هادی ساعی: ناخواسته وارد حرفه بازیگری شدم - اخبار ستاره ها ، اخبار چهره ها ، سلبریتی ها - هادی ساعی در یوسف پیامبر
آکایران :حضور یک قهرمان ورزشی در عرصه هنر و به خصوص بازیگری آن هم در یک سریال پلیسی و اکشن می تواند اتفاق خوبی برای تلویزیون و مخاطبانش باشد.
حضور یک قهرمان ورزشی در عرصه هنر و به خصوص بازیگری آن هم در یک سریال پلیسی و اکشن می تواند اتفاق خوبی برای تلویزیون و مخاطبانش باشد. به این دلیل که از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار است و می تواند از پس صحنه های تعقیب و گریز به خوبی برآمده و همین امر به باور پذیری نقش برای مخاطبان کمک بسیاری می کند. هادی ساعی قهرمان تکواندو جهان یکی از این نمونه هاست.
بنا به گزارش برگزیده ها :
وی که این روزها سریال «آمین» را روی آنتن شبکه اول دارد، نخستین حضورش را در عرصه هنر با یک فیلم سینمایی تجربه کرده است، اما با سریال «آمین» به عنوان بازیگر به همگان معرفی شد. نکته جالب درباره ساعی این است که وی در کنار ورزش و بازیگری، در زمینه سیاست هم فعالیت می کند. از این رو با وی درباره نقش سرگرد آریا و بازیگری و سریال «آمین» گفت و گو کردیم که در ادامه می خوانید:
هادی ساعی در یوسف پیامبر
برگزیده ها: : ناخواسته وارد حرفه بازیگری شدم
ابتدا درباره نقش هایی که پیش از سریال «آمین» در دو فیلم بازی کرده اید توضیح دهید.
ـ پیش از این سریال در یک فیلم سینمایی نقش یک تکاور فرمانده نیروی دریایی را بازی کرده ام. بعد از این سریال هم به تازگی بازی در یک تله فیلم را به پایان رسانده ام که درباره مواد مخدر است.
پس به نوعی می توان گفت که کارگردانان بر اساس توانایی تان از شما دعوت به همکاری کرده اند؟
ـ بله البته نقشی که در فیلم سینمایی بازی کردم، کار سخت اما لذت بخشی بود و دوست داشتم. به هر حال چنین نقشهایی به آمادگی جسمانی و توانایی خاصی نیاز دارد. ضمن اینکه من همواره دوست داشتم کارهای سخت را تجربه کنم.
اصلاً چطور شد که به بازیگری علاقه مند شدید؟
ـ من خیلی به بازیگری علاقه نداشتم، اما چند پیشنهاد در این زمینه داشتم که باعث شد ناخواسته وارد این عرصه شوم، اما در حال حاضر بازیگری برایم به قدری جدی شده که دوست ندارم در هر کاری و هر نقشی را بازی کنم.
پیش از اینکه در این عرصه فعالیت کنید، در زمینه بازیگری آموزش هم دیده اید؟
ـ کلاس بازیگری نرفتم، اما دوستان خیلی خوبی که در این عرصه دارم خیلی به من کمک کردند. به عنوان مثال آقایان داریوش فرهنگ و امین حیایی و اساتیدی که توانستم از آنها خیلی چیزها یاد بگیریم. بخصوص کارگردانانی که توانستند من را در این مسیر به خوبی هدایت کنند. در ضمن خودم هم فکر می کنم آدم خیلی باهوشی هستم.
اعتماد به نفس بازیگری هم که در وجودتان هست!
ـ بله (می خندد). چون آدمهایی که در سطح بالایی موفق می شوند، یقیناً آدمهای باهوشی هستند. به همین دلیل وقتی عرصه دیگری را هم تجربه می کنند، می توانند در آن زمینه هم موفق باشند. فقط نیاز به تمرکز و تمرین دارد. بازیگری هم از این دست کارهاست که نیاز به هوش و تمرکز و تمرین دارد.
برگردیم به سریال «آمین»؛ معمولاً سریالهای ایرانی از زمان نگارش تا وقتی که به مرحله اجرا می رسند، تغییرات عمده ای پیدا می کنند. در مورد این سریال هم این اتفاق افتاد و یا زمانی که شما فیلمنامه را خواندید شخصیت سرگرد آریا به همین شکل بود؟
ـ من فیلمنامه را تا قسمت 5 یا 6 بود که خواندم و تقریباً ماجراها و شخصیت آریا به همین شکل بود، اما طبیعی است که در مرحله اجرا و تصویربرداری تغییراتی هم در آن به وجود بیاید. مهمتر اینکه چون کار پلیسی بود، کارشناسان انتظامی برخی مسائل را درکار لحاظ می کردند. بخصوص اینکه یک سری مسائل بود که باید در کار رعایت می شد، اما تغییر عمده و چندانی نکرد. با توجه به اینکه دو کارگردان سازنده این سریال بودند. زمانی که آقای توفیقی به کار پیوست، سعی کرد که روی ریتم آقای هادی کار کند تا در راستای هم پیش بروند و یک سری سکانس ها را به سبک کارگردان قبلی بگیرند تا تغییر زیادی در کار ایجاد نشود.
اتفاقاً یکی از نکاتی که می خواستم مطرح کنم، همین بود که تا اینجای کار حضور دو کارگردان احساس نمی شود و کارگردانی یک دستی دارد!
ـ بله. این هم به هوش و ذکاوت آقای توفیقی برمی گردد. پلانهایی که در این چند قسمت دیده اید، پلانهایی است که توسط هر دو کارگردان گرفته شده است، اما یکدست درآمده. به هر حال نشان از توانایی کارگردان دارد. البته آقای هادی هم کارگردان توانایی است، اما طبیعتاً هر کارگردان سبک خودش را دارد. شاید اگر هر کدام از کارگردانان به تنهایی سریال را می ساختند، سریال شکل دیگری می گرفت، اما خوشبختانه کار تا اینجا خوب شده و مردم هم راضی بوده و پیگیر هستند.
بازتاب سریال را تا امروز چطور دیدید؟ بخصوص کسانی که شما را به عنوان قهرمان می شناختند، فکر می کنید به عنوان بازیگر هم پذیرفته اند؟
ـ با توجه به اینکه عده ای از دوستان خوبم نگران بودند که هادی ساعی جایگاهی در جامعه دارد و ممکن است با حضور در بازیگری به جایگاه اصلی اش لطمه وارد شود، اما خوشبختانه اتفاق خوبی افتاد و برخورد خوبی از کار دیدم. بخصوص دوستان رزمی کار خودم خوشحالند در کاری بازی کرده ام که به نوعی می تواند تبلیغی برای تکواندو هم باشد. بنابراین بازخورد بدی ندیدم و همواره دوستان و مردم به من لطف داشتند.
بله در چند سکانس دیدم که توانستید از توانایی که در تکواندو دارید استفاده کنید.
ـ بله. در طول داستان باز هم در برخی سکانسها از تکواندو استفاده کردم.
به نظر شما چرا در کشور ما فیلم و سریالهایی با مضمون ورزشی کمتر ساخته می شود؟
ـ اتفاقاً یکی از خلاء هایی که در سینمای ما وجود دارد، ساخت فیلمهای اکشن رزمی است. در صورتی که می تواند جایگاه خوبی هم برا تماشاگران داشته باشد و این گونه فیلمها با استقبال روبرو خواهد شد، اما کار اکشن ساختن با توجه به شرایط موجود کار سختی است. به دلیل اینکه نیاز به تخصص دارد. یعنی کارگردان، فیلمبردار، بازیگران و تمام عمواملی که در ساخت یک کار حضور دارند باید تخصص این کار را داشته باشند. ضمناً نیاز به امکانات خاصی هم دارد و باید همه این شرایط مهیا باشد تا بتوان یک کار خوب اکشن و رزمی ساخت.
بخصوص اینکه هر بازیگری هم نمی تواند در این زمینه کار کند و نیاز به آمادگی جسمانی دارد، اما متأسفانه ما بازیگران زیادی را سراغ نداریم که چنین ویژگی داشته باشند. فکر می کنید مشکل از کجاست؟
ـ شاید به این دلیل که در سایر کشورها رقابت سخت تر است و به عنوان مثال در هالیوود بازیگران حرفه ای رقبای خوبی برای هم هستند. به همین دلیل بازیگران حرفه ای همواره سعی می کنند که آمادگی خود را از هر نظر چه جسمی و چه روحی و روانی برای بازی در هر نقش و هر کاری حفظ کنند. چون در غیر این صورت به راحتی بازیگر دیگری جایگزین آنها می شود. البته در کشور ما به نسبت سایر کشورها فیلمها و سریالهای اکشن کمتر ساخته می شود. شاید مهمترین دلیلش همین باشد. یعنی اگر فیلمهای اکشن بیشتر ساخته شود، بازیگران ترغیب می شوند به اینکه همواره از هر نظری آماده باشند.
شما از بازتاب خوب سریال و اینکه مردم کار را دنبال می کنند، گفتید. برخورد همکارانتان در شورای شهر چگونه بود؟
ـ اتفاقاً همکارانی در شورای شهر نیز ارتباط خوبی با کار برقرار کرده اند و نقشی که من بازی کرده ام را هم دوست دارند. به همین دلیل باید در انتخاب نقش همیشه دقت کنم. اتفاقاً پیشنهاد بازی در یک کاری را داشتم که کارگردان گفت که این نقش مال من است، اما وقتی فیلمنامه را خواندم، دوست نداشتم و به همین دلیل بازی نکردم. با وجود اینکه تازه وارد این حرفه شده ام، اما برایم فیلمنامه و نقش مهم است و قرار نیست که در هر کاری بازی کنم. یک سری معیارها برای انتخاب نقش و کار دارم.
شنیدم همزمان با کار در شورا سر فیلمبرداری هم می رفتید. چطور توانستید هماهنگ شوید؟
ـ بله. من از همان ابتدا و هنگام بستن قرارداد با هر سه پروژه ای که کار کردم، گفتم که اولویتم شورای شهر است و در کنار این کار بازیگر هستم. بنابراین دوستان هم پذیرفتند و هماهنگ شدیم.
حالا که طعم شهرت بازیگری را هم چشیده اید، شهرت بازیگری برایتان شیرین تر است یا قهرمانی؟
ـ من زیاد دنبال شهرت نیستم. چه زمانی که قهرمان بودم و چه حالا که بازیگری را هم تجربه کرده ام. دنبال این چیزها نیستم. در ضمن من که برای معروف شدن بازیگر نشدم. من پیش از این کار هم طعم شهرت را چشیده بودم. شاید خیلیها به دلیل همین شهرت وارد بازیگری م شوند، اما من نیازی به این شهرت ندارم. در عوض من باید مراقب محبوبیتی که به واسطه قهرمانی کسب کرده ام باشم. بنابراین باید تمام سعی ام را به کار بگیرم که حضور در عرصه بازیگری به محبوبیتم لطمه ای وارد نکند.
خودتان بیننده سریال هستید؟
- بله. اتفاقاً تکرار سریال را هم می بینم تا به نقاط ضعف و قوت خودم پی ببرم.
از بازی خودتان به عنوان بیننده راضی هستید؟
ـ بله راضی ام.
یعنی هیچ انتقادی به بازی خودتان ندارید؟
ـ فکر می کنم یکی از ضعف های کار صداگذاریهایی است که بعد از کار انجام شده. یعنی دیالوگهایی گفته شد که باید بعد از آن تغییر می کرد. ایراد کوچکی که به کار دارم، همین است. البته دیگران باید بازی من را ببینند و نقاط ضعف و قوت من را گوشزد کنند.
با این حساب من می توانم از شما انتقاد کنم؟
ـ بله خوشحال می شوم نقاط ضعفم را بدانم.
به عنوان یک مخاطب و بیننده سریال احساس می کنم که روی بیان تان باید بیشتر کار کنید، چون بیان بازیگر خیلی مهم است و در بازی به کمکش می آید. انتقاد من از بازی شما همین نکته است، چون فکر می کنم چهره و فیزیک مناسبی برای بازیگری به خصوص کارهای پلیسی و اکشن را دارید.
- فکر می کنم ایراد شما به جاهایی است که صداگذاری شده است. چون حس را نتوانسته به مخاطب منتقل کند. در حین کار من سعی کردم دیالوگهایم را با حس درست بیان کنم، اما در صداگذاری این مشکل پیش آمده است. اتفاقاً خودم هم به این مسئله واقف هستم. جاهایی که صداگذاری شده، روح و حس ندارد و اگر قدرت لب خوانی داشته باشید، متوجه می شوید که برخی کلمات و جمله ها تغییر کرده است. به همین دلیل بعضی مواقع حس به بیننده منتقل نشده است.
به عنوان سؤال پایانی این روزها در کنار حضور در شورای شهر، مشغول بازی در فیلم و یا سریالی هم هستید؟
ـ در حال حاضر چند پیشنهاد دارم که مشغول مطالعه فیلمنامه ها هستم. بنابراین هنوز هیچ کدام از آنها قطعی نشده که خبر کار را به شما بدهم.
اخبار فرهنگی و هنری - بانی فیلم
,