکند ، صاحبخانه ودیعه اجاره را بالا برده که از توان من خارج است و تصمیم دارم اثاثهایی که برایم باقی مانده را بفروشم و با پول آن دخترم را به خوابگاه بفرستم و خودم هم در خیابان چادر بزنم.
وی با بیان اینکه در سال گذشته هم سه روز در چادر زندگی کرده است، گفت: آن موقع هم بهدلیل اینکه اجاره خانهام عقب افتاده بود، صاحبخانه از پول ودیعهام کم کرده بود که دیگر پولی برای خانه گرفتن نداشتم.
بعد از کمک پنج میلیونی ارشاد توانستم جایی را اجاره کنم. این بازیگر با بیان اینکه با مشکلات زیادی زندگی را میگذراند، ادامه داد: سال گذشته تصمیم گرفتم دو بار خودم را از بین ببرم و اقدام به این کار هم کردم اما موفق نشدم. الان کل دندانهایم را کشیدهام و هزینه درمان آنها را ندارم. برای گرفتن بودجه به همهجا رفتهام.
حتی چندی پیش بهسراغ همسر آقای انصاری که مالک بازار مبل هستند، رفتم اما باز هم اتفاقی نیفتاد و نمیدانم این همه بودجه در مملکت جابهجا میشود، چرا من بعد از این همه سال فعالیت هنری نباید سهمی از آن داشته باشم؟
وی افزود: به خانه سینما رفتم، آنجا هم گفتند خودمان 500 میلیون تومان بدهی داریم و نمیتوانیم کمک کنیم. خانه پیشکسوتان هنر هم میگوید چون بهعنوان هنرمند درجه دو معرفی شدهام، نمیتوانند کمک کند.
در صورتی که در فیلمهای زیادی نقش اول بازی کردهام. البته با صحبتهایی که با آنجا شده قرار است 150 هزار تومان به من بدهند. ثریا حکمت ادامه داد: به وزارت ارشاد نامه نوشتم و درخواست کمک کردهام.
زمانی آقای انتظامی (عزتالله) به ما کمک میکرد اما دیگر خسته شد و الان دیگر جواب تلفن را هم نمیدهد. اخیرا آقای ایوبی ماهی 350 هزار تومان ماهیانه تعیین کردهاند و 180 هزار تومان هم از طرح تکریم میگیرم اما این مبلغ حتی نصف اجاره خانهام هم نمیشود. «آواز قو» آخرین فعالیت سینمایی حکمت محسوب میشود.
این بازیگر که بیش از 10 سال است فعالیت بازیگری ندارد در آثار دیگری چون «نقطه ضعف»، «تصویر آخر»، «خواستگاری»، «نیش» و فیلم بهیاد ماندنی «ای ایران» ناصر تقوایی به ایفای نقش پرداخته است.